Chcela by som sa opítať či je trestné sťahovanie hudby cez internet pre vlastnú potrebu. Pretože kamarátka mi nahovára že keď stiahnem pesničku cez internet že o týždeň pred mojimi dverami stojí polícia.
@sara12369 NEplatí tá úžasná vyhláška, ktorú EU zaviedlo. Aspoň nie na Slovensku, chcu kvoli nej zmeniť znenie nášho zákona ale naša vláda sa hýbe rýchlosťou zhúleného slona, takže to ešte pár mesiacov potrvá.
@sws333 A čo potom? Stačí pozieť na dáta ktoré ti šli cez modem/ pripojenie. Myslím že ich uchováva tvoj provider. Dozvedia sa čo človek sťahoval odkedy sa dostal k prípojke na net?
nikdy to nezistia lebo su to kokoti s velkym k, uz stahujem dlho a nic, mam anonymneho siet. providera, takze mozu ist dpc.... stahuj kolko chces, ked sa ti zjavi okno s policiou nahodou, nevsimaj si to, su to hackeri.........
@picasso320 To je nepodstatné, nemôžu ťa stíhať za porušenie predpisu, ktorý neexistoval v tej dobre, kedy si ho "porušil".
Ďalšia vec je, že vždy môžeš sťahovť cez tor napríklad a tak jedinýmr izikom budú torrenty, čo sa tiež dá obísť tým, že si niekto mimo eu otvorí server kde bdue hostovať neviemčoboxy alebo ako sa to volá, kde si dáš nasťahoavť torrenty a potom si to cez tor napr, už tiahneš k sebe.
ano ked stiahnes nejaku pesnicku tak dostanes tusim 3-5 rokov vazenia, ked film tak to mote byt aj 10 rokov a policajti budu u teba hned na druhy den a ne az za tyzden
ale neviem...myslim si, ze normalneho cloveka ani nenapadne stahovat si hudbu, filmy atd. a riskovat slobodu
Ja mam zvonenie v usiach cize tvoje tuto vyjadrenie bolo dost odveci pre mna ale jasne chapem co si chcel povedat len nespravny moment si vybral kedze mna sa tvoja pointa teraz netyka @jurito
Nechapem ako mozete v dnesnej dobe internetu este stahovat hudbu. Je kopec sluzieb ktore obsahuju prakticky celu hudobnu zierku a vsetko free a naprosto legalne, ako napriklad Spotify
@afew ty si sa zle vyjadrila v komente na ktorý som reagoval - "slúchadlá poškodzujú sluch". Tj. všeobecný problém a môj koment bol k tomu patrične prispôsobený. Ak by si napísala "nepoužívam slúchadlá lebo s tým mám problémy/mám zdravotne problémy so sluchom.." tak by som to nenapísal
@sws333 Na sme.sk (link) som našiel:
"Náš Trestný zákon postihuje akýkoľvek neoprávnený zásah do autorských práv. Už dva týždne preto hrozí za sťahovanie filmov a hudby z nelegálnych zdrojov trest."
lenze to nie je pravda ze sluchatka neposkodzuju sluch, ja som toho dokazom...lekar mi to povedal...cize tvoje picovanie nie je na mieste...len si ma zbuzeroval lebo sa ti nepaci co pisem...sak trestom ti moze byt vlastne poskodenie sluchu, tesim sa na status od teba, ze ti zvoni v usiach tiez @jurito to len doplnenie, uz nemam co k tomu...ani uz reagovat nebudem ak sa budes obtazovat na mna reagovat teraz.
@jurito tak to by bolo dost nevyhodne na rozdiel od zahodeni nefunkcnych sluchatok a nekupovania dalsich ked vies aky to ma potencial a neni to napr tvoj zdroj obzivy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ďalšia vec je, že vždy môžeš sťahovť cez tor napríklad a tak jedinýmr izikom budú torrenty, čo sa tiež dá obísť tým, že si niekto mimo eu otvorí server kde bdue hostovať neviemčoboxy alebo ako sa to volá, kde si dáš nasťahoavť torrenty a potom si to cez tor napr, už tiahneš k sebe.
a hudbu a filmy a kedačo z internetu môžeš sťahovať v pohode bez porušenia zákonov [sú nejaké výnimky, ale to sa teba asi netýka]. fíl frí.
ale neviem...myslim si, ze normalneho cloveka ani nenapadne stahovat si hudbu, filmy atd. a riskovat slobodu
"Náš Trestný zákon postihuje akýkoľvek neoprávnený zásah do autorských práv. Už dva týždne preto hrozí za sťahovanie filmov a hudby z nelegálnych zdrojov trest."
» ekonomika.sme.sk/c/7183015/bebla...
Čo teraz?
Resp v česku.