môj pohyb je prudko nepravidelný, niekedy nespím takmer vôbec, niekedy aj 15 hodín... sladkosti už nejem pekne dlho, ale zas o primerane tučnom by som v mojom prípade nehovorila...
Dodrziavam takmer vsetko okrem prvych dvoch bodov - s prepacenim, ale aby som si dala poriadne ranajky, mam teraz vstavat o stvrtej rano? Lebo chvilu po siestej uz musim vyrazat na autobus do skoly. A bezprostredne po prebudeni mi teda jest nechuti, je to pre mna vyslovene neprijemne a neprirodzene.
1. ranajky najvatsie jedlo dna-ak mam byt niekde o 8 O a vstavam tak o 6:30 tak jedine co si stihnem dat je teply caj a mozno jeden rohlik
2. vecera najmensie jedlo dna-a toto ma byt akoze pravidlo zdraveho stravovania???
3. spanok najmenej 8 hodin-to je absolutne nemozne, ak zijem aktivnym zivotom, chodim do prace, skoly, ucim sa a sportuje.m.som rada ak sa vyspim MAX. tych 8...
4. pravidelny pohyb-nie vzdy sa to da dodrziavat
5. nejem nic sladke a neprimerane tucne...zboznujem sladké..ked ma chyti amok tak som schopna zozrat dve cokolady..inokedy na sladke nemam chut... a neprimerane tucne nejem...mozno v poslednej dobre viac, ale nemam rada vseobecne tucne a mastne jedla.
6. jem dostatocne vela bielkovin( mlieko,tofu...)-co ja viem...asi hej,..
7. jem ovocie v doobednajsich hodinach-v doobednajsich hodinach je ten spravny cas na ovocie? a co ak mam chut na ovocie vecer? verim tomu ze to ma zrejme nejaky vyznam, ale ja verim svojmu telu a svojim potrebam...
8. denne zjem pol kila zeleniny-nezjem
10.pijem dostatocne nesladenej vody ( najmenej3l)-to je pekna blbost..davno je dokazane, ze kazde telo potrebuje rozne velke mnozstvo tekutin..
suma sumarum, ak by som toto vsetko dodrziavala, tak iba jem, pijem a sportujem a premyslam nad tym co som zjedla, koko toho bolo a kedy som to zjedla...
je chore sledovat co kedy a kolko zjem, prinajmensom to vedie k "eating disorders"
pravidla su uplne naprd...jedine co je dobre, je pit vodu-ale zase nebyt nafuknuty od vody..a jest zeleninu a ovocie..
ale takisto aj zelenina nafukuje...
vseobecne platne pravidlo by malo byt-jest, ale nezrat
MAS TO SKORO CELE ZLE.. ma to byt priblizne takto:
1.ranajky- najdolezitejsie jedlo dna..
2.vecera- bohata na "pomale" proteiny (tvaroh).. a kvalitne sacharidy v rozumnom mnozstve
3. spanok 8 hodin je uplne dostatocny.. takze netreba viacej..
4.to mas dobre.. .. ale kazdy to moze chapat pod inym pojmom..
5. treba aj sladke.. napr. pred fyzickym vykonom.. a aj po.. doplnit glykogen.. tuky podla toho co si kto si kolko mas rokov a co mas v plane so svojou postavou..
6.to je tiez dobre..
7.ovocie je onicom.. racej rano si dam vitaminy.. s ovocia sa pribera aj ked asi nikto neuveri.. (vedecky dokazane).. dobra je tam akurat ta vlaknina.. ale to si racej dam na ranajky vlocky..
8. tomu bodu vobec nechapem.. preco by som to mal jest??..
9. ta voda je individualna.. v lete je doporucene az 9l vody..
rad by som dostal kritiku za to co som napisal..
viem ze su tam gramaticke chybi.. hlavne ze chapete co je napisane..
Aj ja tu napíšem svoju téoriu kedže som vzhlaodm na moj dzravitný stav donutená žiť zdravo
1. Nemusia byť najväčším jedlom hlavne aby boli výdatné, a hlavne aby boli Vyhýbať sa bielemu pečivu.
2. Večera, hlavne nič nič ťažké, neješť po cca 18:00.
3. U každého individuálne, podla mna ked ma človek primeranú dennú aktivitu (pracovný den) tak nemôže o 12:00 byť úplne v pohode je prirodzene unavený, ideálne je ked sa človke zobudí sám od seba, u man to nie je neskor ako po 8 hodinách, proste odsledovať si nejaký ten svoj vlatsný biorytmus a výrazne ho nenarúšať
4. Samozrejme, podla mna vlemi podstatné, ale nezabudnut na regeneraciu a nie za každu cenu, napríklad ke dje človke chorý, oslabený...vie to narobiť pekné škody...
5. Sladke-primerane (ja sladke vynadhradzam susenym ovocim, dokonca je to lepsie ako sladke , horsie jest nejaké umelé hlúposti, no a tuky skro rastlinné...
6. Tiež s mierou, mliečko totiž tiež môže byť naškodu, vápnik vie narobiť srandy...mäsko radsej kuracie...
7. Myslim ze to jedno jablcko denne staci, a ot kedy podla mna je jedno tu skor radsej papat nase ovocie, tj. hrusky, jablka, jahody atd...ako nejake exoticke exemplare...
8. Tak to vobec netusim ale nevyhybat sa zeleninke, hoc kedy zobrat mrkvu ci kalerab a chrumkat namiesto chipsov
9. Urcite nebudem ratat kolko kcal som zjedla, vypila to je uz chore
10. Jasne, cista voda, ale aj dzusy, cajiky a mineralky-opatrne a hlavne striedat.
Ja si k tomu všetkemu ešte denne hrknem aloe, plus sa snazim papat hlave morske ryby a nesolit velmi
No myslím že ani to najukažkovejší životný štýl nemá zmysel ak je človke pod sústavným stresom
Jem to, na čo mám chuť. Nehodlám sa stravovať podľa nejakých bodov a pravidiel. Kľudne otvorím chladničku aj o polnoci a nezaujíma ma, že po šiestej nejesť.
Mne nervy spália to, kvôli čomu sa iní týrajú vo fitkách.
tss a to kto povedal, že je to zdravé? celé desatoro je kravina:
1. + 2. jem tak, aby som nebola ani hladná ani preplnená a je jedno kedy
3. 8 hodín nie je zdravých, to je len vydrbaný priemer. každý potrebuje iný čas na to, aby si jeho telo oddýchlo, niekomu stačí 6 hodín a niekto potrebuje 10 a hlavne by som toto neučila tieto decká vo vývine, ktoré majú spať dlhšie
4. pohyb nemusí byť pravidelný, stačí, že je dostatočne častý
5. totálna blbosť, strava má byť vyvážená! mastné a sladké je tiež jedlo!
6. najnovšie štúdie dokazujú, že kravské mlieko je pre dospelého človeka škodlivé, keď chcem bielkoviny jem mäso a ryby (a osobne tofu nepovažujem za jedlo)
7. wtf? ovocie predobedom? kedykoľvek, keď moje telo chce vitamíny, tak aj o polnoci
8. čo som zajac? pol mojej celodennej stravy nemôže tvoriť len zelenina, pre boha!
9. sa stratila, dokonca ani desatoro to neni!
10. môže byť sladená, len nech tam je čo najmenej umelín. veď aj do čaju si dávam cukor, nebudem piť čistú vodu celý deň. a 3 litre??? keby moje obličky a močový mechúr vedeli rozprávať, asi by nahlas protestovali, každý má jednoducho iný metabolizmus...
dodrziavam iba 6ku a to tak ze pijem mlieko kazdy den ostatne ani nahodou na ranajky nejem nekedy aj nic a najvac jem vecer , spim nekedy aj 10 hodin nekedy 5 , ovocie moc nemusim zeleninu tak isto , pohyb je no slabýý , sladké jem , apit sice vypijem asi 3 litre ale urcite nee cistej vody ani mineralky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
bod 2.
2. ako kedy
3. skoro vždy
4. ako kedy
5. jem sladké
6.áno
7. NIE
8. NIE keď tak , tak mrkvy zjem aj za 3 kilá
9. ? deviatku nevidím
10. 3l ??????????????????????? vypijem možno 2,5 a to je sirupová voda, keď idem von tak kofola, minerálka
9. energicky prijem do 2000kcal
2. nie
3. áno
4. zo školy domov
5. väčšinou
6. áno
7. nie
8. nie
9. wtf, kde je 9.?
10. áno
result: ješ nezdravo!!!!
inak ostatné hej
nehovorím,že úplne zdravo žijem, ale oproti iným ľu´dom hej.
