každý sa bojí gympla, že veľa učenia a neviem čo, ale nemôžeš od gympla čakať, že ti postačí raz si prečítať pred písomkou
ja som sa v tretom ročníku učila každý deň 1h30min cca, pričom predmety, ktoré ma bavili šli ľahko, a predmety ako noska a matematika, o ktorých som sa vôbec nezaujímala šli ťažšie
ale zvládneš všetko
Je to individuálne, niekto sa potrebuje denne učiť celé hodiny, niekto len pred písomkou, niekomu stačí dávať pozor na hodinách. Ale všetko sa dá a učiteľ ťa podrží, keď uvidí, že sa snažíš
Nemáš sa vôbec čoho obávať. Určite tam budeš mať predmety, ktoré ťa budú baviť menej, aj také ktoré ťa budú baviť viac, tiež také, ktoré ti pôjdu viac a rovnako také, ktoré menej, ale tak je to všade. Najhoršie je stresovať, čo na teba vybalia a ničiť sa tým, podľa mňa.
Prvý ročník je najhorší len v tom prechode medzi ZŠ a gymnáziom, v čom spočívajú iné nároky na tvoju osobu a tiež veľa zmien- nových ľudí..., nemyslím si, že učenia je tam nejako extrémne veľa, ak sa toho bojíš. Ale to je tiež úmerné tomu, aké gymnázium si si vybral a akých učiteľov schytáš...
A to s tým priemerom v učení snáď nemyslíš vážne.Každý má inú pamäť, takže to podľa toho posudzovať nemôžeš objektívne, ale že vôbec...
A čakať treba na koniec školského roka, ak to nevieš.
ja som teraz dokončil prvý stupeň osemročného na gympli, nikdy som sa bohiveako neučil a v pohode s vyznamenaním teraz to už vyzerá ťažšie čo som pozeral ale bude sa dať zvládnuť
skoro vôbec sa neučím a prechádzam v pohodičke. také dve štvorečky sa priemerne vyskytnú na vysvedčení, väčšinou fyzika a matika, to mám piči dosť. (chodím na gympel zameraný na matiku, fyziku a informatiku
chodila som na gympel, prvé roky som sa jasné učila,a le to som mala 11
na veľkom gympli som sa ani proiadne do učebnice nekukla
a mala som jednotky, max. niekde dvojka
Chodil som na gympel, doma som sa učil asi tak 5x do roka, aj to hodinku-dve, inak vždy len cez prestávky a keď tak voľné, či nepodstatné hodiny (ako napr. ANJ, MAT, SJL) a až na jednu výnimku som mal vždy čisté 1 ale ako ti píšu, je to veľmi individuálne, i keď ja som názoru že stredná škola, to je radosť žiť
ja sa učím iba pred písomkami vždy v sobotu a to asi +-6 hodín
lebo je to ťažko,keď som sa do toho predtým nepozrela a väčšinou je tých písomiek viac,neučím sa len na jeden predmet..a zasa závisí aj od toho,čo z čoho píšeme
na anj,nej sa neučím takmer nikdy,na sjl,fyz 2 hoďky,na bio,chem(ak je to teória,nie príklady,resp. logické veci) 4-5 hodín,pretože toho býva vždy okolo 30 strán a nakoľko z toho chcem maturovať,tak si hľadám veci aj na nete a snažím sa mať k tomu zodpovednejší prístup a napríklad taký dej,geo,obn mi trvajú celú večnosť lebo sú to blbosti a nebaví ma to.
lenže ja sa nikdy neučím poctivo,že sedím len pri knihách ,ale popri tom si píšem,papám,pozerám si sprostosti na nete,pesničky,fotím sa..a tak čiže všetko je zaujímavejšie ako učivo.
Akože niekedy ti nestačí celý deň, niekedy proste sa neučíš a dúfaš že ťa nevyvolá ... A keď hej tak ďalší den si to musí š sám opraviť (ppokial nechceš tam mať zlu znamku)
to dáš nejak, všetci prešli čo sa trochu učili aspon na pisomky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ja som sa v tretom ročníku učila každý deň 1h30min cca, pričom predmety, ktoré ma bavili šli ľahko, a predmety ako noska a matematika, o ktorých som sa vôbec nezaujímala šli ťažšie
ale zvládneš všetko
Prvý ročník je najhorší len v tom prechode medzi ZŠ a gymnáziom, v čom spočívajú iné nároky na tvoju osobu a tiež veľa zmien- nových ľudí..., nemyslím si, že učenia je tam nejako extrémne veľa, ak sa toho bojíš. Ale to je tiež úmerné tomu, aké gymnázium si si vybral a akých učiteľov schytáš...
A to s tým priemerom v učení snáď nemyslíš vážne.Každý má inú pamäť, takže to podľa toho posudzovať nemôžeš objektívne, ale že vôbec...
A čakať treba na koniec školského roka, ak to nevieš.
na veľkom gympli som sa ani proiadne do učebnice nekukla
a mala som jednotky, max. niekde dvojka
lebo je to ťažko,keď som sa do toho predtým nepozrela a väčšinou je tých písomiek viac,neučím sa len na jeden predmet..a zasa závisí aj od toho,čo z čoho píšeme
na anj,nej sa neučím takmer nikdy,na sjl,fyz 2 hoďky,na bio,chem(ak je to teória,nie príklady,resp. logické veci) 4-5 hodín,pretože toho býva vždy okolo 30 strán a nakoľko z toho chcem maturovať,tak si hľadám veci aj na nete a snažím sa mať k tomu zodpovednejší prístup a napríklad taký dej,geo,obn mi trvajú celú večnosť lebo sú to blbosti a nebaví ma to.
lenže ja sa nikdy neučím poctivo,že sedím len pri knihách ,ale popri tom si píšem,papám,pozerám si sprostosti na nete,pesničky,fotím sa..a tak čiže všetko je zaujímavejšie ako učivo.
to dáš nejak, všetci prešli čo sa trochu učili aspon na pisomky