oboje skole su peklys, ako prijimacky spravi aj retard ale na tej skole ti budu zle robit, aj na jednej, aj na druhej.. fakt treba makat a niekedy aj to nestaci
ja studujem FEI, FIITka je, myslim, narocnejsia, no vezmu tam kazdeho, 90% sice poleti, ale to je uz druha vec (podobne ako na FEI), tento rok vezmu doslova uplne kazdeho, postavili totiz novu budovu FIIT za pol miliardy €, takze to musia nejak splatit, ale o to viac ludi potom poleti.
@3mm "makanie zvladnem"? to tvrdi zo zaciatku kazdy, aj ti, co to po mesiaci dobrovolne vzdali... priprav sa na drbanie sa s matikou a fyzikou a dlhe hodiny kodenia v c
viac sa naucis na FIITke asi.. ale najviac sa naucis aj tak, ked sa tomu budes sam venovat.. preto ti neodporucam odbor Aplikovana Informa na FEI ( tam ti bude robit zle ujo docent na fyzike kvalitne, taktiez na sietiach ti tiez moc nebudu hojit ) odporucam Priemyselnu informatiku a potom od bakalara na robotiku, mas to najlepsie, zoberu ta do vsetkych IT firiem a nemusis tolko stresovat, lebo na tom odbore su normalni ludia povacsine.. ne ako aplikovana
kde sa viac naucis? vsade sa naucis rovnako vela, co sa naucis, to je uz zalezitost odboru. aplikovana infromatika je napr zamerana viac na c, priemyselna na matlab atd... matika a fyzika je tam uplne vsade, narocnost tychto predmetov je na FIIT a FEI asi rovnaka, ale pocul som, vraj FIIT je celkovo narocnejsia, aj ked potom, co mi tvrdi byvaly spoluziak z gympla, co studuje FIIT, neviem... asi zalezi od daneho odboru
k tej fyzike na aplikovanej informatike (api) - ten ujo je fakt velmi "zly"... druhy semester, co sme mali fyziku, z 300 ludi spravilo myslim nieco kusok cez 20... vacsina to vzdala uz hned nazaciatku a niektori (ako napr ja) chodili na labaky len preto, aby nemuseli chodit dalsi semester (prednasky som ignoroval uplne)
@frez to "makanie zvládnem" som ymslel tak, že potrebujem neičo také, niečo čo proste vyčerpá môj potenciál, nech nezleniviem a neosprostiem vekom a @n0win0u hlavne by som sa chcel naučiť C++ nech viem plnohodnotne programovať
@3mm pascal som mal aj ja, ten je ti hovno platny. neviem, co n0w mele o c++, ja som zatial neregistroval o nom ani slovo. na zaciatku nam este prizvukovali, aby sme ukladali subory ako .c a nie .cpp
FIIT je fajn škola, ak máš v sebe odhodlanie po nociach programovať. Nemusíš až tak chodiť do školy ako na FEI, no zadania sú tak náročné, že niekedy ani možnosť pár dni von nebudeš mať príležitosť.
Ako sám zistíš, známky nie sú podstatné. Pre ostatné školy môžeš byť odpad ale pre FEI/FIIT poklad. Poznám programátorov, ktorí sa nevedia ani vyjadrovať, ani písať ale keď čosi majú nakódiť, tak i profák je z toho hotový.
Štúdium na FIIT je zamerané skôr na programovanie alebo na konfiguráciu sieťového hardwaru. Podľa toho, čo si vyberieš.
Aby som uviedol niektoré veci na pravú mieru. Na FEI, konkrétne na aplikovanej informatike sa učí už počas Bc. štúdia C, C++, Assembler, Java, CSS, HTML, XHTML, Javascript a mnoho iných.
Fyzika a matika sú zabijaci, ale keď dostanete Satka ako prednášajúceho, tak jeho rozumné vysvetľovanie je pochopiteľné každému.
Fyzika a jej prednášajúci sú kameň úrazu drvivej väčšiny, ja som ju urobil, no úspešnosť je každý ôsmy.
Zadania odporúčam robiť poctivo, z počiatku sa dá, že Vám to niekto iný urobí, no keď pri duplicite na no prídu, minimálne si Vás zavolajú pred komisiu a max (na FIIT zvyčajne) Vás vyrazia.
Bol tu i Matlab (super kalkulačka vyvinutá pre NASA) spomínaný, spočiatku si budete pripadať ako v španielskej dedine, ale je to o dosť ľahšie ako objektové programovanie a podľa môjho názoru i C alebo Java.
FEI sa dá zvládnuť a však ak nie ste rodený génius, ponocovaním, študovaním odbornej literatúry, chodiť do labákov aj mimo vyučovanie, semináre atď. Nemusíte chodiť na všetky prednášky, časom zistíte, že buď profák nevie prednášať, alebo sa to radšej sami naučíte lebo je to triviálne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
oboje skole su peklys, ako prijimacky spravi aj retard ale na tej skole ti budu zle robit, aj na jednej, aj na druhej.. fakt treba makat a niekedy aj to nestaci
» www.itnews.sk/spravy/biznis/2...
@3mm kodit sa uc sam, v skole ti aj tak budu davat velakrat picoviny kodit, skor ti ukazu cestu a obzor inak musis drtit sam
Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave plánuje postaviť novú budovu Fakulty informatiky a informačných technológií ( FIIT) za 477 miliónov korún.
@frez a ešte že takže nemusím mať nejaký brutálny priemer zo strednej an to aby ma zobrali ?
Ako sám zistíš, známky nie sú podstatné. Pre ostatné školy môžeš byť odpad ale pre FEI/FIIT poklad. Poznám programátorov, ktorí sa nevedia ani vyjadrovať, ani písať ale keď čosi majú nakódiť, tak i profák je z toho hotový.
Štúdium na FIIT je zamerané skôr na programovanie alebo na konfiguráciu sieťového hardwaru. Podľa toho, čo si vyberieš.
Aby som uviedol niektoré veci na pravú mieru. Na FEI, konkrétne na aplikovanej informatike sa učí už počas Bc. štúdia C, C++, Assembler, Java, CSS, HTML, XHTML, Javascript a mnoho iných.
Fyzika a matika sú zabijaci, ale keď dostanete Satka ako prednášajúceho, tak jeho rozumné vysvetľovanie je pochopiteľné každému.
Fyzika a jej prednášajúci sú kameň úrazu drvivej väčšiny, ja som ju urobil, no úspešnosť je každý ôsmy.
Zadania odporúčam robiť poctivo, z počiatku sa dá, že Vám to niekto iný urobí, no keď pri duplicite na no prídu, minimálne si Vás zavolajú pred komisiu a max (na FIIT zvyčajne) Vás vyrazia.
Bol tu i Matlab (super kalkulačka vyvinutá pre NASA) spomínaný, spočiatku si budete pripadať ako v španielskej dedine, ale je to o dosť ľahšie ako objektové programovanie a podľa môjho názoru i C alebo Java.
FEI sa dá zvládnuť a však ak nie ste rodený génius, ponocovaním, študovaním odbornej literatúry, chodiť do labákov aj mimo vyučovanie, semináre atď. Nemusíte chodiť na všetky prednášky, časom zistíte, že buď profák nevie prednášať, alebo sa to radšej sami naučíte lebo je to triviálne.