ahojte,
chcem sa opytat, ako to je s tymi socialnymi stipendiami na VS
viem, ze najlepsie je spytat sa tety na studijnom, ale bola maximalne neochotna, ked som za nou bola kvoli tomu v septembri, takze teraz sa mi tam nechce chodit
a nechcem oca nechat ob
tam sa aj nejaké bočné príjmy počítajú ? to ani nenahlasuj keď tak.. nikdy som nepoberal štipko ale čo viem tak ľudia dostávajú nižšie hranice - 70+ € a vyšie takmer 200 € mesačne, neviem ako to je ak sú rodičia na dôchodku.. skôč sa opýtať na úrad
btw nabeháš sa pritom po úradoch strašne veľa ale ak ti niečo priznajú tak to má aspoň nejaký výsledok
V prvom rade- každá výška ma zverejnené na svojej stránke Podmienky prideľovania štipendií, určite to nájdeš aj na svojej VŚ..dalsia vec- hej, započítajú sa tam aj všetky bočné prijmy, ktoré boli riadne zarobené tzn. podpisanim zmluvy, dohody, príjem na bankovom účte a pod....ak máš resp. si mala nejaké príjmy na čierno, tak tie samozrejme nenahlasuj...Podla toho čo si napísala, tak pravdepodobne štipendium mať nebudeš..nuž ale každopádne - podaj si žiadosť o priznanie soc. štipendia, prilož potrebné doklady a študijný referát to preskúma a buď uzná alebo neuzná...
dolezite je, ci si podavas danove. ak si podas danove a vyjde ti v tom vypise nejaka suma nad 0 eur tak uz sa ti dost znizuje sanca. najcastejsie sa dava: vypis z danoveho (vsetkych pracujucich clenov domacnosti), potvrdenie o navsteve skoly (svoje aj surodencov), vsetky papiere z uradu prace ak je niekto nezamestnany alebo pobera pridavky na deti, hocijake prispevky, proste vsetko. potom vsetky papiere zo socialnej poistovne (aj ked zo socialnej nic nepoberate, aj to musi byt potvrdene na papieri), cestne vyhlasenie o trvalom pobyte pre kazdeho clena domacnosti a podpisane..jednoducho treba mat vydokladovane vsetko aj co dostavate aj co nedostavate.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
btw nabeháš sa pritom po úradoch strašne veľa ale ak ti niečo priznajú tak to má aspoň nejaký výsledok