Ahojte, mám takú otázočku, môj bratranec by chcel ísť študovať medicínu sem na Slovensku a chcel by vedieť, či je možné získať štipendium. PS:slovenčinu ovláda výborne.
A prečo by tu mal dostávať štipendium? Je dosť Slovákov čo ho potrebujú a nedostávajú ho.
V každom prípade ti asi nikto nebude vedieť povedať ako to je. Jedine že si zavoláš a zistíš to.
Napríklad Afričania keď sem idú študovať tak dostávajú automaticky maximálnu výšku štipendia aj keď vo svojej krajine patria k tej vyššej vrstve. No pri Rumunoch pochybujem že to takto bude zaužícané.
Skús do školy zavolať a spýtať sa. Nič za to nedáš
jasne ze je mozne dostat ... ja mam napr skusenost len s prospechovym, taze bude mat dobre vysledky, nema problem ... a cim lepsie vysledky, tym vyssia suma...
Asi by bolo vhodnejšie vybaviť si občianstvo..neviem ako to chodí, pravidlá na štipendium sú rôzne, ale tuším ho môžu dostať u nás na medine len Slováci. Sociálne dostane len ak príjem rodiny prepočítanej na neho neprekračuje životné minimum, ale najakú časť z neho a prospechové len keď sa bude učiť...myslím si že skôr nie.
@fede4ever Ahoj. Neviem ako je to presne so štipendiom, ale tvoj brat má konrétne v Bratislave nárok na bezplatné štúdium ak sa bude uchádzať o štúdium v slovenčine a na prijímačkách získa toľko bodov čo slovenský uchádzači.
Potom ešte viem že ak bude mať už priamo na škole za celý rok priemer do 1,12 tak dostane nejaké motivačné štipendium, ale to je iba 350€
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Nech sa spýta vysokej školy...tam mu to povedia....jejda
Nie, povedz mu, že nech tu nechodí, sú tu zlí ľudia
A keď tak ovláda perfektne Slovenčinu, tak prečo sa nespýta tej vysokej školy ako som ti radil?
A chváliš sa, to nepoprieš! Nie, nie, nie!
V každom prípade ti asi nikto nebude vedieť povedať ako to je. Jedine že si zavoláš a zistíš to.
Napríklad Afričania keď sem idú študovať tak dostávajú automaticky maximálnu výšku štipendia aj keď vo svojej krajine patria k tej vyššej vrstve. No pri Rumunoch pochybujem že to takto bude zaužícané.
Skús do školy zavolať a spýtať sa. Nič za to nedáš
ľudze tu nemajú peniaze a ešte sa bude rozdávať na ko**tiny no isto
@flysser : tvojou tupou namyslenosťou sa chváli
a ake stipendium?
jasne ze je mozne dostat ... ja mam napr skusenost len s prospechovym, taze bude mat dobre vysledky, nema problem ... a cim lepsie vysledky, tym vyssia suma...
@ivushka25 ďakujem, odkážem
@pelka1 diki
@neith74 asi to bude tým, že sa nerozhodol, že kde, len že medicína a je z Rumunska, chceš aj konkrétnu adresu??
@schrodingerovamacka okey, diki
Potom ešte viem že ak bude mať už priamo na škole za celý rok priemer do 1,12 tak dostane nejaké motivačné štipendium, ale to je iba 350€