Čauko ľudia... Mám taký problém že mám začať chdiť na pravidelné injekcie a ja mam pocit, že ledva prežijem tú prvú... Fakt potrebujem radu čo mám robiť aby som sa tohoto nezmyselného strachu zbavila, alebo aspoň či sa mám dívať na tú ihlu alebo niekde mi
Z toho že sa mi do kože zaborí tá ihla.. Ale odber krvi, alebo infúzia je v pohode, ale ta injekcia mi pride niečo ine ,takže ja asi ani sama neviem... Vraj to budú injekcie do stehna :/ a bojim sa hrozne..
No asi s tým nič nespravíš, keď tam musíš chodievať a bude treba to prekonať . Uvidíš, že po prvej to bude lepšie. Byť tebou sa asi nebudem pozerať na tú ihlu, síce nebudeš vedieť, kedy príde moment vpichu, ale aspoň sa nebudeš stresovať, keď bude čoraz bližšie k tvojmu telu, takže jednoznačne sa pozeraj niekam inam a rozmýšľaj napr. o tom, čo budeš robiť večer doma a budeš to mať raz-dva za sebou.
@kika1859 podla mna sa tam nedivaj.. Inak aj ja som mala chodit na penicilinove injekcie do svalu :/ tiez som sa bala ale potom ze moja obvodna to nerobi tak mi dala len tabletky.. sa mi ulavilo :/
Tak otoč hlavu na druhú stranu
Chodím síce darovať krv a nepoznám už strach, ktorý som mal možno ako dieťa ale strach máš len v hlave. Je to pre teba neznáma. Ak sa nastavíš, že ťa to na začiatku trošku pichne asi ako komár tak to to tak budeš cítiť stále ak ti to bude jedno a povieš si hrdinsky nech si to robí čo chce asi ani strachu sa nebude chcieť s tebou baviť lebo strach nemá rád salamistov
Nesmieš sa na to pozerať. Skús sa počas toho rozprávať s niekým, odpúta to tvoju pozornosť a sotva si ten vpich všimneš. Mne to zvyklo pomôcť v minulosti
pokiaľ to bude možné, skús sa uvolniť, aby si nemala nohu napätú, nestresuj sa, pozeraj sa inde a viem, že to nie je bohvieaká útecha, ale pomysli si, že ľudia u lekárov absolvujú horšie veci, nepchajú ti hadičku do žalúdka, nejdeš na kolonoskopiu ani ti nejdú vybrať mandle....
prvá bude zlá, druhá ešte tiež, ale potom si zvykneš....
heh, dnes su už jednorázove alsolutne ostre ihly...
predstav si, že voľakedy sa ihly vyvárali, sterilizovali a používali sa dokola, keby, že ťa takou tupou ihlou pichňu do riti, tak by si až podskočila od obesti ...
ja sa práveže musím dívať na tú ihlu, neznesiem ten pocit takej akoby nepripravenosti na tú bolesť .. ale keď sa na to dívam tak úplne v pohode ja mám skôr problém, že akonáhle mi pichnú injekciu, alebo odoberú krv, tak sa mi začne točiť hlava hrozne, pokiaľ pritom neležím
Skus sa zamyslieť koľko malých deti s onkologickým ochorením musí podstupovať zákroky ,vyšetrenia, infúzie ,injekcie a podobne a ako statočne to znášajú
ja som mala hrozný strach z odberu krvi a z infúzok (chodím pravidelne) a keď som tam šla prvý krát tak som bola hrozne stiahnutá a praskali mi žily .. trafila mi tú žilu až na 9.krát .. si pamätám že keď som tam mala ísť druhý krát tak som mala ten strach 5X väčší .. teraz už úplne v pohode aj keď sú to inekcie podľa mňa si na to zvykneš hlavne sa uvolni a mysli na to ako pôjdeš odtial preč
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Chodím síce darovať krv a nepoznám už strach, ktorý som mal možno ako dieťa ale strach máš len v hlave. Je to pre teba neznáma. Ak sa nastavíš, že ťa to na začiatku trošku pichne asi ako komár tak to to tak budeš cítiť stále ak ti to bude jedno a povieš si hrdinsky nech si to robí čo chce asi ani strachu sa nebude chcieť s tebou baviť lebo strach nemá rád salamistov
pokiaľ to bude možné, skús sa uvolniť, aby si nemala nohu napätú, nestresuj sa, pozeraj sa inde a viem, že to nie je bohvieaká útecha, ale pomysli si, že ľudia u lekárov absolvujú horšie veci, nepchajú ti hadičku do žalúdka, nejdeš na kolonoskopiu ani ti nejdú vybrať mandle....
prvá bude zlá, druhá ešte tiež, ale potom si zvykneš....
predstav si, že voľakedy sa ihly vyvárali, sterilizovali a používali sa dokola, keby, že ťa takou tupou ihlou pichňu do riti, tak by si až podskočila od obesti ...
teraz to ani necítiš
ale bolo to myslené dobre nicolletz :letim: