@chanteuse ved ale stredoeuropske arealove studia ? neodcudzujem nikoho ale tak ako s tym clovek najde uplatnenie o to ide chapes, chcem aby kazdy mal uplatnenie a kazdy mal krasny zivot, tak proste ma hneva ked si niekto nieco taketo vybera
@nikisweet mám na háku druhých maj aj ty,ži si svoje a bude sa ti lepšie dýchať každý má svoj vlastný život a svoje ciele. Alebo nemá ciele.. napríklad.
@chanteuse asi máš pravdu, ale proste nedokazem to len tak nechat, mam povahu ze ak vidim ze niekto si vybera nieco so zlym uplatnenim coho je vela alebo naopak nieje toho az tak vela treba tak mu mam chut dat lopatou po hlave
@nikisweet ale ako vieš,že sa uberá zlým smerom ? Kto sme aby sme niečo také určovali ? Možno pôjde na takú školu a stretne tam životného partnera,s ktorým bude mať kopu detí a super život. Možno vyštuduje 'blbosť',ale pôjde do zahraničia a tam sa dobre uplatní. Predsa v živote záleží najmä na našej šikovnosti,jasné,že keď chceš byť uznávaný kardiochirurg tak ti tú školu aj treba. No proste je to také isté ako keď má v podstate každý vedec/lekár etc. rovnakú šancu (idealisticky) nájsť liek na rakovinu,ale predurčuje ich vzdelanie k tomu,že sa im to aj podarí ? Ide o ciele,šikovnosť,šťastie a tak ďalej..
Každého životná cesta a nikto nemá právo zhodnocovať či je pre neho dobrá/ zlá alebo určovať vhodnosť.
ja som chodila na tento odbor 1,5 rok, mala som ako positku, potom som prisla na to, ze druhy rok nerobim nic, v skole sa nic neucime, teraz 2 roky som zajeba.la
@salkoo inak vsetci nie, ale zislo by sa viac ludi, ... treba badat viac vo fyzike, chemii, biotechnologiach, medicinskej informatike - obrovske veci co posunu ludstvo vpred, len na to je malo ludi,
Absolvent študijného programu stredoeurópska areálová kultúra môže pracovať vo verejnej a štátnej správe, v kultúrnych inštitúciách, v knižniciach, knižných redakciách, v oblasti múzejníctva, galérií, turistiky, v rozličných nadáciách, v oblasti médií ako odborníci na problematiku strednej Európy, národných a národnostných kultúr v stredoeurópskych súvislostiach. Môže pracovať v oblasti tvorby a realizácie projektov, prezentovať výsledky národnej kultúry a byť súčasne ich tvorcom. Môže zastávať riadiace funkcie, pôsobiť koncepčne, udržiavať kontakty so zahraničnými inštitúciami podobného zamerania.
mne z toho vychádza jediné.. budeš sa učiť všetko možne a nebudeš vedieť nič.. :/ žiaľ..ak máš známosti a prácu istú.. kľudne študuj inak sa mi zdá že kolonka v životopise kde budeš uvádzať vysokú školu bude tvojou nočnou morou pracovných pohovorov..
@lawey takže na to druhé ťa nezobrali ? :/..fúú..takže jak teraz si fest sklamaná abo aj na tú ruštinu normálnu chceš ísť ?
@matwejo ja viem,že tam treba ľudí,len niekde sa stala chyba a strašne malo ľudom idú také veci ako si spomenul a pritom ich fakt treba a všetci sa hlásia na tzv. zbytočné odbory...ktoré bavia mnoho ľudí,ale nie je až taký dopyt po absolventoch týchto odborov
@salkoo ako samozrejme že som sklamaná, lebo ruština v praxi by ma bavila ale zasa hlavu mi nejdú odťať na výšku idem hlavne kvôli zážitkom a "vysokoškolskému" životu a tak a ak si tam najdem fajn robotu tak budúci rok skúsim znova! 8) a spravím si stratéfgiu na tsp (keby si pozrem zasady robenia a odpovedania výrokov, tak mam hned min. o 7 bodov vyše
@salkoo no však jasné však načo by mi bolo keby sa trápikm a smútim...každopádne som na výšku prijatá a mám tam len 4 predmety povinné a ostatok si polku vyberám zo slavistických a polku z hocijakých čiže si môžem namixovať čo chcem (v rámci možností tych volnych predmetov
a budem si pritom zarábať na seba a svoje pôsobenie tam čiže to nebude vyhadzovanie rodičovských peňazí do vzduchu
@lawey waau...to je moc zaujímavé si tam povyberáš šeljaké blbosti ...si tam dáš fyziku a budeš sa cítiť jak inteligent ..doprčíc aj ja chcem ísť na tú školu :/ :/...tak to že si budeš zarábať,tak to je fakt veľké plus aspoň sa nebudeš cítiť jak keby si žmýkala z rodičov peniaze
@lawey ale birdz by ťa velebil ..že na fyziku chodíš ...no hej to máš dobre,si dáš ekonomiku abo čo a budeš vedieť aj jazyk aj tú ekonomiku ..tie jazyky sú ale asi sakra ťažké ne ? ..tak snáď to budeš všetko zvládať
Každého osobná vec, čo študuje alebo čo chce študovať! Nie každý sa narodil ako chemik, medik, programátor a pod. Vy im to nefinancujete a nevidím dôvod, prečo by ste sa mali do toho starať ... tak sa zdržte DEBILNÝH komentárov.... radšej.
mňa toto nikdy neprestane udivovať, ako sa ľudia nad seba budú povyšovať. keď bude šikovná a bude sa angažovať v obore už počas školy, vytvorí si konexie, ktoré jej po skončení školy pomôžu v nájdení si stabilnej práce. proste, nefungujú všetky školy na jednom princípe, ktorý vám na fakulte natlačili do hlavy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
každý má iné ambície,schopnosti a zručnosti. a nie každého bavia rovnaké školy..
sama som na medine,ale nechápem moc také to odsudzovanie iných odborov,je to predsa každého život..
a sry ak som to pochopila zle,sa mi vidí,že tiež študuješ medicinske zameranie a nemáš rád humanitné a iné také vedy.. ak nič tak len preskoč
akurat tuto jedna z toho odboru chce odist lebo nema uplatnenie
» www.birdz.sk/forum/pokracova...
aj ja chcem aby kazdy mal lepsi a krajsi zivot, ale s tymto odborom normálnu prácu si nenajdes
kto sa hlasi na tento odbor ciele nemá-ja mám taky názor
tak tak! krásna buducnost
a kopať zákopy veru nebudem kočeny moje
Ty máš postavu nato,že by si bol dobrý kopačský brigádnik, môžem sa ocka spýtať ak chceš
a navyše @salko inak očúvaj... idem nakoniec na tú areu :/ to je to čo sme sa bavili o tom
Každého životná cesta a nikto nemá právo zhodnocovať či je pre neho dobrá/ zlá alebo určovať vhodnosť.
@lawey
ale inac mi je to jedno
z vlastnej skúsenosti viem, ze tento odbor nemá ziadne uplatnenie
súhlasim
ja som chodila na tento odbor 1,5 rok, mala som ako positku, potom som prisla na to, ze druhy rok nerobim nic, v skole sa nic neucime, teraz 2 roky som zajeba.la
to je už na každom, a nemusí to ani od školy závisieť aké budem mať uplatnenie..
Absolvent študijného programu stredoeurópska areálová kultúra môže pracovať vo verejnej a štátnej správe, v kultúrnych inštitúciách, v knižniciach, knižných redakciách, v oblasti múzejníctva, galérií, turistiky, v rozličných nadáciách, v oblasti médií ako odborníci na problematiku strednej Európy, národných a národnostných kultúr v stredoeurópskych súvislostiach. Môže pracovať v oblasti tvorby a realizácie projektov, prezentovať výsledky národnej kultúry a byť súčasne ich tvorcom. Môže zastávať riadiace funkcie, pôsobiť koncepčne, udržiavať kontakty so zahraničnými inštitúciami podobného zamerania.
mne z toho vychádza jediné.. budeš sa učiť všetko možne a nebudeš vedieť nič.. :/ žiaľ..ak máš známosti a prácu istú.. kľudne študuj inak sa mi zdá že kolonka v životopise kde budeš uvádzať vysokú školu bude tvojou nočnou morou pracovných pohovorov..
tak tak!
budes mat titul a diplom, len vedomosti nie, taká skola je hanba
ani som neuviedla v zivotopise
@matwejo ja viem,že tam treba ľudí,len niekde sa stala chyba a strašne malo ľudom idú také veci ako si spomenul a pritom ich fakt treba a všetci sa hlásia na tzv. zbytočné odbory...ktoré bavia mnoho ľudí,ale nie je až taký dopyt po absolventoch týchto odborov
a aj na tomto sa podozvedám kopu haluzí ...
a budem si pritom zarábať na seba a svoje pôsobenie tam čiže to nebude vyhadzovanie rodičovských peňazí do vzduchu
nie nie...čosi do ekonomiky by som chcela...a švédčinu alebo nórčinu...
no tak ja by som znich ani nemala čo žmýkať však to soms a na poslednu chvilu rozhodla že jebem to že som schcopna si na seba zarobiť...idem na výšku
budú ťažké 8) ale popasujem sa... a ak nie tak mi to nevadí