Stratila som peňaženku s OP, bankomatovou kartou a kartou poistetca. Neviete mi poradit co mam robit ako prve a kam ist? A hlane kolko to teraz asi stoji??
No napolíciu nahlásiť stratu.Ak si to stratila tak si budeš hradiť poplatok za všetky doklady ktoré si budeš chcieť opäť spraviť. Pri OP je tam už navýšenie tuším
Odporúčam ti nahlás to ako krádež a všetko ti dajú zadarmo
@cupssie No pri strate bankomatovej karte treba ísť do banky v ktorej máš vedený účet a požiadať o novú - ceny sú rôzne.Takisto aj pri kartičke poistenca priamo k poisťovateľovi nahlásiť to. A na políciu by si mala ísť nahlásiť stratu čo najskôr aby ti zablokovali OP (pre prípad zneužitia) ..a čo sa týka ceny neviem ...cca do 40 € by si to mohla mať všetko vybavené
@cupssie a hned si skontroluj ucet, ci to nezmizli peniaze. Na to aby ti ukradli prachy z karty im staci ak sa nou da platit na internete, nepotrebuju ani PIN.
mne ked ukradli kabelku tam boli A karty a ani za jednu som neplatila (slovenská sporiteľna, česká spořitelna), ale okamzite som volala.. zavolaj tam ze si karty stratila a zablokuju ich, je to otazka par minut. potom chod na policiu ohladom obcianskeho a zbytku, ale priprav sa ze tam stravit nejaku tu hodinu a budu si pytat uplne detaily
no vlastne neviem ci to nebolo zadarmo kvoli tomu ze to bola krades, ale v tej banke odomna nikto nechcel ziadne potvrdenie ani nic, akurat v tom telefone som povedala dobry den ukradli mi kartu
no len to nie je iba tak, ak povies ze ti to ukradli bude sa to vysetrovat ako trestny cin/priestupok a budu hladat pachatela atd a budu chciet po tebe podrobne ako sa to stalo.. ak sa zisti ze klames, mozes z toho mat problemy
@tvojasanca Ak občan neohlási bezodkladne stratu, odcudzenie, poškodenie alebo zneužitie dokladu, dopustí sa priestupku, za ktorý je možné mu uložiť pokutu do výšky 33 €.
@cupssie Za občiansky preukaz (stratený či odcudzený) sa platí rovnaký správny poplatok – 16,50 € Pri opakovanej strate alebo odcudzení dokladov v priebehu dvoch po sebe nasledujúcich rokov sa správny poplatok zvyšuje (33 € pri OP).
@karbyhokonstanta takze takto oprav ma pls ak nieco bude zle.
1.nemam obciansky
2.ist na policiu
3.tam v rade mozem aj hodinu dve cakat a potom sa ma budu vsetko o strateni(kradezi vypytovat)
4.nasledne ma odfotia a treba rodny list
5.16,5 eura (tomu sa neda vyhnut? :/// )
6. pride mi postou novy
16 eur ak stratis prvykrat, 33 eur ak druhykrat.. stratila som dvakrat po sebe a potvrdzujem ze to tak je.
ak to nahlasis ako krades bude to zadarmo, ale musela by si presne hovorit detaily atd, podla mna ti na to pridu ze klames, neviem.. pretoze by sa to fakt vysetrovalo a tak, myslim ze kvoli tym 16 euram to za to nestoji
a je to takto. prides na policiu normalne na oddelenie, tam spisete tie veci o strate/kradezi.. aj pri strate sa ta budu presne pytat kedy si ho mala naposledy, kam si presne isla atd. daju ti papier, ktory bude sluzit ako docasny obciansky, kym sa vybavi novy.
potom pojdes na postu a kupis si tam kolky v hodnote 16,5 eura. pojdes na policiu na oddelenie kde sa vybavuju doklady, to moze byt uplne inde. das im tie kolky, odfotia ta, nieco podpises, daju ti papier s tymi nalepenymi kolkami. a o nejaku dobu, tak 2 tyzdne, ti pride smska ze je obciansky pripraveny na vyzdvihnutie. prides tam s tym papierom (alebo aj bez neho, ja som ho raz stratila a preukazala som sa pasom a vpoho mi ho dali), daju ti novy obciansky a hotovo
@tvojasanca Presne ako si napísal - až na 6. môžeš byť aj formou sms informovaný že už je OP hotový a môže si prísť poň.Nemusí ti byť len poslaný domov.
@karbyhokonstanta a odkedy je prvych 5 bodov splnenych tak za ako dlho bude hotovy ked je uz setko vybavene?
a tych 16,5 eura proste musim dat hej? ://
@assasins no prvy som fakticky niekde vytratila a potom druhy mi ukradli s kabelkou v zahranici, za to som uz nemohla! a ten papier som si len zabudla doma
@tvojasanca Tam je tuším zákonom stanovená lehota 30 dní ak sa nemýlim,takže v priebehu 30-tich dní od podania žiadosti by si ho mal dostať.Ale dnes už sa to dá za 2 dni s poplatkom 20 € tuším
@h8u ja som povedala že mi ho ukradli a nič sa neriešilo ďalej, možno lebo som povedala že to bolo v zahraničí, len to bolo napísané na papieri, a platila som normálne poplatok - a vobec mi netrebalo kolky, normálne tam kde sa fotí som to zaplatila. no a bola som tam dakedy úplne na konci minulého roka, čiže asi neskôr ako ty.
napis rovno ze si bola opita a ze si nic nepamatas a chod to na policiu nahlasit a vybavit si rovno nove ..lebo ak ich niekto ukradol moze ich pouzit proti tebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Odporúčam ti nahlás to ako krádež a všetko ti dajú zadarmo
A rovno ich poziadaj aj o vydanie novej karty. Operator ti vsetko vysvetli.
1.nemam obciansky
2.ist na policiu
3.tam v rade mozem aj hodinu dve cakat a potom sa ma budu vsetko o strateni(kradezi vypytovat)
4.nasledne ma odfotia a treba rodny list
5.16,5 eura (tomu sa neda vyhnut? :/// )
6. pride mi postou novy
ak to nahlasis ako krades bude to zadarmo, ale musela by si presne hovorit detaily atd, podla mna ti na to pridu ze klames, neviem.. pretoze by sa to fakt vysetrovalo a tak, myslim ze kvoli tym 16 euram to za to nestoji
a je to takto. prides na policiu normalne na oddelenie, tam spisete tie veci o strate/kradezi.. aj pri strate sa ta budu presne pytat kedy si ho mala naposledy, kam si presne isla atd. daju ti papier, ktory bude sluzit ako docasny obciansky, kym sa vybavi novy.
potom pojdes na postu a kupis si tam kolky v hodnote 16,5 eura. pojdes na policiu na oddelenie kde sa vybavuju doklady, to moze byt uplne inde. das im tie kolky, odfotia ta, nieco podpises, daju ti papier s tymi nalepenymi kolkami. a o nejaku dobu, tak 2 tyzdne, ti pride smska ze je obciansky pripraveny na vyzdvihnutie. prides tam s tym papierom (alebo aj bez neho, ja som ho raz stratila a preukazala som sa pasom a vpoho mi ho dali), daju ti novy obciansky a hotovo
A tomu poplatku sa dá vyhnúť.
a tych 16,5 eura proste musim dat hej? ://
a rodný list netreba ak máš pas.