Co si myslite o tom ak spolu nejaky par byva a muz pracuje, zaraba trebars 900€ a jeho frajerka chodi na vysoku, ma brigadu plus rodicia jej nieco prispievaju, dokopy ma asi 400€. Ako by podla vas mali financovat spolocne vydavky tj najom a jedlo? Mali by
Myslím si, že by výdavky mali prispôsobiť svojim príjmom, čiže ak jeden zarába menej tak dá menej ako ten čo zarába viac. Nemyslím tým, že ten jeden dá 10 eur a druhý 190
@karchie nie ale veď snáď nebudú mať byt za 400 euro alebo čo ... a ak chcú tak ok nech to platí muž ...ale ako charakter by mal prihliadať na financie ženy a tým pádom mať aj vhodné byvanie za rozumnú cenu s ktorou by išli na polovicu ... a nech pekne platí jedlo atď čo si už ona dovoliť nemože ale musí aj ona nejaku energiu veď zdielať, nemože sa iba viesť a parazitovať na jeho situacii to kde sme?
@karchie šak ale veď čo si jak, nie že budeš žene platiť všetko len preto že je žena, to kde sme? ony to dnes už využivaju na to si treba dať pozor, si myslia že je to dnes normalne
@luc.ka takze ked muz bude mat 300e a zena 1000e tak zena bude platit viac menej skoro vsetko ? inak toto je asi mozny dvovod rozchodov, hlavne casom ked to jedneho zacne srat ked druhy malo zaraba a prizivuje sa
neviem si dost dobre predstavit par a spolocnost, v ktorej by zena zarabala tolkonasobne viac, nez muz, a ze by spolu akoze normalne fungovali vo vztahu, lebo ako sam pises, muzska jesitnost
ale v zasade, ano.... sak to mas skoro ako keby sa (ona) starala o decko
@luc.ka "mne osobne pripada normalne, ked su ich vydavky v takom pomere, ako aj prijmy"
Suhlasim, za predpokladu, ze aj spotreba nejde vyrazne v nepomer k platu. Inymi slovami, Ak zarabam o 1000e viac a teda platim aj viac za byvanie aj za jedlo aj za vsetko, aby sa nestalo, ze ja prezerem 100eur a ona 500. Tu treba zvazit tolko veci, ze ja osobne by som za takychto okolnosti do spolocneho byvania urcite nesiel. Pride mi to hlupe a nezodpovedne, rovnako ako si robit deti ked na to nemam atd.
@luc.ka "videl" som už veľa takých párov, kde žena zarába dajme tomu 1500+ a chlapík okolo 300+
samozrejme o detailoch fungovania ich vzťahu sa dá len polemizovať
@luc.ka no dobre si to zhrnula. tak a muzi to neberu zas tak tragicky ked mozu vyzivovat zenu, niektori nie ale potom je tendencia taka ze muz zvysuje naroky na housekeeping skills
@willbebetter ano, a niekedy si nenavybera a zvykne si, ked nevie zarobit inde. a postupom casu si to bude pochvalovat no je to zla praca ked mozes byt doma mas vsetko len tvoja praca je starat sa o domacnost?
@karchie to uz ale pre mna prestava splnat atributy vztahu, nikdy by som nechcela byt na muzovi takto zavisla a neplanujem to ani ked niekedy budem mat s nejakym dieta. A normalny muz tiez podla mna nechce putku domacu, taky vztah by casom urcite stroskotal.
@tommyhot
tak ked on prezere 100 a ona 500, potom je to docela nevyvazeny vztah uz aj keby zarabali a na domacnost prispievali uplne rovnako, nie?
a toto som brala tak nejak za samozrejmost, ja to mam tak v hlave nastavene, ze ked sockujem a zarabam par stoviek, tak nebudem zrat za viac stoviek, ani keby ma niekto zivil...
