ked si predstavim, ze pohonne latky nie su az take drahe, ale ze dobra polovica ide do statnej pokladnice, kde ich politikovia vyhadzuju za pomerne velke hovadiny, do ich vrecak a na socialne davky pre ludi ktori si ich nezasluzia
Nie je to síce až tak veľký cenový rozdiel oproti Slovensku, ale na plnú nádrž je to dosť, tak keď môžem, tankujem v Rakúsku. Keby nebola Ukrajina tak ďaleko tak by som tam určite chodieval.. je to hrozné fakt tie ceny, však tam jebnem za dvacku, tri krát idem do roboty a mám po benzíne. A hlavne nasere že viac ako polovica je daň.
Ja žasnem nad tým že sa DPH platí aj zo spotrebnej dane Ale tak čo celý daňovo odrodový systém je na hlavu. Len si vezmi z toho čo zarobíš zaplatí odvody zamestnávateľ zaplatíš odvody ty zaplatíš daň a keď máš peniaze konečne v ruke zaplatíš DPH, daň za psa atp. V konečnom dôsledku to vyjde tak že štátu odvedieš polovicu z toho čo si zarobil. Ten benzín ma až tak netrápi ale nechápem prečo sa to nezlúči aby bolo jasné aké máme dane v skutočnosti.
@v3nty to je vrátane DPH, alebo bez DPH? DD ale asi všetky dane dokopy... Ako mňa tento štát už štve, máme jedny z najväčších odvodov na svete (do soc.poisťovne = dôchodky) a napriek tomu starčekovia majú malé dôchodky, máme velké zdravotné poistenie a nemocnice sú na takej úrovni ako sú, vysoké dane napr. z benzínu, a furt z médií očúvame ako na nič nie sú peniaze... Pred cca 100 rokmi boli v Európe dane na úrovni 2-3% z prijímu... (napríklad aj v Rakúsko-Uhorsku a z toho sa financovala cisár a celá tá mašinéria okolo toho, cisárska armáda a ktovie čo ešte)
K tomuto sa nedá ani správne vyjadriť!!!! debilný Slovenský štát skorumpovaný!!!! všetko je tu drahé, pritom žiadne platy, žiadne dôchodky a ešte aj tie dane idú zvyšovať!!! Svine hnusné, jak by som ich bila všetkých!!!!
Aj by som strajkovala, ale co si myslis, ze tym bude vyriesene? To chces ist KAM akoze strajkovat? Pred slovensky parlament to asi nebude prilis napomocne. Toto je dost globalny problem, to par strajkujucich Slovakov tazko zmeni.
@pernik bludy vieš otom že 9 z 10 čerpacích staníc na slovensku nevyhovujú ? česi su antom lepsie 8 z 10 Ukrajina tak isto ako my ... (inak ekd som tankovla v rakusku hrozne ozivilo auto)
@flussica no moja milá už tu takýto štrajk raz bol , a nebolo to tak dávno ... (natankovla som vtedy pod 1€)
@kolini v mojej ideálnej predstave ideálneho mesta autá neexistujú (okrem sanitiek a hasičov a pod.) iba dokonalá sieť mestskej dopravy, bicykle, max nejká motorka. a kolobežky a kone
Tam máte vy hnusní arogantní hajzli čo sa vozia po meste autami, a najhorší sú tí mladí kapitalisti na tých bavorákoch čo parkujú na chodníkoch cha chaaaaa
Dobre, teraz vážne.
@v3nty pripájam sa k pernikovi, do nejakého žiguláka a podobných somarín pokojne, ale do normálneho auta by som si to teda nedal. Rovnaký blud sa mi zdá, že 9 z 10 čerpacích staníc na slovensku nevyhovuje, kde si na to prišiel prosím ťa? Teda samozrejme, pokial tvoj foter nerobí aj tam, a ešte k tomu 20 rokov... Osobne viem len o jednej prevádzke Lukoilu, u ktorého by som taktiež tankoval maximálne tak do naftového kombíku mojej babičky, ktorá s tým chodí v nedelu do kostola.
