Ucitelia hovno robia a dostavaju zadarmo 600 eur ci kolko a este idu strajkovat. Ked sa im nepaci nech idu robit do nejakej firmy a vtedy uvidia ako praca vlastne vyzera a potom si to rozmyslia.
@sqash to z chodenia do školy dokážeš posúdiť ako sa doma pripravovali na hodiny, aký mali úväzok, za čo boli platení a čo robili "dobrovoľne" - tj. museli, ale bez platu? dokážeš posúdiť čo si museli hradiť sami a čo im školstvo zaplatilo? ... dokážeš posúdiť koľko školení, akreditácii absolvovali za rok? dokážeš posúdiť ako sa menili učebné osnovy behom ich praxe bez toho aby boli učebnice? - koľko učív si museli oni sami spracovať?? ............
@estrella5 polka ucitelov oduci 5 min z hodiny a zvysok casu si ziaci sami robia poznamky... niektori ucitelia ani nejdu so ziakmi na vylet 'lebo im to skola nepreplati' ... normalni ludia robia 6, 8, 10 hodin denne, ucitelia ucia tak 3-4 hodiny priemerne a z toho kazdych 45 min maju prestavku a to ani neucia celych 45 min
@sqash 3-4? Neviem na ktoru skolu si chodil, ale pod 6 tu nikto nejde. Dalej ucitelia robia pisomky, vseliaka byrokracia, rodicovske, porady, pripravy miestnosti na rozne podujatia atd... To ze ty vidis, ze maju 6 hodin a to, ze niesi cez prazdniny v skole ako oni, neznamena, ze robia malo ci menej ako hoc kto iny...
Je mi to srdečne jedno, pár dní volna hore dole.. aj ked myslím si, že sa im to nevyplatí lebo naša zakomplexovaná vláda im nejaké radikálne zvýšenie platov nedá. Možno o pár percent..God bless Slovakia!
@sqash neviem ako na vašej škole, na našej škole celých 45 min!!! buď diktujú poznámky (najčastejšia činnosť) alebo vysvetľujú učivo pri tabuli (to sa týka matiky a fyziky).. NIKDY si nerobíme poznámky sami a NIKDY sa u nás nestalo aby odučili 5 min. a potom nás nechali tak (čo by som ja zato dala ... 45 min. do nás stále niečo hučia a aj to vraj nestíhajú)....
a 3-4 hodiny odučia.... moji obaja rodičia sú učitelia a ešte nie sú doma.... a učia každý deň minimálne 5 hodín... resp. väčšinou 8 hodín s 1 "oknom" - voľnou hodinou alebo 6-7.....
@sqash a ako poznamenané nie vždy keď sme my žiaci doma, sú doma aj učitelia........ celé prázdniny určite nie! ...
a nechodia na výlety?? na našej škole sa chodí (viac menej povinne) na 7-9 dňový poznávací výlet... učitelia majú zaplatený len úväzok, napriek tomu, že 9 krát 24 hod. strávia kvázi v robote.... stravu si musia zabezpečiť sami... tak ako iné veci - na taký výlet logicky potrebuješ aj všeličo navyše....... nič im škola nehradí....
a to nehovorím o bežných výletoch, spomenula som len tento u nás najväčši..
@sqash tazucujem ti, ze by si so mnou enmenil....halvne po tom, ekby si mal robit to co ja a za to, co mam na vypl. paske (sorry, ale nie je to ani 500).....btw. konkretne ja som napr. teraz prisla z prace.....(popravde, tam kde si chodil do skoly ty, sa ani nedivim, ze tak robia, ak mali takych studentov ako ty
my sa asi dozvieme 26. v skole, ci mozme ist domov alebo sa ideme ucit a co sa tyka predmetu strajku, zas kazdy hudie len okolo platov oni strajkuju aj za dodanie vecne chybajucich ucebnic a inych zalezitosti, nielen platov, a to 5%ne navysenie sa netyka uz konkretne platov, to sa az vo vedeni krajskych zastupitelstiev rozhodne, ci sa to pouzije na platy alebo napr. na opravenie strechy
učili sa preto abz odovzdávali vedomosti, nemôžeš čakať že budú na hodinkách tancovať alebo vyrábať niečo nepredstavitelné oní majú učiť neviem čo čakáš
U nás je dané že pondelok utrok zatial ale že to zaleží od toho že kolko bude štrajk že može sa to aj predlžit ale aj skrátit povedali takžťe že to sa dozvieme už z medii kedy sa skonči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ja som myslela že tí čo sa zapoja ták že budu až do konca
Dobre rozumiem, že podľa teba je to takto ideálne a učiť majú práve tí ľudia, ktorí podľa tvojich vlastných slov hovno robia?
...
» www.birdz.sk/forum/strajk-uc...
Btw. nechápem, načo o tom zakladáš dalšie fórum (ach)
a 3-4 hodiny odučia.... moji obaja rodičia sú učitelia a ešte nie sú doma.... a učia každý deň minimálne 5 hodín... resp. väčšinou 8 hodín s 1 "oknom" - voľnou hodinou alebo 6-7.....
a nechodia na výlety?? na našej škole sa chodí (viac menej povinne) na 7-9 dňový poznávací výlet... učitelia majú zaplatený len úväzok, napriek tomu, že 9 krát 24 hod. strávia kvázi v robote.... stravu si musia zabezpečiť sami... tak ako iné veci - na taký výlet logicky potrebuješ aj všeličo navyše....... nič im škola nehradí....
a to nehovorím o bežných výletoch, spomenula som len tento u nás najväčši..
naša superduper školička samozrejme nesmie nikde chýbať,tak máme volno
všetky učitelky si myslia že robia najťažšiu prácu na svete