Chcela by som sa opýtať, že ako a kde si mám požiadať o štipendium na rok do zahraničia. Teraz som prváčka a chcela by som ísť v tretiaku, tak si myslím že je najvyšší čas začať niečo zisťovať. Dakujem za info
To sa vybavuje v druhom rocniku... potom vam o tom urcite povie anglinarka... ale musis mat priemer tusim do 1,5. Tvoja anglinarka ti potom da k tomu tlacivo a informacie budes musiet napisat preco tam chces ist a urobit nejake testy
Podmienky sú nastavené tak, aby sitom na sociálne štipendium prešlo len pár vyvolencov. V podstate ide o to, že plat Tvojich rodičov musí byť minimálny.
@15matka14 to si nájdi cez ministerstvo školstva, alebo tak, ale boli tam nejaké podmienke že musí byť príjem rodiny životné minimum bla bla bla... a musíš spraviť dobre jazykové testy.
no určite chcem ísť cez sociálne štipko agentúra neprichádza do úvahy v mojom prípade
a náhodou tam nie sú až také drsné podmienky, ved pred dvoma či troma rokmi šlo 175 detí a mali v pláne zobrať aj viac len niektorí neprešli
a tu sú podmienky :
- byť štátnym občanom SR s trvalým bydliskom v SR,
- mať priemerný prospech predchádzajúceho štúdia na strednej škole do 2,0 a
- ovládať vybraný jazyk na úrovni B1 alebo B2 Spoločného európskeho referenčného rámca (znalosť musí byť doložená potvrdením zo strany vedenia školy) a
- spĺňať aspoň jedno z týchto sociálnych kritérií:
a) poberať sociálne štipendium,
b) byť zverené do náhradnej starostlivosti, alebo mať ustanoveného poručník, ktorý sa oň osobne stará,
c) jedna dvanástina príjmu rodičov dieťaťa za predchádzajúci kalendárny rok je najviac vo výške 2,5 násobku súm životného minima rodiny.
a mám pocit, že vybavovať to treba rok pred plánovaným odchodom, teda na začiatku druháku ak nie aj skôr, lebo je tam dosť papierovačiek ako napr doporučenie od riaditeľa, od triedneho, od angličtinára, rodiča, od lekára potvrdenie a životopis po slovensky a po anglicky, motivačný list a iné blbosti. ale nepočula som že by sa robili nejaké testy z jazyka to ti len škola potvrdí či vieš alebo nevieš
ja som bola cez toto minuly rok v irsku a vobec to neni treba vybavovat tak skoro! dozvedela som sa o tom niekedy vo februari 2008 a v maji sa mala tusim poslat prihlaska takze max. ten mesiac-dva. myslim ze ked tam ides tak by si mala mat nejake tie znalosti z aj takze take veci ze zivotopis a motivacny list napises za jeden vecer a aj tie formality zo skoly a od lekara sa daju vybavit v priebehu tyzdna. treba si vybavit aj ucet v banke ak este nemas, kam ti potom poslu peniaze.... ak nieco chcete kludne sa opytajte
Ja idem teraz a netreba to tak skoro vybavovat staci tych 1-2 mesiace ale dost je okolo toho vybavovaciek .... a jazykove znalosti treba aspon kus vediet lebo potom sa tam stratis ale stojí to zato podla mna uvidím potom co a ako bolo
Aaaaaa neviete tu niekto o štúdiu v Dánsku? to čo prepláca štát..pretože do toho štipendia nespádam,rodičia mi nedajú 200 000SK na toto a študentská pôžička na tomto vymrda*om štáte sa nedá použiť na toto štúdium..vedel by mi niekto pomôcť?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a náhodou tam nie sú až také drsné podmienky, ved pred dvoma či troma rokmi šlo 175 detí a mali v pláne zobrať aj viac len niektorí neprešli
a tu sú podmienky :
- byť štátnym občanom SR s trvalým bydliskom v SR,
- mať priemerný prospech predchádzajúceho štúdia na strednej škole do 2,0 a
- ovládať vybraný jazyk na úrovni B1 alebo B2 Spoločného európskeho referenčného rámca (znalosť musí byť doložená potvrdením zo strany vedenia školy) a
- spĺňať aspoň jedno z týchto sociálnych kritérií:
a) poberať sociálne štipendium,
b) byť zverené do náhradnej starostlivosti, alebo mať ustanoveného poručník, ktorý sa oň osobne stará,
c) jedna dvanástina príjmu rodičov dieťaťa za predchádzajúci kalendárny rok je najviac vo výške 2,5 násobku súm životného minima rodiny.
a mám pocit, že vybavovať to treba rok pred plánovaným odchodom, teda na začiatku druháku ak nie aj skôr, lebo je tam dosť papierovačiek ako napr doporučenie od riaditeľa, od triedneho, od angličtinára, rodiča, od lekára potvrdenie a životopis po slovensky a po anglicky, motivačný list a iné blbosti. ale nepočula som že by sa robili nejaké testy z jazyka to ti len škola potvrdí či vieš alebo nevieš
» www.socialnestipendia.sk/...