1. Raňajky najmenšie jedlo dňa
2. Večera najväčšie jedlo dňa
3. Spánok väčšinou 6-7 a pol hodín
4. Áno, no v zime kedy jak
5. Sladkého jem dosť ale zas nie tony
6. Mlieko pijem skoro každý deň
7. Nejem ovocie doobedu
8. Možno tak to čo si urobím na desiatu (paradjka, paprika... ) inak zeleninu nejem
9. Nemáš ju tam
10. Ja denne vypijem asi 4l vody z čoho polovica je niečo sladené
11.nejem po 17h
2.nie
3.nie potrebujem viacej spanku
4.ano
5.ano
6.ano
7.nie
8.ano
9.neviem
10.ako kedy
jem kedy chcem a koľko chcem - podľa toho, čo je v chladničke...ovocia už bohužiaľ menej ako kedysi, to musím napraviť.
ale pol kila zeleniny? nehrozí, keď ešte aj paradajky sú ovocie
energický príjem nepočítam, takže netuším, ale keď pojem čokoládu a koláče, tak asi nedodržiavam
2. nie
3. nie- momentalne som rad za 4
4. ano
5. nie- jem to co mi chuti... doprajem si
6. ano
7. ano
8. nie... nie som angorsky kralik
10.ano
môj pohyb je prudko nepravidelný, niekedy nespím takmer vôbec, niekedy aj 15 hodín... sladkosti už nejem pekne dlho, ale zas o primerane tučnom by som v mojom prípade nehovorila...
ale tak viem, že ja nežijem práve zdravo...
no a?
2. neveceriam
3. spim tak 5-6 hodin MAXIMALNE
4. pravidelny pohyb len prstami po klavesnici
5. kazdy den zjem aspon 1 sladkost a nemastne sa pri mojej mame neda
6. neviem co je podla teba pojem: "dostatocne vela"
7. jem ovocie v kuse, ale hlavne vecer
8. za tyzden-dva zjem pol kila zeleniny
9. pijem vylucne sladene
2. vecera najmensie jedlo dna-a toto ma byt akoze pravidlo zdraveho stravovania???
3. spanok najmenej 8 hodin-to je absolutne nemozne, ak zijem aktivnym zivotom, chodim do prace, skoly, ucim sa a sportuje.m.som rada ak sa vyspim MAX. tych 8...
4. pravidelny pohyb-nie vzdy sa to da dodrziavat
5. nejem nic sladke a neprimerane tucne...zboznujem sladké..ked ma chyti amok tak som schopna zozrat dve cokolady..inokedy na sladke nemam chut... a neprimerane tucne nejem...mozno v poslednej dobre viac, ale nemam rada vseobecne tucne a mastne jedla.
6. jem dostatocne vela bielkovin( mlieko,tofu...)-co ja viem...asi hej,..
7. jem ovocie v doobednajsich hodinach-v doobednajsich hodinach je ten spravny cas na ovocie? a co ak mam chut na ovocie vecer? verim tomu ze to ma zrejme nejaky vyznam, ale ja verim svojmu telu a svojim potrebam...
8. denne zjem pol kila zeleniny-nezjem
10.pijem dostatocne nesladenej vody ( najmenej3l)-to je pekna blbost..davno je dokazane, ze kazde telo potrebuje rozne velke mnozstvo tekutin..
suma sumarum, ak by som toto vsetko dodrziavala, tak iba jem, pijem a sportujem a premyslam nad tym co som zjedla, koko toho bolo a kedy som to zjedla...
je chore sledovat co kedy a kolko zjem, prinajmensom to vedie k "eating disorders"
pravidla su uplne naprd...jedine co je dobre, je pit vodu-ale zase nebyt nafuknuty od vody..a jest zeleninu a ovocie..
ale takisto aj zelenina nafukuje...
vseobecne platne pravidlo by malo byt-jest, ale nezrat
1.ranajky- najdolezitejsie jedlo dna..
2.vecera- bohata na "pomale" proteiny (tvaroh).. a kvalitne sacharidy v rozumnom mnozstve
3. spanok 8 hodin je uplne dostatocny.. takze netreba viacej..
4.to mas dobre.. .. ale kazdy to moze chapat pod inym pojmom..
5. treba aj sladke.. napr. pred fyzickym vykonom.. a aj po.. doplnit glykogen.. tuky podla toho co si kto si kolko mas rokov a co mas v plane so svojou postavou..
6.to je tiez dobre..
7.ovocie je onicom.. racej rano si dam vitaminy.. s ovocia sa pribera aj ked asi nikto neuveri.. (vedecky dokazane).. dobra je tam akurat ta vlaknina.. ale to si racej dam na ranajky vlocky..
8. tomu bodu vobec nechapem.. preco by som to mal jest??..
9. ta voda je individualna.. v lete je doporucene az 9l vody..
rad by som dostal kritiku za to co som napisal..
viem ze su tam gramaticke chybi.. hlavne ze chapete co je napisane..
