chcel by som sa spytat,co by bolo podla vas najlepsie studovat.
Prihlasky posielam na Stavebnu fakultu na STU - odbor PSA, na Strojnicku fakultu STU -automatizacia a informatizacia strojov a procesov a este na FEI - Aplikovanu informa
Informatika - chceš celý život stráviť sedením pred monitorom alebo hrabaním sa v neprehľadných podnikových sieťach?
Stavebníctvo - ak budeš fakt dobrý, môžeš vďaka tomu precestovať celý svet. Hlavne Čína a India sa teraz bijú o stavbárov z Európy jedna radosť. No a nechcem ti brať ilúzie, ale na Slovensku sa s týmto uplatníš dosť ťažko. Tu sa stavia buď podvodom alebo nekvalitne.
Strojarina - brat je strojár, chodí do Brna na vut. Niečo s energetikou teraz rieši a nesťažuje sa. Stále mu niekto ponúka prácu, a tie platy :o
Stavebníctvo je dobrá voľba, ale budeš musieť hlavne na škole veľmi ťažko makať.
Minimálne tá deskriptíva, technické kreslenie a ja neviem aké všetky veci sa to tam ešte riešia (ja sa nevyznám, ja sama som čisto humanitne založená, ale viem z rodiny), je to celkom vtipné
uvedomujes si, ze ak chces mat vlastnu peciatku ako stavbar, musis mat 6rokov vysokej (aspon na TUKE-pozemne stavby) a dalsie 2 roky musis mat u niekoho prax... potom robis nejake odborne skusky s konkretnym zameranim a az potom mozes ozaj sam podnikat... a kde chces ist na aplikovanu informu?nna TUKE je tusim cisto v anglictine + dost velka konkurencia...s tou automatizaciou neviem... najskor to by som bral...aj ked strojarina...hmm...
@miro016 o tej peciatke a co vsetko ma to stoji uz viem
uz sa mi aj podarilo zistit,ze v okrese, kde byvam je 7 stavebnych inzinierov a pocet obyvatelov sa tu pohybuje niekde pri 40000. Myslim,ze konkurencia by tu nemala byt az taka velka...ale aj tak sa neviem rozhodnut medzi tymi 3 odbormi...a s tou strojarinou sa tu v okoli asi moc nezamestnam...ja fakt neviem...najradsej by som chcel ostat tu...
ake su aspon tie nastupne platy strojarov v cistom?
ja idem z tej fyziky,lebo ma to bavi a humanitne predmety neznasam,tak okrem informatiky som uz nemal nic na vyber. A pokial ide o tu informu,tak ma nebavi vobec...preto ta fyzika
co si uz vyberies, je na tebe...hlavne aby si tomu aspon ako tak rozumela a bavilo ta to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Stavebníctvo - ak budeš fakt dobrý, môžeš vďaka tomu precestovať celý svet. Hlavne Čína a India sa teraz bijú o stavbárov z Európy jedna radosť. No a nechcem ti brať ilúzie, ale na Slovensku sa s týmto uplatníš dosť ťažko. Tu sa stavia buď podvodom alebo nekvalitne.
Strojarina - brat je strojár, chodí do Brna na vut. Niečo s energetikou teraz rieši a nesťažuje sa. Stále mu niekto ponúka prácu, a tie platy :o
Minimálne tá deskriptíva, technické kreslenie a ja neviem aké všetky veci sa to tam ešte riešia (ja sa nevyznám, ja sama som čisto humanitne založená, ale viem z rodiny), je to celkom vtipné
uz sa mi aj podarilo zistit,ze v okrese, kde byvam je 7 stavebnych inzinierov a pocet obyvatelov sa tu pohybuje niekde pri 40000. Myslim,ze konkurencia by tu nemala byt az taka velka...ale aj tak sa neviem rozhodnut medzi tymi 3 odbormi...a s tou strojarinou sa tu v okoli asi moc nezamestnam...ja fakt neviem...najradsej by som chcel ostat tu...
ake su aspon tie nastupne platy strojarov v cistom?
ja idem z tej fyziky,lebo ma to bavi a humanitne predmety neznasam,tak okrem informatiky som uz nemal nic na vyber. A pokial ide o tu informu,tak ma nebavi vobec...preto ta fyzika
co si uz vyberies, je na tebe...hlavne aby si tomu aspon ako tak rozumela a bavilo ta to