Ahojte Potrebujem od vás pomoc Vôbec nič ma nebaví a neviem na akú strednú školu ísť. Zatiaľ mám vybratú zdravotnú (farmaceutický laborant) a obchodnú akadémiu. Čo je podla vás lepšie?? Nie len z hľadiska toho, že koho je vela alebo koho málo ale ž
stunning00: vieš ja mám ešte problém s tým, že mám fóbiu z krvi :/ už som odpadla len ked som o nej počula. a tam sa na biologii také učí :/ preto som taká nerozhodná :/ a musela by som cetovať a taak :/
Na VŠ za teba platí školné štát (pokiaľ nepresiahneš štandardnú dĺžku štúdia), takže v podstate peniaze potrebuješ len na materiáli do školy a to nie je až tak veľa.
tak čo mi hovorila kamarátka z obchodnej tak polka išla po maturite na VŠ a tá druhá má pravidelne stretká na úrade práce čiže asi tak. zo zdravotnej nikoho nepoznám tak to povedať neviem (resp. poznám ale ešte nedoštudovali)
To je presne problém, za prvé je blbosť pýtať sa druhých kam máš ísť ty. Nikto to za teba študovať nebude.
Po druhé ak ťa nič nebaví tak si buď vyber najmenšie zlo alebo gymnázium a máš čas na rozhodovanie.
Chyba celého školstva je že či si ING alebo MGR stále môžeš z úrade práce dostať pozvánku na pohovor k pracovnej ponuke Čašník, Kuchár čo teda česť povolaniam ale na to ti vysokú a pohovor rozhodne netreba. Preto ti radím rob to čo ťa baví
P.S. zbytočne sa budeš učiť o vzniku čiernych dier vo vesmíre keď si rada sadíš na záhradke stromčeky.
Farmaceuti so strednou sa lepšie uplatnia ako absolventi s OA. Aj keď ťažko povedať ako to bude o 5 rokov, všetko sa mení. Už teraz si napríklad farmaceuti ťažko nájdu robotu v BA, tam je totižto väčší dopyt po tomto zamestnaní ako v iných mestách na SR. Čo sa týka zamerania, tak tie dve školy sú veľmi rozdielne. Mala by si si vybrať tú, ktorú by si v prvom rade zvládala a k čomu máš aj bližšie. Ak sa ešte stále robia prijímačky na tie školy, musíš rátať s tým, že sa treba na ne aj trochu pripraviť
@hexo najdrahšia kniha, ktorú som si zatiaľ kupovala stála okolo 34 eur. niektoré mám len prefotené a zviazané, ale tam tiež dosť utekajú peniaze, nehovoriac o tom množstve toneru čo miniem za rok. jasné že to ani zďaleka nemá na ročné školné, ktoré sa pohybuje u nás napr. okolo 700eur pre externistov/opakujúcich... a to si tiež vlastne jeden rok musím zaplatiť, takže. smútočná situácia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Po druhé ak ťa nič nebaví tak si buď vyber najmenšie zlo alebo gymnázium a máš čas na rozhodovanie.
Chyba celého školstva je že či si ING alebo MGR stále môžeš z úrade práce dostať pozvánku na pohovor k pracovnej ponuke Čašník, Kuchár čo teda česť povolaniam ale na to ti vysokú a pohovor rozhodne netreba. Preto ti radím rob to čo ťa baví
P.S. zbytočne sa budeš učiť o vzniku čiernych dier vo vesmíre keď si rada sadíš na záhradke stromčeky.