po gymnaziu mas sancu na ako-taku vysku (aj ked na tie technicke ich gymnazium v oblasti techniky nepripravuje dostatocne), ale obchodnu vidim ako smer pokladna
Po jednej skončíš za pokladňou, po druhej pôjdeš študovať pravdepodobne sociálnu prácu alebo inú humanistickú kravinu a skončíš za pokladňou. Nehovorím že to tak skončí, ale ak si dávaš druhú obchodnú, tak je to dosť možné.
Ja by som na gymnázium NIKDY V ŽIVOTE nešla... radšej by som rovno išla niekam čo by ma bavilo jak pokračovať vo všeobecnom rozhľade... nevidím v tom zmysel i keď ani obchodná by ma nebavila.
@neviemsivybratnick hej? ja som z osemrocneho gymnazia a studujem informatiku (fei stu), ... raz som robil aj v skupine anketu, vacsina z gymnazia (uz druhakov v letnom, takze asi 30-40% prijatych)
- gymnazium viac rozvinie analyticke myslenie a schopnost sa ucit a manazovat si cas a prekusnut sa predmetmi co ta nebavia ...
- obchodna ta pripravi na podnikanie, pripadne ekonomicke smery (ale je dobre ak chces svoj biznis uz robit vystudovat obchodnu napr. a pripadne nadstavbu spravit este)
- elektrotech. sps sa lisia fakt skola od skoly, ale taka v Presove to je top a velmi dobre ta naucia ked teda chces ist tymto smerom ... ale napr. iny spoluziak/kamos chodil niekde v Trnave ci kde na taku a uplne sa smial, ze sa 4 roky flakal
- dopravna, zdravotna atd. atd. ked si myslis, ze by ta to mohlo bavit
- potom mas gymnazia bilingvalne, kde je slusna uroven na jazyky, ale aj co viem co sa ucili v Sucanoch som pozeral aj z matiky a podobne ... a potom BA gymple ako Nobohradska, GJH, GAMCA su doost kvalitne s viacerymi obormi
ja osobne by som siel znova na gympel a pripadne keby sa dalo do informatickej triedy v nejakom ...
idem na gympel,lebo mi vyhovuje spôsob učenia sa teraz a kebyže idem na konzervu tak by som asi dosť osprostela keďže sa tam väčšina základných predmetov nevyučuje.
@chlorofyl a co take by si chcel robit? myslis si, ze vsetci mladi cerstvo skonceni stredoskolaci budu obchodni manazeri a podnikatelia? este v dnesnej dobe?
pokial nechces ist smerom akym je obchodna zamerana, videla by osm ako stratu casu ucit sa uctovnictvo, tovaroznalectvo a podobne zamerane veci ... niezeby na gymku nebolo ucenie sa predmetov strata casu, ale aspon si mozes vybrat co z toho
@hoperpohroma samozrejme. to je predstava drvivej vacsiny mladych ludi ze si sadnu a hovno robia. ale s obchodkou urcite neskoncis len za kasou aj v dnesnej dobe
neviem prečo sa kydá toľko na gymnázium, stále sa na SR nachádzajú dósť kvalitné ako spomínal aj @matwejo
nie je to hrozné a pripraví ťa to na vysokú hodne,chodila som na gymnázium a thank god popravde. keby sa dalo znova si vyberiem gympel aj keď som ho vtedy občas preklínala, no až časom si človek uvedomí pozitíva. teraz na vysokej mám napríklad s fyzikou a inými podobnými predmetmi (matika, kybernetika, kvantitatívne metódy, potrubná doprava a výpočty) menšie problémy a ľahšie sa cez to prekúsam.
ono to záleží podľa toho čo ťa baví, čím by si sa chcela zaoberať v budúcnosti a či chceš ísť aj na vysokú. pokiaľ nevieš čo z sebou a nevieš čo ťa baví ale šla by si možno aj na vysokú neskôr tak choď na gymnázium a potom si vyberieš. . ak by ťa zaujímalo/bavilo niečo zamerané na zdravotníctvo, doprava, informatika, elektrotechnika tak zas si vyber strednú školu podľa príslušného zamerania sa.
@hoperpohroma "aj ked na tie technicke ich gymnazium v oblasti techniky nepripravuje dostatocne" fakt si to myslis?
mam kamaratov na stavebnej a vsetci vravia, ze ti, co chodili na stavebnu strednu to maju lahsie. jedine, v com maju vyhodu, je to, ze kreslili a rysovali uz tam. ale 80% z nich vyletelo potom zo skusky z matiky. zatial co gymnazisti sa vpohode naucili rysovat a tak, ti z priemyslovky sa matiku len tak za 3 mesiace nenaucia, ked ju nemali poriadnu na strednej. a tak isto je to aj s inymi odbormi
@piter09 tak ja ti poviem za gympel, na ktory som chodila a po kvinte som zdrhla:
neberu sa tam komplexne cisla, derivacie ani integraly, co je na elektriku dost potrebne.
a viem, ze to nie je vysada len mojho gymplu.
som na elektrotechnickej priemyslovke a tu to berieme. beriem, ze mame sice menej matiky ako gym, ale za to uzitocnejsiu. aj mam viac technickych vedomosti, ako by som nazbierala tam.
tazko sa hovori, ked som nepresla obe a neskusila si vysku zakazdym s vynulovanymi vedomostami. preto som napisala, ze gympel dostatocne nepripravi TECHNICKY (ako je to na stavebnej, netusim, nie je to moj odbor), ale o analytickej/logickej stranke som nic nehovorila.
@hoperpohroma my sme tiez brali integrali len uplne okrajovo, komplexne cisla vobec a derivacie len trochu. ale to su take veci, co sa daju rychlo doucit
ale mas pravdu, len si myslim, ze clovek s gymnaziom ma viac moznosti studia
tak mozno nevedel do coho ide, ked vedel, ze by ho rysovanie nebavilo
odborna skola. chces ist na vysoku? chces studovat podobny odbor ako budes mat na strednej? alebo zajebes 4 roky na obchodnej a rok budes po maturite doma sa doucat gymnazialnu biolu a chemiu na prijimacky na medicinu?
gympel nieco podobne. budes tam mat jalove predmety ktore ta nebavia a na nic ti nebudu (ja naozaj stale neverim ze niekedy v zivote vyuzijem funkciu kosinus a chemicku rovnicu som za tie 3 roky co nemam chemiu nekratila ani raz). na druhej strane na vysku je to v duchu studijne navyky etc asi najlepsia priprava (aj ked samozrejme mas nahovno gymnazia a potom lepsie skoly tu tiez treba rozlisovat).
uzivi ta ta stredna sama o sebe? chces zostat v tom odbore alebo si si ho vybrala len tak z brucha?
ber to tak ze z odbornej na vysoku ist nemusis. z gympla musis lebo budes vediet tak velky konsky v reale. nemusis v pripade ze budes nadupana z nieco ako napriklad grafika ze ta to uzivi aj samo o sebe mas nejake portfolio a blablabla
gymnazista bez vysokej je absolutne nepouzitelny (ak neplati hore spominane ale to je mizive %)
@piter09 tak poviem ti, ze komplexne mam prebrate uz asi 2-3 mesiace a stale sa v tom niekedy seknem, ked pocitam impedanciu, admitanciu rlc a podobne blbosti. princip sa mozno naucis za 15 minut, ale skill neziskas tak rychlo - rovnako aj s tymi dalsimi vecami. jedna vec je vediet princip, druha vec je mat to v ruke.
no, to je prave to - ze ked si na gym, ani nemas sancu zistit, ci by si na tej technickej skole vydrzal - tak, ako nevydrzal moj brat. aj mne moj otec hovori, ze "som isla na lahsiu skolu, lebo som gympel nezvladala", ale vobec to tak nie je, su to neporovnatelne veci, kazda je zamerana uplne inak.
@matwejo ved ano aj ked neviem, ci je zrovna z tych lepsich.. v BA je ta stredna, adlerka je od nej o dost lepsia a hlavne tam studenti nie su taki, ako u nas..
ako je to na inych, to neviem, len viem, ze su aj take, kde to nie je, co je podla mna dost zle, kedze gympel ma byt prave ten top
záleží čo ťa baví, resp. láka viac..ja by som za seba povedala skôr OA..ekonomika, účto - to je to čo na gymnáziu nenájdeš, a príde mi to ako niečo rozhodne užitočnejšie v dnešnej dobe..plus máš tam to zameranie, kdežto gymnázium samo o sebe je nič, v prípade že sa vyserieš na VŠ etc..you never know
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
halooooo, ved to zalezi od toho co si zac a ake mas ambicie do buducna.
vo vseobecnosti plati, ze gymnazium je tazsia skola. gymnazium BY MALO BYT to najlepsie zo strednych skol. avsak bohuzial ten koncept uz zanika.
ak si hlupa, jednoduchsie je ist na obchodnu.
tiez je otazka ci sa chystas na vysku. alebo skor aj na aku vysku.
tiez je otazka co ta bavi a ako vela sa hodlas skole venovat. tiez zalezi od konretneho gymnazia a konkretnej obchodnej. krsite pane.
gymnázium je na pizzu
Už ide len o to či si ju dáš syrovú alebo nejakú havajskú
- gymnazium viac rozvinie analyticke myslenie a schopnost sa ucit a manazovat si cas a prekusnut sa predmetmi co ta nebavia ...
- obchodna ta pripravi na podnikanie, pripadne ekonomicke smery (ale je dobre ak chces svoj biznis uz robit vystudovat obchodnu napr. a pripadne nadstavbu spravit este)
- elektrotech. sps sa lisia fakt skola od skoly, ale taka v Presove to je top a velmi dobre ta naucia ked teda chces ist tymto smerom ... ale napr. iny spoluziak/kamos chodil niekde v Trnave ci kde na taku a uplne sa smial, ze sa 4 roky flakal
- dopravna, zdravotna atd. atd. ked si myslis, ze by ta to mohlo bavit
- potom mas gymnazia bilingvalne, kde je slusna uroven na jazyky, ale aj co viem co sa ucili v Sucanoch som pozeral aj z matiky a podobne ... a potom BA gymple ako Nobohradska, GJH, GAMCA su doost kvalitne s viacerymi obormi
ja osobne by som siel znova na gympel a pripadne keby sa dalo do informatickej triedy v nejakom ...
Ja som mal luxusné gymnázium za luxusných čias, ktorý bol zameraný na informatiku...
Teraz si fajne fungujem na STUBE... takže, ak gymko tak si ho daj nejako zamerané...
nie je to hrozné a pripraví ťa to na vysokú hodne,chodila som na gymnázium a thank god popravde. keby sa dalo znova si vyberiem gympel aj keď som ho vtedy občas preklínala, no až časom si človek uvedomí pozitíva. teraz na vysokej mám napríklad s fyzikou a inými podobnými predmetmi (matika, kybernetika, kvantitatívne metódy, potrubná doprava a výpočty) menšie problémy a ľahšie sa cez to prekúsam.
ono to záleží podľa toho čo ťa baví, čím by si sa chcela zaoberať v budúcnosti a či chceš ísť aj na vysokú. pokiaľ nevieš čo z sebou a nevieš čo ťa baví ale šla by si možno aj na vysokú neskôr tak choď na gymnázium a potom si vyberieš. . ak by ťa zaujímalo/bavilo niečo zamerané na zdravotníctvo, doprava, informatika, elektrotechnika tak zas si vyber strednú školu podľa príslušného zamerania sa.
@hoperpohroma "aj ked na tie technicke ich gymnazium v oblasti techniky nepripravuje dostatocne" fakt si to myslis?
mam kamaratov na stavebnej a vsetci vravia, ze ti, co chodili na stavebnu strednu to maju lahsie. jedine, v com maju vyhodu, je to, ze kreslili a rysovali uz tam. ale 80% z nich vyletelo potom zo skusky z matiky. zatial co gymnazisti sa vpohode naucili rysovat a tak, ti z priemyslovky sa matiku len tak za 3 mesiace nenaucia, ked ju nemali poriadnu na strednej. a tak isto je to aj s inymi odbormi
neberu sa tam komplexne cisla, derivacie ani integraly, co je na elektriku dost potrebne.
a viem, ze to nie je vysada len mojho gymplu.
som na elektrotechnickej priemyslovke a tu to berieme. beriem, ze mame sice menej matiky ako gym, ale za to uzitocnejsiu. aj mam viac technickych vedomosti, ako by som nazbierala tam.
tazko sa hovori, ked som nepresla obe a neskusila si vysku zakazdym s vynulovanymi vedomostami. preto som napisala, ze gympel dostatocne nepripravi TECHNICKY (ako je to na stavebnej, netusim, nie je to moj odbor), ale o analytickej/logickej stranke som nic nehovorila.
ale mas pravdu, len si myslim, ze clovek s gymnaziom ma viac moznosti studia
tak mozno nevedel do coho ide, ked vedel, ze by ho rysovanie nebavilo
@30
odborna skola. chces ist na vysoku? chces studovat podobny odbor ako budes mat na strednej? alebo zajebes 4 roky na obchodnej a rok budes po maturite doma sa doucat gymnazialnu biolu a chemiu na prijimacky na medicinu?
gympel nieco podobne. budes tam mat jalove predmety ktore ta nebavia a na nic ti nebudu (ja naozaj stale neverim ze niekedy v zivote vyuzijem funkciu kosinus a chemicku rovnicu som za tie 3 roky co nemam chemiu nekratila ani raz). na druhej strane na vysku je to v duchu studijne navyky etc asi najlepsia priprava (aj ked samozrejme mas nahovno gymnazia a potom lepsie skoly tu tiez treba rozlisovat).
uzivi ta ta stredna sama o sebe? chces zostat v tom odbore alebo si si ho vybrala len tak z brucha?
ber to tak ze z odbornej na vysoku ist nemusis. z gympla musis lebo budes vediet tak velky konsky v reale. nemusis v pripade ze budes nadupana z nieco ako napriklad grafika ze ta to uzivi aj samo o sebe mas nejake portfolio a blablabla
gymnazista bez vysokej je absolutne nepouzitelny (ak neplati hore spominane ale to je mizive %)
no, to je prave to - ze ked si na gym, ani nemas sancu zistit, ci by si na tej technickej skole vydrzal - tak, ako nevydrzal moj brat. aj mne moj otec hovori, ze "som isla na lahsiu skolu, lebo som gympel nezvladala", ale vobec to tak nie je, su to neporovnatelne veci, kazda je zamerana uplne inak.
..ani jedna.
Chceš mať ekonomiku a ekonomiu,všetko o peniazoch,účtoch,bankách,poisteniach,finančníctve v maličku?--->Obchodná akadémia
Pouzi priateľa na telefón,alebo 50 na 50
a myslim, ze my dvaja sme sa bavili uz o tom ... ja som inak na gympli mal komplexne, integraly a pod. ... aj na takej GAMCI, GJH atd. to mas a pod.
ako je to na inych, to neviem, len viem, ze su aj take, kde to nie je, co je podla mna dost zle, kedze gympel ma byt prave ten top