mala som nocny aj fixny, jeden zub mi skrivil ale inak celkovo zuby opravil, stal nie az tolko vela, lebo mi to preplacala poistovna, ale napr. len za cisto davanie dolu som musela platit 70 euro tusim.. a to som mala este tu najlepsiu poistovnu..
a kaz som z toho nemala ziadny ale ja vseobecne nemam ziadny kaz
mal som pred dvoma rokmi asi tak rok a pol .. neznášal som to ! .. a kazi nie, len si musíš lepšie umývať zuby .. celé zle ..teraz by som si ho už určite nedal .. niekomu sa to hodí, niekomu zase nie .. škoda že ja som bol ten druhý prípad :/
@ridgeback ale sak tu snad nejde o to ci sa ti hodi alebo nie, ved par rokov vydrzis a potom mas viditelne krajsie zuby O.o myslim si ze kazdemu sa hodi viac 2 roky strojceku ako krivy usmev
mam ho uz tusim dva a pol roka a je uplne super, urobil to co som myslela ze uz sa nikdy nenapravi vyslo to asi 1500 eur + kazdy mesiac nejakych 30 eur za kontroly a veci s tym suvisiace. plus spesl kefky gely pasty no ale nelutujem to.
kazy? niee čosi. haha ..ale ja som spoko, narovnali sa mi zuby ..síce nosím ešte strojček na noc -vkladací ..ale tak to už nejak nevnímam, ale zo začiatku som sa tým drhla.
nosila som asi roky nocny ktory mi nic nenapravil lebo mi vypadaval, potom nejak 2 roky fixny,ten mi zuby napravil a potom sa vratili naspat lebo som nenosila 2 mesiace na to ten maly co ich mal udrzat
Mna tieto informacie tiež zaujímajú, takže by som vás poprosil, ak vá mto samozrejme nerobí problém, napísať z akého mesta ste ... alebo aspoň či západ,stred alebo východ .. lebo na západe to asi bude drahšie ako na východe ... dakujem
@chrystyna kazili z neho zuby? z neho nie, ale z toho, ze sa tazko umyvaju zuby, ked tam mas tolko veci navyse, tak sa necudujem, ze zubarky zakazuju sladke a tak
@uspavanocka takže do tej sumy 1500 nemaš započitane tie kontroly za 30 € ? Čo všetko obsahuje tých 1500 ? A nasadzovali ti ho pred 18tkou alebo až po ?
@uspavanocka niektorym ludom sa to hodi praveze,alebo minimalne neposobi rusivo, ale mne sa to na mne strasne nepacilo ..a viem ze nie je stale neskoro, moja mama nosila fixny asi v 30tke, ale proste lutujem ze som ho nedonosila ked som mala prilezitost
Mám ho rok a 5 mesiacov, ale pravdepodobne pôjde v najbližších týždňoch dole. Nemám ho rada, lebo mám stále pocit, že mám strašne plno v ústach a som z toho furt nervózna
Momentálne sa mi to nejako blbo poposúvalo a mám medzierku medzi prednými zubami, ale to sa vraj napraví ľahko. Vyše roka som žila cez deň na suchých rožkoch, lebo nič iné sa mi nedalo požuť tak, aby sa mi to nezachytilo tam okolo drótikov
@patofbc mne uz ho poistovna nepreplatila cize vsetko v plnej sume. este k tomu aj sukromna zubarka cize asi aj to sa tam zaratalo. myslim ze to bolo ze 700 dolna celust 700 horna celust a tie odtlacky a vyroba a lepenie a tak
@wind presne tento problem som mal/mam aj ja, strojcek mi dali dole ale vyrastli osmicky takze sa to pokrivilo nejak inak a dokonca mi z toho zacala este aj pukat sanka
@uspavanocka čiže 700 ťa stálo všetko od základov až po nalepenie strojčeka (horna čeľusť)... ak spravne chapem ..takže kedže ja som z vychodu, a mam ešte 3 a pol mesiaca do 18 (takže dufam že mi ho stihne nalepiť pred 18tkou) hadam sa do tych 300 zmestím
@uspavanocka spolieham sa, je to moja jedina nadej zo skusenosti ludi co k nej chodia je taka mila,ustretova .. dufam že pochopi moju situaciu a posnaží sa to spraviť do mojej 18tky na 12.2 som objednaný k nej a 16.5 mam narodky takže nie 3 a pol ale 3 mesiace :/
@patofbc tak moze sa vselico stat. moja napr. uz neprijma poistenych vo Vseobecnej lebo bol prekroceny limit a tak. neviem nechcem ti kazit iluzie ale podla mna to do 300 nebude ale daj potom vediet ako si dopadol
@uspavanocka ak nezabudnem Ale je pravda no, že je to vysoko pravdepodobné že do to 18 nestihnem a potom to bude drahšie .. Uvidím a ak nezabudnem tak dám vedieť tebe to vlastne ako dlho trvalo od prvej návštevy až po lepenie strojčeka ? spomenieš si ?
mala som dva roky a ďakujem už neprosím! najhoršie to bolo vždy po doťahovaní a ke´d mi dávala korunky...tešila som sa ako debil eď mi ho dávala dolu no nemala som sa načo. Mala som 7 kazov a to som si prosím pekne umývala zuby 3krát denne som pedant no... a doteraz mam po ňom poškodenú sklovinu mám tam ako keby biele ryhy a každý druhý sa ma pýta či mám dorobené zuby...agŕr ale inak choď do toho ako má to aj pozitíva to hej
ja som ho mala 2 roky ako vôbec mi nerobil nejaké veľké problémy len sa mi niekedy zachytával drôtik o zuby ale nedoporučujem to nikomu nemám ho už 2 roky a cítim že sa mi zuby vracajú do pôvodného stavu a to som nosila aj ten plast potom a sesterka ho mala tiež a už ma 26 a zuby sa jej o dosť zase posunuli a k tomu jej kvôli strojčeku vytrhli 2 zuby a teraz to vidno a si ide dorobiť umelé tak ak niesi až tak na tom zle tak si to ani nedávaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a kaz som z toho nemala ziadny ale ja vseobecne nemam ziadny kaz
mala som aj nočný ale ten bol aspoň u mňa úplne zbytočný a už ani neviem kde je
kazy? niee čosi. haha ..ale ja som spoko, narovnali sa mi zuby ..síce nosím ešte strojček na noc -vkladací ..ale tak to už nejak nevnímam, ale zo začiatku som sa tým drhla.
mal som nocny a tak mi dojebal zuby,ze som sa radil s pravnikom..
@patofbc zapad/trnava
@uspavanocka niektorym ludom sa to hodi praveze,alebo minimalne neposobi rusivo, ale mne sa to na mne strasne nepacilo ..a viem ze nie je stale neskoro, moja mama nosila fixny asi v 30tke, ale proste lutujem ze som ho nedonosila ked som mala prilezitost
Momentálne sa mi to nejako blbo poposúvalo a mám medzierku medzi prednými zubami, ale to sa vraj napraví ľahko. Vyše roka som žila cez deň na suchých rožkoch, lebo nič iné sa mi nedalo požuť tak, aby sa mi to nezachytilo tam okolo drótikov
A kazy žiadne odkedy ho mám