@cabicabi skoro sa bojim opytat, v akej spolocnosti a vo funkcii/pozicii vramci tej spolocnosti sa pohybujes, ked stretavas pravidelne take dvojice
@karchie
housekeeping skills aha takze tatko.... aj do CV treba uvadzat
@luc.ka moja maminka cely zivot zarabala skoro 4 krat viac jak tatko proste obrovsky rozdiel a vzdy mali uplne spolocne peniaze proste jeden ucet kde boli vsetky peniaze a kupovali sa ako veci do domacnosti tak aj osobne veci, ze manka si kupila kabelku tatko telefon a podobne. a nikdy v tom nevidela ziadny problem ked som sa s nou o tom bavila hovorila ze jej to prislo uplne normalne a prirodzene ze maju spolocny tivot a domacnost tak aj peniaze
co je samozrejme uplne iny pripad ked su to zobrati ludia co maju rodinu nez par kde jeden studuje a su v podnajme a tak. Len som chcela povedat ze existuju take pripady a normalne tp vie fungovat
(a nie mojmu tatlovi to nebolo blbe lebo tiez chodil do prace akurat bola menej ohodnotena tak co proste
v pohodke, sak ja netvrdim, ze neexist, iba to neni az taky standard asi
nasi tiez maju jeden ucet spolocny odjakziva, a obaja tam penaze jak davaju, tak aj tahaju. akurat ze zarabaju cca v rovnakej hladine.
ale na druhej strane na jednom spolocnom ucte a ked obaja pracuju a maju pravidelny prijem, asi nijak extra nepocituju, kto tam kolko dava, lebo je to v podstate jedno (asi ze sa tymi cislami nezaoberaju, tak ich to ani nemusi trapit, nejake to porovnavanie sa)
myslím si že je to na tých dvoch ako sa dohodnú. niektoré páry to majú tak že jeden platí nájomné a druhý stravu... niektoré idú vo všetkom napoly a niektoré sú také že jeden je živitel a druhý neplatí nič proste každý si to porieši po svojom.
ako je to správne na to neexistuje podla mňa objektívny posudok, lebo každému to vyhovuje inak a každý si to zariadi podla svojej aktuálnej životnej situácie...
Kolko ludi tolko chuti...kazdemu to moze vyhovovat inak, ale ja osobne by som sa nestahovala k niekomu kto by zarabal o tolko viac..proste ten pocit, ze ked sa mu nieco znepaci tak on v byte ostane a ja mozem ist, ta zavislost a prizivovanie sa..by som stratila hrdost asi..ako je fain ked raz za cas chlap zaplati veceru, ale aj jemu by to asi po case zacalo liezt krkom
hm, o tomto som zopár krát premýšľala, a neviem ako by sme to s mojím drahým vyriešili, teda v tej scifi realite, kde by som mala chlapa na nejaký dlhší čas
Netuším fakt
naši mali nejaký čas spolu účet, ale tatko prepil skoro všetko....
Jedlo sme mali na polovicu
Na byt mi prispievala približne toľko, koľko by platila, keby bola na priváte.
Výdavky na auto aj benzín som platil ja.
Keď sme šli von, tak sme platili tak v pomere 70:30.
Väčšie veci do domácnosti som väčšinou kupoval ja.
najom na pol a jedlo kazdy sam, bolo by nefer na pol, ked ja zjem 3x viac A inak podla mna v tom pripade je to o charaktere muza, ze ci zene dopraje nejake bonusy ale podla mna vlastny zaklad by si mala sama.
Pokial je to byt toho chlapa a ziju spolu tak by mal chlap platit sam najom+energie+ jedlo a zena by si mala platit vsetky vydaje naviac ktore s tim byvanim suvisia. Takze ak je vdaka nej vyssie najomne+poplatky za smeti+vyssia spotreba vody a energii+jedlo tak tieto veci naviac by si mala minimalne platit zena naviac sama ak sa jedna o nejaku ferovost s vydajmi. Pokial maju spolocny byt tak rozhodne najomne 50:50 a vsetky poplatky s tim suvisice napoly alebo si ich zbruba urcit podla toho kto spotrebuje toho viac tak si viac zaplati. Hotove vybavene a ferove.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
400 a 900 je predsa len rozdiel
400 je vreckove aj ked clovek nema nejake extra vydavky, nie este z toho hradit byvanie, stravu
ale v ostatných veciach by mal muž byť tolerantný vzhladom na okolnosti
Všetko čo by ušetril dá (v ideálnom prípade) do oboch neskôr.
mne osobne pripada normalne, ked su ich vydavky v takom pomere, ako aj prijmy
neviem si dost dobre predstavit par a spolocnost, v ktorej by zena zarabala tolkonasobne viac, nez muz, a ze by spolu akoze normalne fungovali vo vztahu, lebo ako sam pises, muzska jesitnost
ale v zasade, ano.... sak to mas skoro ako keby sa (ona) starala o decko
Suhlasim, za predpokladu, ze aj spotreba nejde vyrazne v nepomer k platu. Inymi slovami, Ak zarabam o 1000e viac a teda platim aj viac za byvanie aj za jedlo aj za vsetko, aby sa nestalo, ze ja prezerem 100eur a ona 500. Tu treba zvazit tolko veci, ze ja osobne by som za takychto okolnosti do spolocneho byvania urcite nesiel. Pride mi to hlupe a nezodpovedne, rovnako ako si robit deti ked na to nemam atd.
samozrejme o detailoch fungovania ich vzťahu sa dá len polemizovať
tak ked on prezere 100 a ona 500, potom je to docela nevyvazeny vztah uz aj keby zarabali a na domacnost prispievali uplne rovnako, nie?
a toto som brala tak nejak za samozrejmost, ja to mam tak v hlave nastavene, ze ked sockujem a zarabam par stoviek, tak nebudem zrat za viac stoviek, ani keby ma niekto zivil...
@cabicabi skoro sa bojim opytat, v akej spolocnosti a vo funkcii/pozicii vramci tej spolocnosti sa pohybujes, ked stretavas pravidelne take dvojice
@karchie
housekeeping skills aha takze tatko.... aj do CV treba uvadzat
co je samozrejme uplne iny pripad ked su to zobrati ludia co maju rodinu nez par kde jeden studuje a su v podnajme a tak. Len som chcela povedat ze existuju take pripady a normalne tp vie fungovat
(a nie mojmu tatlovi to nebolo blbe lebo tiez chodil do prace akurat bola menej ohodnotena tak co proste
v pohodke, sak ja netvrdim, ze neexist, iba to neni az taky standard asi
nasi tiez maju jeden ucet spolocny odjakziva, a obaja tam penaze jak davaju, tak aj tahaju. akurat ze zarabaju cca v rovnakej hladine.
ale na druhej strane na jednom spolocnom ucte a ked obaja pracuju a maju pravidelny prijem, asi nijak extra nepocituju, kto tam kolko dava, lebo je to v podstate jedno (asi ze sa tymi cislami nezaoberaju, tak ich to ani nemusi trapit, nejake to porovnavanie sa)
ako je to správne na to neexistuje podla mňa objektívny posudok, lebo každému to vyhovuje inak a každý si to zariadi podla svojej aktuálnej životnej situácie...
Netuším fakt
naši mali nejaký čas spolu účet, ale tatko prepil skoro všetko....
Ja som asi zla ale neplatila by som 50:50 aj keby som mala rovnaky plat.
Na byt mi prispievala približne toľko, koľko by platila, keby bola na priváte.
Výdavky na auto aj benzín som platil ja.
Keď sme šli von, tak sme platili tak v pomere 70:30.
Väčšie veci do domácnosti som väčšinou kupoval ja.
A nechodila by som s takym chlapom.