Už 4.deň mám zácpu a pokazené trávenie, na záchod idem 1x za deň ale vždy len málo a strašne mám tuhú stolicu a vždy ma bolí konečník, občas aj kvapka krvi.. užívala som predtým antibiotiká, mala som aj probiotiká, ale z nich som mala len hnačku, tak som
ak jes psyllium tak musis o hodne viacej vody pit.
na kavu zabudni preboha ked mas zapchu, ta odvodnuje. ani po syrovych/bielkovinovych produktoch teraz nepozeraj. idealne je pit kvanta vody. ale ak to dlhsie trva tak to treba ist k doktorovi.
daj si probitioka, vela tekutin, psylium ber dalej, netlac na silu, pripadne si daj nieco na uvolnenie svalstva. Myslim, ze 4 dni neni nejaka hrozna doba, zeby sa jej mohlo nieco stat
Doktor sa za nu tiez nevyserie akurat jej moze predpisat nieco agresivnejsie.
@amorcandy a ako sa stravuješ? to závisí od stravy. Ja mam napicu travenie odkedy mam celiakiu. Doktor mi povedal, nech si dam psylium, ale mne osobne to este ZHORSILO a nedostala som sa na vecko uz vobec. Rano vypi velky pohar vody, okolo 7 je cas hrubeho creva, kedy pracuje. Kup si v BIO obchode jablkovu vlakninu a zamiesaj si to do jogurtu. Vlaknina je vo vela veciach, akutne neporadim, jedine acidko? To mne zabralo, ked som vypila 2 litre....
Kedze si mala antibiotika, tym sa ti do ,,dodrbali creva" takze teraz to musis niecim dobehnut nahradit.....
Kedze si tam mala krv, mas asi dost akutny problem, predpokladam, ze mas hemeroidy, alebo zapal nejaky iny, skor tie hemeroidy. Budem opakovat co napisali ostatni, ak si nepomozes sama, fakt chod doktorovi. Doktori su tu na to....
Ake probitoka si uzivala? Ja som mala Lepicol, len som ich uzila asi 5 denne to bolo moc, aj cenovo. Teraz som mala hlivu ustricovu ( 10€ je tam 60 tabliet, beries 2 denne) a vzdy rano idem v pohode na vecko....
fakt je to aj o strave, takze ak jes malo veci, kde nie je vlaknina, tak to bude tym... ja nejem chleba a taketo veci, takze o dost to mam vtipnejsie .... ale vlaknina je samozrejme v milion veciach...hoc len sojove mlieko s probiotikami
@n0win0u mna z kavy praveze prehnalo a bola som tomu aj rada ... ale je mozne, ze je to preto, lebo mne kava absolutne nechuti a je mi z nej na vracanie
@n0win0u v prenesenom vyzname, to co uz ma skoro vonku bude mat tvrde, ale to co pride neskor moc riedke sorry za nechutnost, ale inak to napisat neivem ....
preco by jej skurcalo zaludok? to mi vysvetli ... mne to fakt pomohlo do par hodin, sice ma bolelo brucho ale tak to z toho ze som toho pila viac
@flagrantine tak ona toho moc neskúšala. čo skúsila? acidko a psylium? psylium je na precistenie, to ti napuči vdaka vode vsetko v creve a zvacsi objem a s tym to berie aj necistoty, ona ale nepotrebuje nafucat, ale zjemnit niecim travenie
@flagrantine men doktor poradil psylium vies ako to dopadlo? est emi to zhorsilo, s prepacednim vysrat som sa nemohla....
lieky nie su moc riesenie ... teda podla toho co nazyvame lieky, ja beriem kapsule kde je hliva ustricova, ale jem aj figy, lanove semienka, vlakninu si davam do jogurtu a tak dale....
"Je ti blbé ist za doktorom" ? A neni ti blbé to tu písať ked to uvidí 213 ludí a nikto ti nepomože.. u doktora by ste to vedeli len vy dvaja a pomohol by ti?
kofein ta zapecie, to znamena, ze sa za normalnych okolnosti nevyseres... odporucam bud zjest vela ovocia a zapit to vodou, alebo sa najebat z piva/vina a doseres sa aj bez toho aby si to chcela...
@amorcandy Teraz ma to napadlo čo @trdelniiiq . Jeden šofér busu mal problémy, že mal obdobia, keď nechodil na záchod a keď tak, tak len pustil trochu krvi. A po dlhšom čase mu doktori zistili rakovinu.
@flagrantine pozri, vazne si myslis, ze som mu to nevpoedala? este mi povedal, ze nech prijmem aj nieco co mi povie, ze nech mu neodporujem stale prave preto, lebo som pvoedala, ze mi to psylium nezabera.... a este mi pvoedal, ze to moze byt zo stresu ta zapcha, na co som nanho kukala ,,wtf co je stres? " ironicky.....
