Ich stranky mam uz poprezerane,len ma zaujima skorej nazor tych, ktori tam studuju resp. studovali,co sa tyka profakov, ucenia sa, narocnosti ..co vas len napadne
Ide konkretne o SPU v Nitre FAPZ - vyziva ludi alebo radsej STU BA FCHPT- biotechnol
@nicmanenapada tak ! treba sa túlať , treba objavovať a BA je spoko a milujem ľudí , ktorí za celý rok ani nevyšli z izby okrem cesty do školy a nadávajú na celé mesto
@ivka666 pozri si starsie fora, presne na tuto temu tu bolo za posledny cas hromada diskusii, ak chces ist na FCHPT (nie je "brutalne" tazka)hlavne musis zhodnotit svoje schopnosti a myslenie v oblasti bio, mat, fyz a chemie... a je jedno ake si mala znamky na strednej
@soraya ked napises ze porovnavas skoly podla krasy mesta, tak cakaj na to aj reakcie
@zamidari neviem, či je nitra krásna, nikdy som tam nebola. ja len že ja osobne by som do Bratislavy nešla, nech by bola jak dobrá škola. A nie kvôli tomu, že sa mi "nepáči".
ani jedno, ani druhé. sú to neperspektívne odbory. z tej nitry vychádzajú nezamestnateľní absolventi a s tou blavou je to trochu lepsie, ale aj tak to nie je bohvieco...
@tunidlo tak ja mozem hovorit len za fchpt, ta biotechnologia a potravinarska technologia, tam je uplatnenie prakticky len vo vede a nemoze ist 25 absolventov rocne do vedy. ta biotechnologicka cast je podla mna na urovni, potravinarska sekcia je velmi slaba... a co sa tyka uplatnenia, bohuzial biotechnologicke podniky na slovensku ani velmi nemame. v bystrici je daco, v leopoldove, v blave a to je asi tak vsetko... a potom je tam este dalsi odbor vyziva, hygiena a kozmetika. dovolim si povedat, na 100% som o tom presvedceny, ze tento odbor vznikol na objednavku a je to podraz na studentov.. absolventi tohto odboru su absolutne nezamestnatelni... ostatne odbory na FCHPT maju dobru perspektivu.
@interrupcio o tej kozmetike niet pochyb, a myslim ze aj potravinarstvo vzniklo hlavne koly tomu aby nalapali studentky, ved aj fakulta sa koly tomu premenovala. inac teraz co su uz prve konciace kozmeticky tretiacky, tak sa snazia dorobit skusky aby mohli pokracovat v ing studiu.
tak tieto komenty ma teda dost odradili,aj ked nemozem sa riadit podla inych..len ma zaujimali vase postrehy, teda tych co s tym maju nejake skusenosti.... na STU na tu vyzivu som neplanovala ist,pocula som o tom teda vselico...
ja som na stu-fchtp...ale na medicinskej chemii a chemickych materialoch...hovoria, ze je to najtazsi odbor...ale myslim, ze uplatnenie nieje az take zle...len by si to musela zvladat aj bez biologie...chemia...fyzika...prve dva rocniky pre biologicky rozmyslajuceho cloveka zabijak, ale treti uz v pohode predmety...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ak ide o úroveň univerzity, lepšia je STU. Ohľadne ostatných vecí neviem povedať...
@nicmanenapada to nemusíte, mám svoj názor, nikomu ho nevnucujem, ale nemám rád, keď sa mi ho niekto snaží vybiť
@soraya ked napises ze porovnavas skoly podla krasy mesta, tak cakaj na to aj reakcie
Na STU neperspektívne odbory? Ako?
A ktoré, na akých fakultách?