@luc.ka ak by tá MHD skutočne fungovala, povedzme, ale nechodí na čas, v zime je tam chladno, častokrát sa tam pohybujú rôzni kreténi, o nočákoch ani nehovorím, a hlavne je pomalá. Čo je zlé na autách? Aj keď priznávam, že tie kone by mohla byť celkom zábava
@weeman@pernik kvality ukrajinského benzínu by som sa nebál..nájdeš tam aj značkové čerpačky, plus mínus to isté čo u nás..teda až na cenu ..ktorá ale samozrejme nie je spôsobená zníženou kvalitou. Jo byť kamarát s rusákmi sa občas vyplatí
A benzínové motory vo všeobecne nie sú až tak citlivé na kvalitu benzínu. To by už museli byť riadne piliny...maximálne ti to bude horšie ťahať. Nafta to je už iné, pozapchávaš vstrekovače a koniec.
chodím denne do školy električkou - pokiaľ na pol ceste nezajebe chodca alebo degeša, čo nevie dať prednosť na križovatke (prípadne aj mimo križovatky), je presná na minútu. za to ti ručím.
dokonca som čítala, že sa semafoy na križovatkách upravujú tak, aby prichádzajúca električka "zapla" zelenú, tj. nebude čakať ona, ale križujúce autá. takže o nejakej pomalosti sa v žiadnom prípade nedá hovoriť.
do práce chodím (nie denne) ale často, busom - 66 alebo 50 - 66 je presná s odchýlkou 2-3 minúty, lebo nemá takú bujarú trasu (cez tie najfrekventovanejšie ulice a križovatky). to, že bus mešká, nie je spôsobené tým, že je to bus. ale tým, že pre veľký počet OSOBNÝCH AUTOMOBILOV stojí na každej križovatke 3x a aj cesta medzi križovatkami sa vlečie práve pre spomínané OSOBNÉ AUTOMOBILY.
keď je raz zápcha, tak si svoje autíčko, čo dokáže ísť rýchlosťou 200km/hod môžeš tak akurát strčiť do prdele, lebo pôjdeš rovnakou rýchlosťou, ako ten bus.
a to, že na každej zastávke postojí 30 sekúnd ti za celú jeho polhodinovú trasu nenaberie také extrémne meškanie. úplne by to vykryla väčšia frekventovanosť poniektorých spojov.
na autách nie je zlé nič, iba ich majitelia sú v niektorých prípadoch jak retardovaní. bezohľadní netolerantní a nemysliaci blbci.
@kolini no tak problematiku zapáchajúcich spoluobčanov vyžuívajúcich bezplatný odvoz mhd-čkou by bolo treba riešiť v inej oblasti ako v dopravnom podniku....
... a ešte tak poviem keby ta naša vláda mala rozum ...tak by daň znížila ... teda by sa znížila cena paliv a veľa ľudí čo tankuje v zahraničí by si natankovala doma a vyšlo by ich to narovnako a možno by aj zarobili viac (vládu=štát) a takto rozmýšlala ČR ... zvýšila daň na palivá aby zarobila ...hovno veľké zarobila ...zarába na tom menej ako pred zdražením
@luc.ka ďakujem za tak obsiahle vysvetlenie, ale neviem prečo mám taký pocit, že ti niekedy nejaké auto alebo vodič urobil niečo strašne zlé
V zápche je to samozrejme fuk, ale pri bežnej premávke, mi to MHD-čkou od STU-čky domov trvá vyše pol hodinu, autom je to 10 minút. Zo šafka je to 3/4 hodina, autom 1/4 hodina... Všetko to čakanie na zastávkach, prestupovanie, keď sa to zráta... Ďalšia vec je, že je tá cesta omnoho viac vyčerpávajúca. Keby som mal obehávať všetky veci, ktoré musím po meste vybaviť MHD-čkou tak večer zomriem.
Je to jednoducho pohodlnejšie... Každému vyhovuje asi niečo iné, ale osobne by som MHD nechodil ani keby bola zadarmo.
@luc.ka v blave možno ale ja v MT by som sa teraz bez auta asi stratil Autobusi mi domov chodia asi kazdé 2hodiny. naprikald rano do skoly mi ide bus 6:15 na stanici v MT je tak 6:35 doskoly to mam peso 15minut zo stanice. v satni ccim dalsich 45minut kym sa zacne hodina. Zo skoly koncim zvycajne o 3. Najbližžsí bus o pol 5 do mesta do posilky na 7. a bus domov ide clekom fajn na pol 9. Ale co je nakkt ked mam trening ta k na 7 busom do mesta olhodinu cakam lebo o 8 mam trening. trening smi konci o pol 1é najblizzsi bus pol 11 .... Autom som umna doma za 15minut. Plus vozim kazdy den 1spoluziaka a moju sestru a vynde ma to o 10centov vac jak MHD....
@luc.ka v okoli MT su tuším 2-3 dediny kde chodí MHD a nie SAD a je to taký istý bordel....
Ale naveci to nič nemení ked chodim 3x za den domesta a S5 auto proste potrebujem ... Spotreba na 100km je 6 litrov čo je zhruba 9€ dnes ...
Mesto tam s5 mám 18km čo je zhruba 1.2€ ... A to nemusím este prestupovať na mhd a podobne pičoviny... KEd ideme 3 spravím asi 30km lebo chodims estru zaviesť do školy ...
4o sa mi viac oplatí ked mna lístok do mesta stojí aj zo zlavou 40centov ? (a na mhd 50centov)
Vyssie ceny polozia zas skor ludi pouzivajucich auto len nevyhnutne. Novozbohatlici budu pouzivat auto ako kolobezku aj nadalej. A ku kvalite len tolko ze tiez davam aditiva do benzinu. U nas maju cerpacky v nadrziach bacorinu. A auto skutocne po tom ako nabere plnu nadrz v susednom Rakusku ozije.
A taktiez som za vylucenie aut z mesta, nakolko ludia nevedia co s peniazmi a chodia autom pomaly uz aj na zachod, alebo na 10 rozkov. Ako na kolobezke.
Ok ale ked budete strajkovat tak poprosim pre tentokrat vynechat Bratislavu, niektori z nas tu maju aj povinnosti a dopravovat sa potrebuju.
@luc.ka neviem ako a kde sa konkretne prepravujes ty, ale ak mas ist cez celu BA na rokovanie v obleku a v tom autobuse je 50 stupnov a odvsadial sa na teba tlacia ludia nehovoriac o asocialoch ktori mi cely cas nespustia oci z aktovky tak to radsej zaplatim aj 3€ za benzin ako pouzivat MHD. nehovorim o casovych rozdieloch auto/mhd:15/60 minut.
@luc.ka a čo v prípade, že sa potrebuješ dostať cca. 150 km ďaleko z riti, odkial chodí len jeden bus denne ? (ak rátam 3 superpohodlné prestupy s polhodinovými čakaniami, tak dva denne). a ešte aj to o takom čase, že máš celý deň zabitý...
neuraz sa, ale hento, ak to aj nazveš mhd-čkou, ja za mhd nepovažujem. to, čo som napísala, sa samozrejme nedá aplikovať na každý prípad. vyžaduje si to hustejšiu sieť liniek, a častejšiu frekvenciu (tým myslím max 15 minútové čakanie). keď bude tvoj prípad spĺňať tieto podmienky, potom na mňa reaguj, takto do mňa strieľaš argumentami, ktoré s tým nie úplne súvisia. ja som to myslela viacmenej na bratislavu, resp. väčšie mesto, ktoré má tú sieť trošku hustejšiu, a neni problém nájsť spoj (kombináciu), aby si sa dostal, kam potrebuješ. keď ti chodí jeden bus cez 3 dediny raz za hodinu, je to niečo iné.
"začni využívať bicykel alebo mhd. je to lacnejšie, ekonomickejšie a ekologickejšie."
akurát, že som pod "MHD" rátal autobusovú / vlakovú dopravu všeobecne... inak by tvoj príspevok nedával zmysel... resp. dával, keby autá na mimomestských trasách spaľovali vzduch a zdraženie PHM by sa ich netýkalo
@depropex neviem či si nejak vyhral keď ideš do USA, ale nechám Ta v tom
že sa vzrušujete, mna už v tomto štáte nič neprekvapí , treba to brať pozitívne, obmedziť jazdu autom a kde sa dá, používať či už MHD ale napr. bicykel... a pomaličky treba pokukávať po elektromobiloch, beztak tie spalovacie motory nie je trvalo udrateľná technológia a už dávno tu malo byť niečo iné...
Ako naši zakonodarcovia uz asi zabudli preco sa LPG zaradilo medzi paliva do aut...Preto aby neznecistovalo prostredie....Zo zaciatku nebola ziadna dan na LPG...Ale teraz kazdemu ide iba o zisk...Uz je asi najlepsie sa odstahovat na MARS....
Za socializmu kazdy kradol a aj tak nikomu nic nechybalo..Vsetkeho bolo vela vsetkym sa zilo vyborne....Ale prisla demokracia zrazu aky pokrok ....Lenze teraz vidime ze demokracia u nas znamena ze vsetko ti chyba a ked nieco ukradnes tak zistis ze si ukradol aj to co si vlasne neukradol a zije sa ti nahovno !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
@flussica no moja milá už tu takýto štrajk raz bol , a nebolo to tak dávno ... (natankovla som vtedy pod 1€)
Dobre, teraz vážne.
@v3nty pripájam sa k pernikovi, do nejakého žiguláka a podobných somarín pokojne, ale do normálneho auta by som si to teda nedal. Rovnaký blud sa mi zdá, že 9 z 10 čerpacích staníc na slovensku nevyhovuje, kde si na to prišiel prosím ťa? Teda samozrejme, pokial tvoj foter nerobí aj tam, a ešte k tomu 20 rokov... Osobne viem len o jednej prevádzke Lukoilu, u ktorého by som taktiež tankoval maximálne tak do naftového kombíku mojej babičky, ktorá s tým chodí v nedelu do kostola.
@luc.ka ak by tá MHD skutočne fungovala, povedzme, ale nechodí na čas, v zime je tam chladno, častokrát sa tam pohybujú rôzni kreténi, o nočákoch ani nehovorím, a hlavne je pomalá. Čo je zlé na autách? Aj keď priznávam, že tie kone by mohla byť celkom zábava
A benzínové motory vo všeobecne nie sú až tak citlivé na kvalitu benzínu. To by už museli byť riadne piliny...maximálne ti to bude horšie ťahať. Nafta to je už iné, pozapchávaš vstrekovače a koniec.
... no a čo s tými daňami ... s tým asi nič neurobíme ...asi sa odsťahujem zo Slovenska
chodím denne do školy električkou - pokiaľ na pol ceste nezajebe chodca alebo degeša, čo nevie dať prednosť na križovatke (prípadne aj mimo križovatky), je presná na minútu. za to ti ručím.
dokonca som čítala, že sa semafoy na križovatkách upravujú tak, aby prichádzajúca električka "zapla" zelenú, tj. nebude čakať ona, ale križujúce autá. takže o nejakej pomalosti sa v žiadnom prípade nedá hovoriť.
do práce chodím (nie denne) ale často, busom - 66 alebo 50 - 66 je presná s odchýlkou 2-3 minúty, lebo nemá takú bujarú trasu (cez tie najfrekventovanejšie ulice a križovatky). to, že bus mešká, nie je spôsobené tým, že je to bus. ale tým, že pre veľký počet OSOBNÝCH AUTOMOBILOV stojí na každej križovatke 3x a aj cesta medzi križovatkami sa vlečie práve pre spomínané OSOBNÉ AUTOMOBILY.
keď je raz zápcha, tak si svoje autíčko, čo dokáže ísť rýchlosťou 200km/hod môžeš tak akurát strčiť do prdele, lebo pôjdeš rovnakou rýchlosťou, ako ten bus.
a to, že na každej zastávke postojí 30 sekúnd ti za celú jeho polhodinovú trasu nenaberie také extrémne meškanie. úplne by to vykryla väčšia frekventovanosť poniektorých spojov.
na autách nie je zlé nič, iba ich majitelia sú v niektorých prípadoch jak retardovaní. bezohľadní netolerantní a nemysliaci blbci.
V zápche je to samozrejme fuk, ale pri bežnej premávke, mi to MHD-čkou od STU-čky domov trvá vyše pol hodinu, autom je to 10 minút. Zo šafka je to 3/4 hodina, autom 1/4 hodina... Všetko to čakanie na zastávkach, prestupovanie, keď sa to zráta... Ďalšia vec je, že je tá cesta omnoho viac vyčerpávajúca. Keby som mal obehávať všetky veci, ktoré musím po meste vybaviť MHD-čkou tak večer zomriem.
Je to jednoducho pohodlnejšie... Každému vyhovuje asi niečo iné, ale osobne by som MHD nechodil ani keby bola zadarmo.
nie, nikto mi nič zlé neurobil. ibaže nenadradzujem vlastnú pohodlnosť nad to ostatné. to sa mi skutočne NEPÁČI.
šak sa smej mne si ukradnutý, ja z autami za vodou (najbliýších 10rokov kým sa vsetko nenaucim)
a semafóry upravené pre električky ? nezažil som
auto je auto nech si kto chce čo hovorí, spoliehaš sa sama na seba a nikto ťa neotravuje a nesmrdí okrem seba samého
ja hovorím o mhd, nie o sadke, čo chodí raz za uhorský rok
10 minút je hotová tragédia. tak to je fakt. to mi je ľúto, že žiješ v nejakej nepodarenej časti ba.
Ale naveci to nič nemení ked chodim 3x za den domesta a S5 auto proste potrebujem ... Spotreba na 100km je 6 litrov čo je zhruba 9€ dnes ...
Mesto tam s5 mám 18km čo je zhruba 1.2€ ... A to nemusím este prestupovať na mhd a podobne pičoviny... KEd ideme 3 spravím asi 30km lebo chodims estru zaviesť do školy ...
4o sa mi viac oplatí ked mna lístok do mesta stojí aj zo zlavou 40centov ? (a na mhd 50centov)
tie semafory uz realne su, len tak nie su zapnute. v karlovke napriklad
caka sa na spustenie stareho mosta
@luc.ka neviem ako a kde sa konkretne prepravujes ty, ale ak mas ist cez celu BA na rokovanie v obleku a v tom autobuse je 50 stupnov a odvsadial sa na teba tlacia ludia nehovoriac o asocialoch ktori mi cely cas nespustia oci z aktovky tak to radsej zaplatim aj 3€ za benzin ako pouzivat MHD. nehovorim o casovych rozdieloch auto/mhd:15/60 minut.
a v ktorom meste nameriaš v centre 150 kilometrov? bože ľudia vy nečítajte medzi riadkami, čo tam nie je.
neviem, ja som počula, že zvažujú, že také zavedú, ale pochybujem, že už zrealizovali na záhradníckej tá električka stojí VŽDY na červenej.
@v3nty
neuraz sa, ale hento, ak to aj nazveš mhd-čkou, ja za mhd nepovažujem. to, čo som napísala, sa samozrejme nedá aplikovať na každý prípad. vyžaduje si to hustejšiu sieť liniek, a častejšiu frekvenciu (tým myslím max 15 minútové čakanie). keď bude tvoj prípad spĺňať tieto podmienky, potom na mňa reaguj, takto do mňa strieľaš argumentami, ktoré s tým nie úplne súvisia. ja som to myslela viacmenej na bratislavu, resp. väčšie mesto, ktoré má tú sieť trošku hustejšiu, a neni problém nájsť spoj (kombináciu), aby si sa dostal, kam potrebuješ. keď ti chodí jeden bus cez 3 dediny raz za hodinu, je to niečo iné.
"začni využívať bicykel alebo mhd. je to lacnejšie, ekonomickejšie a ekologickejšie."
akurát, že som pod "MHD" rátal autobusovú / vlakovú dopravu všeobecne... inak by tvoj príspevok nedával zmysel... resp. dával, keby autá na mimomestských trasách spaľovali vzduch a zdraženie PHM by sa ich netýkalo
tak mhd je od slova mestská, čo už teda neviem, v akej slovenskej dedine chodia vlaky ako mhd, ale veď ok. každý si chápe po svojom.
20% je DPH + spotrebná, tá je pri benzíne 53%
že sa vzrušujete, mna už v tomto štáte nič neprekvapí , treba to brať pozitívne, obmedziť jazdu autom a kde sa dá, používať či už MHD ale napr. bicykel... a pomaličky treba pokukávať po elektromobiloch, beztak tie spalovacie motory nie je trvalo udrateľná technológia a už dávno tu malo byť niečo iné...
benzín tam stojí v prepočte 0,8€ / liter
ešte niečo ?
Už sa nad tym nezastavujem...furt to pojde hore som zvedavy na akej hodnote sa to zastavi v auguste....
Tipujem tak cenu 1,65 ak to pojde takymto tempom
Vaše tipy?
ANO budeme chodiť do práce pešo