Samozrejme, doporucil mi nieco, ale prisla som do lekarne a boli to tie najdrahsie lekarnicka mi poradila nieco ine a kamosky co maju celiakiu tiez nieco ine, skor sa radim s ludmi ako s lekarmi, takze necudujem sa moc zakladatelke fora, ze nesla lekarovi
@flagrantine asi máš dobre skúsenosti s doktormi lepsie je hladat hocijaku radu a ist doktorovi, mne sa paci kombinacia, napr so soplikom ist doktorovi mi prides zbytcone.... to sa da aj doma vyriesit
ja som to ani nemal take drsne ako ty (krv) a siel som k doktorovi. Pichli mi cosi a poslali ma domov, ten isty den som sa tam este vratil ...zase mi to pichli a chceli ma poslat domov...alebo ze mozem ostat v nemocnici. Ostal som tam a nakoniec sa zistilo ze mam zrast na crevach (uz ale v inej nemocnici)...a teraz mam pekny zips na bruchu
@amorcandy urcite neodkladaj navstevu lekára- akej farby je tá krv? tmavo cervená alebo taká svetlo cervená?
mozes mat nejaký nádor v creve, ale mozu to byt aj len hemoroidy- ale podla toho co pises mas aj zápchu to je tiez prizna tej prvej moznosti ( ale mozno si s zapchu sama vyvolala tým ze si potlacala nutkanie ist na zachod)- takze nechcem ta strevoat mala by si byt mladá takze tam je nzisia pravdepodobnost ale aj to sa stáva. takze chod k lekárovi, neplas sa ale ani to nepodcenuj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
na kavu zabudni preboha ked mas zapchu, ta odvodnuje. ani po syrovych/bielkovinovych produktoch teraz nepozeraj. idealne je pit kvanta vody. ale ak to dlhsie trva tak to treba ist k doktorovi.
o dosť blbšie je podľa mňa týždeň nesrať
no ja neviem, myslím že každý normálny človek pôjde k tomu doktorovi už len preto že sa mu to stalo druhý/tretí/x-tý raz
ale ak hladáš "serióznu radu" a nie doktora, tak vela šťastia, hľadaj ďalej, snáď ti dovtedy tie črevá fakt nerozjebe
Doktor sa za nu tiez nevyserie akurat jej moze predpisat nieco agresivnejsie.
Kedze si mala antibiotika, tym sa ti do ,,dodrbali creva" takze teraz to musis niecim dobehnut nahradit.....
Kedze si tam mala krv, mas asi dost akutny problem, predpokladam, ze mas hemeroidy, alebo zapal nejaky iny, skor tie hemeroidy. Budem opakovat co napisali ostatni, ak si nepomozes sama, fakt chod doktorovi. Doktori su tu na to....
Ake probitoka si uzivala? Ja som mala Lepicol, len som ich uzila asi 5 denne to bolo moc, aj cenovo. Teraz som mala hlivu ustricovu ( 10€ je tam 60 tabliet, beries 2 denne) a vzdy rano idem v pohode na vecko....
fakt je to aj o strave, takze ak jes malo veci, kde nie je vlaknina, tak to bude tym... ja nejem chleba a taketo veci, takze o dost to mam vtipnejsie .... ale vlaknina je samozrejme v milion veciach...hoc len sojove mlieko s probiotikami
@n0win0u mna z kavy praveze prehnalo a bola som tomu aj rada ... ale je mozne, ze je to preto, lebo mne kava absolutne nechuti a je mi z nej na vracanie
preco by jej skurcalo zaludok? to mi vysvetli ... mne to fakt pomohlo do par hodin, sice ma bolelo brucho ale tak to z toho ze som toho pila viac
lieky nie su moc riesenie ... teda podla toho co nazyvame lieky, ja beriem kapsule kde je hliva ustricova, ale jem aj figy, lanove semienka, vlakninu si davam do jogurtu a tak dale....
prejdi isty cas na tekutu stravu + pridaj vlakninu
nejedz sladke a ani pecivo, nech ta z toho nezapchava.. musis to ocistit.. a to myslim vobec ziadne sladke
resp. v zavislosti na tom, aka tmava je stolica-podla toho zistis, v ktorej casti criev sa miesa krv so stolicou a da sa blizsie definovat diagnoza
kazdopadne chod k doktorovi
» www.magister.sk/produkt/detail/...
» zpovednice.cz/detail.php?stat...
Samozrejme, doporucil mi nieco, ale prisla som do lekarne a boli to tie najdrahsie lekarnicka mi poradila nieco ine a kamosky co maju celiakiu tiez nieco ine, skor sa radim s ludmi ako s lekarmi, takze necudujem sa moc zakladatelke fora, ze nesla lekarovi
tak ak to ma prvy krat tak sa jej moc neche iist doktorovi, ktovie ake ma skusenosti a podobne ale jasne, ze by mala ist
mozes mat nejaký nádor v creve, ale mozu to byt aj len hemoroidy- ale podla toho co pises mas aj zápchu to je tiez prizna tej prvej moznosti ( ale mozno si s zapchu sama vyvolala tým ze si potlacala nutkanie ist na zachod)- takze nechcem ta strevoat mala by si byt mladá takze tam je nzisia pravdepodobnost ale aj to sa stáva. takze chod k lekárovi, neplas sa ale ani to nepodcenuj