Stredná škola!! Poraďte mi..Zdravotná škola vs. Obchodná škola
Som deviatačka po vianočných prázd. máme mať napísané dve školy na SŚ.. ja už ani nespím a neviem sa poriadne rozhodnuť že čo by bolo lepšie chodí z vás niekto na Zdravotnú do Zámkou alebo na hoci akú zdravotnú .. baví vás to ? je lepšie uplatnenie ako z
Ak nevieš skús gymnázium. Ak sa chceš zamerať tak ja by som bral zdravotnú , tam asi farmaceutického laboranta a potom na výšku na farmaciu. Určite radšej Zdravotnú. Mimo toho je väčšia šanca že sa po strednej zamestnáš v odbore.
tak ja chodím na zdravotnú a čo počúvam od kamarátky čo chodí na obchodnú som rada že som išla radšej na zdravotnú ... pokiaľ ťa nebavia veci čo sú na obchodnej a nechceš robiť nič s tým spojené je to len strata času a vôbec by ťa nebavilo vôbec tam chodiť a keď ide o tú zdravotnú predsa je to len viac zaujímavejšie a určite (teda aspoň mňa ) viacej zaujíma to čo sa nachádza vo mne a ako to všetko funguje ako nejaké vypisovanie čísel a podobne
takže asi toľko rozhodnutie je len na tebe ale nech sa rozhodneš ako koľvek prajem veľa šťastia
no dobre... ak zo zdravotnej nepôjdeš na výšku si v riti... zdravotné sestry teraz začali prepúštať nie aby príjmali nejaké nové.. až nepôjdeš do zahraničia.. obchodná ako bolo písané vyššie ak ťa to nebaví ser na to
@lucifer1504 ďakujem pekne .. noo mňa by aj bavila tá obchodná ale ja by som radšej mala viac tej praxe aj na SŠ.. je to predsa zaujímavejšie a viac sa na to tešiš.. bojím sa že sa nezamestnám z oA ..
@smileyxd v tom prípade určite zdravotná tá prax je tam síce len od 3 ročníka (teda aspoň u nás) ale zase na tú prax musíš predsa aj niečo vedieť takže tak rozhodnutie je len na tebe.. a je pravda že najväčšia nezamestatnosť je z OA .. a takú skúsenosť má aj môj brat tiež z maturoval na oa a teraz si nevie nájsť zamestnanie
Ja chodím na zdravotnú do Michaloviec, ale som v odbore masér. Na OA som vôbec ani nerozmýšľala, lebo mňa také veci nebavia, skôr som mala dilemu medzi gymlom a zdravotnou. Je to asi tažšie, ale pokiaľ ta to baví a chceš to robiť v budúcnosti, tak ani nevnímaš, že je to nejak tažké... zatiaľ neľutujem, že som šla na zdravotnú. Ale len ako masér ti to hovorím, ani faramceut by ma nebavil, ani zdravotnícky asistent nie...
btw ja chodím na zdravotnícku a čo ja viem, je toho vela a jednoznačne u nás to je tak, že ak sa neučíš tak ta v tretom a štvrtom nepustia na prax ja som za zdravotníckeho asistenta
@smileyxd ale tak v najhoršom prípade si daj prihlášky na obidve a uvidíš kam ťa zoberú a keď ťa zoberú na obidve tak sa rozhodni pre tú lepšiu pre teba
Ja som na obchodnej... chvalabohu konečne maturujem.. ale je to škola celkom dobra na take ekonomicke zameranie iba alebo účtovnícke zameranie.. ale sama teoria a v podstate prax žiadna.. aj ked prax je 2 tyždne v 3 ročniku a 2 tyždne v 4 ročniku ale ta čo, dokopy som tam nič nerobila ta asi tak.. par papierov potriedila a potom len sedela a čakala kedy konečne pojdem domov... na vysoku pojdeš z hocijakej školy ak chceš.. ale sa hlavne uč jazyky.. lebo po výške sa tu neoplatí ostať ale ísť do sveta ...
tak myslím že je to dosť veľký rozdiel zdravotná a obchodná .. ty musíš vedieť na čo chceš mať zameranie .. či chceš niekde podnikať alebo pracovať v nejakej firme .. alebo robiť niekde zdravotnú sestru.. ale tak asi obchodnú tam má podľa mňa väčšie uplatnenie si myslím .. aj ja na ňu chodím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Nech pôjdeš kdekoľvek ... v septembri-oktobri budeš bohovať že na tej druhej škole by ti bolo určite lepšie
PS : Ja by som zvolila obchodku
strašne lutujem že som nešla na zdravotku
takže asi toľko rozhodnutie je len na tebe ale nech sa rozhodneš ako koľvek prajem veľa šťastia
btw ja chodím na zdravotnícku a čo ja viem, je toho vela a jednoznačne u nás to je tak, že ak sa neučíš tak ta v tretom a štvrtom nepustia na prax ja som za zdravotníckeho asistenta