Ahojte. Mám 14 rokov a budúci rok si budem vyberať strednú. Vyberám si medzi bilingválnym gymnáziom a SOŠ v odbore vizážistka. Bojím sa, že keď si vyberiem vizážistku, tak mi to bude v budúcnosti k ničomu, ale je to niečo čo ma baví. Viete mi poradiť?
@tinahxx No, ber to tak- ak pôjdeš na gymnázium, potom viac-menej musíš ísť aj na vysokú školu. (a keď nepôjdeš na VŠ, tak nemôžeš ísť pracovať ako vizážistka, aspoň nie profesionálne) Ak pôjdeš na SOŠ, tak po skončení máš výučný list, teda môžeš ísť na vysokú, ale nemusíš, môžeš hneď do práce.
Myslím, že na vizážistku ti stačia rôzne kurzy, neviem či je priamo potrebná stredná a čo sa týka bilingválu, tak mometálne končím španielsky bilingvál a môžem ti to jednoznačne odporučiť jazyk sa naučíš na naozaj veľmi ale veľmi dobrej úrovni, ale zase musíš tomu obetovať aj veľa času, keďže máš skutočne všetko v cudzom jazyku čiže ak nie si nejaký študijiný typ tak určite nie
@tinahxx V Bratislave na španielsky bilingvál tak ak pre teba učenie nie je problém, tak podľa mňa urcite skús, pretože ten jazyk sa naučíš naozaj na perfektnej úrovni tým že ho počúvaš cele dni akurát treba rátať s tým, že bude tam množstvo veci ktoré ťa baviť nebudú ako napríklad podrobná historia celej tej krajiny ktorú mám na maturite,potrebne celá literatúra, podrobné rozbory textoc a podobne nie je to nič nezdvladnuteľné len treba s tým rátať a určite to stojí za to
ja by som volila určite gympel, naučíš sa oveľa lepšie jazyk, získaš všeobecný rozhľad a vizážistku môžeš robiť aj bez výučného listu potom, bude ti stačiť nejaký kurz a počas strednej to môžeš mať ako záľubu ...sama poznám zopár báb, ktoré majú gympel a teraz profesionálne líčia...jedna aj popri VŠ
@nostroma hej, ale po gymnáziu a vysokej má väčšie šance, ako keby šla na školu pre tupé piče. To je rovnaká škola ako "praktická žena", barman, kuchár, čašník a podobné pičoviny, že ti stačí brigáda alebo maximálne kurz...
eeeeeeeeeee tebe je 14 ako mne ja chcem isť z 8 na OA z bilingválnim jazykom nemeckým , prečo si si nepodala prihlášku ? jazyk ťa viac uživí ako make up
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov