Čo všetko ste schopní obetovať, aby ste to dotiahli ďaleko (ďaleko z vášho individuálneho pohľadu)? Voľný čas, vzťahy s priateľmi, s rodinou? Čo má pre vás väčšiu hodnotu než kariéra a úspech?
jednu dobu mal pre mna hodnotu iba uspech, nedavno zase vztahy s istymi ludmi a poslednu dobu sa to zase vratilo k uspechu aspon viem, co v zivote najviac chcem
zaluby by som za uspech urcite nevymenila, ale vztahy s ludmi ano a mam na to svoje dovody
mám to vyvážené a určite by som kvôli kariére neobetovala vzťah s blízkymi ľuďmi aj keď istá osoba mi vravela, že ak chcem dosiahnuť to čo chcem, budem to musieť obetovať, ale neverím, že sa to nebude dať nejak skĺbiť
kariéra pre mňa neznamená nič... je mi jedno čo robím pokiaľ ma to uživý. oveľa viac pre mňa znamenajú ľudia, ktorí dokážu podržať keď to človek potrebuje.. škoda, že ani takých nepoznám.. väčšinou len chvíľkovo.
ono to ide akosik same ta kariera, pracujem vela, ale zeby som obetovavala nieco sa povedat neda - sem tam vynecham kavu s kamaratkami, sem tam strasnu rozjebavku pocas tyzdna, ale to sa mi nechce, nemam potrebu byt stale vonku s niekym. nevzdavam sa, aj ked odklad planov je niekedy nevyhnutny. u mna vladne harmonia co sa tyka sukromneho a pracovneho zivota, a vyhovuje mi to tak.
som ochotná obetovať všetko,jedine nič čas s mojou rodinou, a určite sa celkovo neizolujem od spoločnosti...ale napriek neuspechom idem dalej vid. priklad idem 3x na prijímačky na moju vynívanú školu, a verím že sa tam dostanem,lebo toto je môj sen, a ked tam bude až vtedy povolím zo všetkéhho čo zanedbávam.
Celá tá definícia úspechu, podľa ktorej je najúspešnejší ten, kto poriadne ani nespí, aby mohol makať a "niečo dosiahnuť", je úplne na smiech a zaniká pri nej celý zmysel toho dosiahnutia niečoho.
Keď nám bude toto dávané za vzor dostatočne dlho, dopadneme úplne super. Každý bude celý deň robiť, aby pomáhal vytvoriť prostriedky, pomocou ktorých budú robiť ostatní. Nádherná predstava sveta.
@tunidlo cháp úspech ako dosiahnutie svojho cieľa, pričom každý má iné ciele... niekto má ciel dokončiť si maturitu a niekto založiť kapelu a cestovať a iný zase vyštudovať právo a byť úspešným, príkladov je milión so think about it little more.
@tunidlo inak nevedela som, že definícia úspechu tkvie v tom, že človek nespí. poznám ľudí, ktorí sa stihli aj vyspať aj venovať rodine a pritom sa pomaličky blížili k svojim vysneným cieľom
tak asi zdravie, mama (ale tá nikdy nestojí v ceste môjmu úspechu...teda nikdy by som sa nemusela rozhodovať medzi ňou a úspechom) a pár najlepších kamarátov
Aj napriek tomu, ze mam pracu, ktora ma relativne bavi, makam jak srob a dostavam za to dobre zaplatene, nie som karierista. Zistil som, ze za peniaze sa neda kupit stastie, takze urcite by som nesiel cez mrtvoly (aj ked samozrejme ked mozem sem tam nieco vyuzit, tak to aj vyuzijem).
Ale kebyze mam dream job (vlastna cajovna), tak serem na vsetko a obetujem tomu cely svoj cas, pretoze taka praca by ma naozaj robila stastnym - bezohladu na zarobok.
@n0win0u veru, azijska cajovna so vsetkym ako sa patri (vratane azijskeho personalu) a idealne v azii, resp co najdalej od europy dik, caj mas na moj ucet
@n0win0u bratku, Slovensko zo mna vysava energiu, vlastne cela Europa.. ak by som tu ostal, tak k tej cajovni by som sa asi ani nikdy nedokopal... btw videl si tu niekde azijsku cajovnu? Ale taku ze fest azijsku?
@n0win0u mozno je to sposobene aj tym, ze tu ludia nie su zvyknuti pit kvalitne caje a aj si za ne zaplatit. Aj take lepsie neazijske cajovne povacsine zyvaju prazdnotou..
a co tam? tam je velmi rychlo tma, nie? a mrte drahy chlast
@tommyhot tam kde je rychlo tma, tam sa viac pije a je vacsia zima
k tym cajovniam, nuz to tak je, ale stale si myslim, ze by sa to dalo. podla mna tu su ludia, ktori by to ocenili a nevadilo by im za kvalitu zaplatit.
