Akurát som to dnes hovorila. Ak budem presvedčená, že je to nešťastný deň, tak každá malichernosť mi to bude potvrdzovať, hoc len kraviny, čo sa dejú bežne, ako ušiel mi výťah, bol preplnený autobus, suseda sa na mňa škaredo pozrela
Naopak, ak budem presvedčená, že je to super vec, tak to, že dobehneme na autobus, nemusím čakať na výťah alebo stretnutie šteniatka mi utvrdia, že je to skvelý deň
A pritom to bude úplne bežný deň, len sa sústredím len na tie detaily, čo mi potvrdzujú túto domnienku
Vraj si v ten deň ako ochranu treba dať do trenírok zopár klincov a nič sa ti nestane. Niektorí tvrdia,že táto ochranná tradícia pochádza z kresťanskej mytologie, Kristus bol pribitý na kríž klincami a tie človeka v tento deň ochránia pred zlými silami. Iní zas tvrdia,že tradícia vychádza zo severskej mytologie,pretože Thor mal kovové kladivo, no nosiť kladivo v trenkách by bolo nepohodlné a klince sú rovnako z kovu,navyše majú spomedzi kovových predmetov ku kladicu asi najbližšie,a tak sa používajú na ochranu pred nešťastím.
Veľmi malá, minoritná skupina ľudí má však i takú teoriu, že sa táto tradícia praktizuje z toho dôvodu,že klinca do treniek by si dal iba fakt sprostý človek, a o sprostých je známe, že majú šťastie, takže sa im v piatok 13 nič nestane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Naopak, ak budem presvedčená, že je to super vec, tak to, že dobehneme na autobus, nemusím čakať na výťah alebo stretnutie šteniatka mi utvrdia, že je to skvelý deň
A pritom to bude úplne bežný deň, len sa sústredím len na tie detaily, čo mi potvrdzujú túto domnienku
Veľmi malá, minoritná skupina ľudí má však i takú teoriu, že sa táto tradícia praktizuje z toho dôvodu,že klinca do treniek by si dal iba fakt sprostý človek, a o sprostých je známe, že majú šťastie, takže sa im v piatok 13 nič nestane.