2. nie
3. áno
4. nie- alebo ako sa to vezme
5. áno
6. áno
7. nie
8. áno
10.áno
1. Nemusia byť najväčším jedlom hlavne aby boli výdatné, a hlavne aby boli Vyhýbať sa bielemu pečivu.
2. Večera, hlavne nič nič ťažké, neješť po cca 18:00.
3. U každého individuálne, podla mna ked ma človek primeranú dennú aktivitu (pracovný den) tak nemôže o 12:00 byť úplne v pohode je prirodzene unavený, ideálne je ked sa človke zobudí sám od seba, u man to nie je neskor ako po 8 hodinách, proste odsledovať si nejaký ten svoj vlatsný biorytmus a výrazne ho nenarúšať
4. Samozrejme, podla mna vlemi podstatné, ale nezabudnut na regeneraciu a nie za každu cenu, napríklad ke dje človke chorý, oslabený...vie to narobiť pekné škody...
5. Sladke-primerane (ja sladke vynadhradzam susenym ovocim, dokonca je to lepsie ako sladke , horsie jest nejaké umelé hlúposti, no a tuky skro rastlinné...
6. Tiež s mierou, mliečko totiž tiež môže byť naškodu, vápnik vie narobiť srandy...mäsko radsej kuracie...
7. Myslim ze to jedno jablcko denne staci, a ot kedy podla mna je jedno tu skor radsej papat nase ovocie, tj. hrusky, jablka, jahody atd...ako nejake exoticke exemplare...
8. Tak to vobec netusim ale nevyhybat sa zeleninke, hoc kedy zobrat mrkvu ci kalerab a chrumkat namiesto chipsov
9. Urcite nebudem ratat kolko kcal som zjedla, vypila to je uz chore
10. Jasne, cista voda, ale aj dzusy, cajiky a mineralky-opatrne a hlavne striedat.
Ja si k tomu všetkemu ešte denne hrknem aloe, plus sa snazim papat hlave morske ryby a nesolit velmi
No myslím že ani to najukažkovejší životný štýl nemá zmysel ak je človke pod sústavným stresom
Mne nervy spália to, kvôli čomu sa iní týrajú vo fitkách.
2. najmensie? niekedy nie je vobec a niekedy az moc podla toho kedy som jedla
3. ked je skola-max 7 hodin... cez vikednd aj 10
4. kazdy piatok zumba inak len chodza
5. sladke aj tucne obcas zjem
6. bielkovin mam primerane... kazdy den minimlane jogurt
7. ovocie kedykolvek nielen doobeda
8. pol kila zeleniny zil nezjem
10. pijem 3 litre cistej vody vacsinou.. alebo Rajec bylinka
2. podľa toho či som hladná
3. spanok najmenej 8 hodin - uhm
4. pravidelny pohyb -cesta do školy a naspať
5. nejem nic sladke a neprimerane tucne... - občas mi ujde..75 percentná čokoláada forever
6. jem dostatocne vela bielkovin( mlieko,tofu...) TOFU PRAŽENICA! to najlepšie(L)
7. jem ovocie v doobednajsich hodinach - beriem si do školy nasekané na kocky v dóze..
8. denne zjem pol kila zeleniny no tak to už je iný problém..
10.pijem dostatocne nesladenej vody ( najmenej3l) - asi tak 2..
8. denne zjem pol kila zeleniny
3. spanok najmenej 8 hodin
1. + 2. jem tak, aby som nebola ani hladná ani preplnená a je jedno kedy
3. 8 hodín nie je zdravých, to je len vydrbaný priemer. každý potrebuje iný čas na to, aby si jeho telo oddýchlo, niekomu stačí 6 hodín a niekto potrebuje 10 a hlavne by som toto neučila tieto decká vo vývine, ktoré majú spať dlhšie
4. pohyb nemusí byť pravidelný, stačí, že je dostatočne častý
5. totálna blbosť, strava má byť vyvážená! mastné a sladké je tiež jedlo!
6. najnovšie štúdie dokazujú, že kravské mlieko je pre dospelého človeka škodlivé, keď chcem bielkoviny jem mäso a ryby (a osobne tofu nepovažujem za jedlo)
7. wtf? ovocie predobedom? kedykoľvek, keď moje telo chce vitamíny, tak aj o polnoci
8. čo som zajac? pol mojej celodennej stravy nemôže tvoriť len zelenina, pre boha!
9. sa stratila, dokonca ani desatoro to neni!
10. môže byť sladená, len nech tam je čo najmenej umelín. veď aj do čaju si dávam cukor, nebudem piť čistú vodu celý deň. a 3 litre??? keby moje obličky a močový mechúr vedeli rozprávať, asi by nahlas protestovali, každý má jednoducho iný metabolizmus...