@n0win0u len aby bolo z coho slopat.. kamos je v Norsku a sice on je prachaty jemu je to jedno co ho stoji slopanie, ale aj tak hovoril, ze je to mrte drahe...
tak mozno ked sa vratim po rokoch zo sveta, tak otvorim aj tu nejaku pobocku..
Uspech je u mňa tak na jednej rovine so vzťahmi s ľuďmi, ale zase, ťažšie sa spamätávam a vyrovnávam s neúspechom ako s nejakým citovým sklamaním. A zatial neviem, koľko som ochotná obetovať pre úspech, ale myslím si, že dosť veľa ...
A čo sa týka toho vzdávania sa, resp. nevzdávania, je to relatívne, ako v čom, v niektorých veciach sa nevzdám ani keď je neúspech neodvratný a v iných po prvom zaváhaní ...
Nejako sa do snahy definovať úspech dostalo slovo "úspešný". A zasa s krásnym kariéristicko-materialistickým podtextom
A aby som pridal aj inú reakciu ako kritickú tak - jednoducho, veľmi často, keď počujem slovo úspech, mám pocit, že ľudia, ktorí ho naháňajú, si pomýlili prostriedky s cieľom.
@tunidlo úspešný sa nemusí stotožňovať s bohatstvom a materiálnymi hodnotami pre mňa je úspešná moja matka, lebo vedela skĺbiť prácu, dieťa a externé štúdium a aj ho dokončiť. napríklad. lebo niekto môže mať za cieľ veľkú rodinu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
zaluby by som za uspech urcite nevymenila, ale vztahy s ludmi ano a mam na to svoje dovody
väčšiu hodnotu majú len životy najbližších, s ktorými aj tak trávim minimum času.
zatial nic nie je pre mna dolezitejsie ako priatelia, rodina, volny cas a hudba
sčasti preto lebo som lenivý a pohodlný, ale myslím/dúfam že z väčšej časti preto lebo chcem uspieť práve VĎAKA tomu aký som, a nie NAPRIEK tomu.
Kapila, indický filozof
VZDÁVATE SA RÝCHLO KEĎ SA VÁM NEDARÍ?!
(vynikajúca téma na zamyslenie sa )
Keď nám bude toto dávané za vzor dostatočne dlho, dopadneme úplne super. Každý bude celý deň robiť, aby pomáhal vytvoriť prostriedky, pomocou ktorých budú robiť ostatní. Nádherná predstava sveta.
momentalne @14
Ale kebyze mam dream job (vlastna cajovna), tak serem na vsetko a obetujem tomu cely svoj cas, pretoze taka praca by ma naozaj robila stastnym - bezohladu na zarobok.
mna asi len tato centralna europa nudi, ja chcu zase na sever
a co tam? tam je velmi rychlo tma, nie? a mrte drahy chlast
k tym cajovniam, nuz to tak je, ale stale si myslim, ze by sa to dalo. podla mna tu su ludia, ktori by to ocenili a nevadilo by im za kvalitu zaplatit.
tak mozno ked sa vratim po rokoch zo sveta, tak otvorim aj tu nejaku pobocku..
hehe no nic, drzim ti palce sefe, nech ti to povychadza, bolo by to fajn
@greyness ee simik nebol, uz.. fuf no roky veru
A čo sa týka toho vzdávania sa, resp. nevzdávania, je to relatívne, ako v čom, v niektorých veciach sa nevzdám ani keď je neúspech neodvratný a v iných po prvom zaváhaní ...
"Úspech je dosiahnutie svojho cieľa"
"Niekto má cieľ vyštudovať právo a byť úspešný"
Nejako sa do snahy definovať úspech dostalo slovo "úspešný". A zasa s krásnym kariéristicko-materialistickým podtextom
A aby som pridal aj inú reakciu ako kritickú tak - jednoducho, veľmi často, keď počujem slovo úspech, mám pocit, že ľudia, ktorí ho naháňajú, si pomýlili prostriedky s cieľom.
ale v podstate s tebou celkom súhlasím.
Ja viem a naozaj to nie je moja chyba, aký podtext už toto slovo dávno má. A ani to, že ho s takým podtextom evidentne používaš aj ty.
Nechce sa mi veriť, že ak by si pod úspechom chápala len "dosiahnutie cieľa", napísala by si ako príklad cieľa "vyštudovať právo a byť úspešný".