Ak nemáš problém s programovaním a matika pre teba nie je neznámy pojem, tak prijímačky sú vcelku jednoduché... (aspoň mne sa zdali) Takže dostať sa tam dá
Ale čo sa samotnej školy týka, veľa ti toho nepoviem, uprednostnila som si UK..
17danny17: programovanie je vec ktorej sa venujem od nejakych 14tich rokov, takze s tym problem vobec nemam.
Sp4c3_m0nk3y: lebo co som pozeral tie predmety, na FEI je viac matiky a ja chcem radsej viac informatiky a myslim, ze FIIT je v tomto smere lepsia.
Galinka: s programovanim problem nemam, horsie to je s tou matikou, ktoru viem vyuzit len v programovani, ale v skole mam z nej 4. btw z coho pozostavali prijimacky? teda ake otazky z matiky a ake z IT?
Je tam na ukážku test z 2006/07 Ale v podstate bolo asi 50% testu programovanie (alebo skôr mi to pripadalo akoby sa snažili zistiť či rozumieš tým algoritmom) a zvyšok matika... matika nebola nejako prehnane náročná, ale pokiaľ s ňou máš naozaj problém, tak by som odporúčala sa tie veci doučiť, lebo tých 50% ti nemusí stačiť..
No si takto... neviem ako je to presne na fiit ale ak v matike nie si borec odporucim ti radsej feiku. Na FIIT im robia tie predmety tahsie, su na nich horsi. Nas matikar uci aj fitkarov a z toho co hovoril sa mi to takto javi. ak si myslis ze si fakt super v matike tak chod na fiit.mam dost spoluziakov ktory to tam nezvladli a sli na fei.A kde je viac it veci tak to nefem. Nemyslim ze tam budu moc rozdiely.
Co sa tyka testu z nesravnu odpovedna fiitke dali minus jeden bod znamena ze v tom strese si si fakt rozmyslel co budes pocitat. A vlastne ako ciam ze mas problem z matikou tak nechod na fiit, urcite ajna feike budes mat veliknske problemy necem ta strasit ale ta matika je tam dost sranda ja z nej mam akurat 3.1 skusku. a stale nemam ten pocit ze ju dam
Lenze mam pocit ze FEI je skor taka viac technicka, miestami do elektroniky a podobnych hovadin a take veci nechcem ani vidiet. Co som niekde cital tak na FIIT sa bere matika len prve 2 semestre tusim a aj to len kavzy opakovanie zo strednej, hlavne integraly a derivacie, ktore zhodou okolnosti ako tak viem.
Mne ide hlavne o programovanie, siete a operacne systemy a na to je FIIT lepsia nez FEI.
Galinka: akurat pozeram tie prijimacky a zdaju sa mi byt dost jednoduche a aj ta matika (programovanie pohoda, to mam v malicku).
Takze myslim si, ze by som sa tam vedel dostat
Ok dik, ale aj tak este neviem ci vobec cem ist na vysku..
Na UTB som si aj ja dával prihlášku, ale nebol som na prijímačkach. Lebo mi prišlo, že som prijatý do Brna. Ale kamarát mi hovoril, že to tam je v pohode. Všetko okrem informatiky. On chodí na nejaké manažérstvo tam. Neviem no, ale tiež sa mi to celkom pozdávalo.
A Brno prijímačky, len matika. Ale podľa mňa sa to dá dať. Hlavne goniometria tam bola sa mi zdá. Oni posielajú takú knižočku a bolo tam dosť podobných príkladov.
Ale čo sa týka školy úplne perfektné. V prvom semesti máš predmety -
Základy programovanie - to je v podstate C, a nejaké teoretické veci, algoritmy a tak...
Assemblery - základy
Úvod do sw inzinierstva - také teoretické, ako riadiť tým, projekty, UML
Teória obvodov - elektrika, obvody
Diskrétna matematika - pičovina
Teraz je vystavaná krásna nová škola, bonusy ako streaming prednášok. Na izbe sa dá pozerať prednáška.
A čo som sa bavil s kamarátmi, čo chodia na FIIT, tak je to tuším na lepšej úrovni.
A inak čo sa ešte slovenských škol týka, skús Matfyz, tam je čosi. Nejaká aplikovaná informatika. To by tiež celkom šlo
Prihláška do Brna stojí 400 Czk, tak to aspoň skúsiť môžeš. Nie je to také hrozné
Kamili0 mne ani tak nejde o to aby som mal predmety z ktorych prejdem aj keby nechcem. Ja chcem mat predmety ktore ma bavia, nechcem zas chodit niekolko rokov na skolu kde ucia veci ktore ja nikdy nevyuzijem..
Na veľa informatikách sa jebeš len s matikou. Napríklad kamarát chodi na Masarykovu tu v Brne a hovoril, že má 9 predmetov z toho 2 sa volajú matematiku a ostatné matematika sú
inac, prednasky su zo zakona verejne, na cvika ak prides a budes tam sediet, s vacsinou sa da dohodnut.
Programko, ak vies jazyky a knihu Algoritmy v C,tak ta s normalneho programka fakt nema co prekvalit. Mozno este nejake systemove ale to je tiez v klidku ak ta to bavi.
Matika, na strednej ma nebavila, lebo som nevedel preco to je tak. Ale na vyske uz v pohode...
Su aj take predmety, ze kryptologia. Ja osobne som na programko, bezpecnost a siete.
A ak chces iba programovat, tak netreba Ti vysku. Rovno mozes niekde robit, a ak ta bude nejaky predmet zaujimat, tak pojdes na prednasku na vysku, kedze prednasky su verejne. To ma jednu obrovsku vyhodu, ze chodis na prednasky, kt. ta bavia, kt. ta nebavia ignorujes, nemas ziadne skusky, proste chodis iba cisto pre seba a podla toho ako chces.
Ja som ma mat-fyze preto, lebo su tam super ludia a rodicia maju vysky. U mna sa s vyskou pocita od nejakych 4 rokov.
Predpokladam, ze by Ta bavilo aj nieco ine ako programko.
A co sa tyka tej matiky, fakt az na vyske ma zacala normalne bavit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ale čo sa samotnej školy týka, veľa ti toho nepoviem, uprednostnila som si UK..
Sp4c3_m0nk3y: lebo co som pozeral tie predmety, na FEI je viac matiky a ja chcem radsej viac informatiky a myslim, ze FIIT je v tomto smere lepsia.
Galinka: s programovanim problem nemam, horsie to je s tou matikou, ktoru viem vyuzit len v programovani, ale v skole mam z nej 4. btw z coho pozostavali prijimacky? teda ake otazky z matiky a ake z IT?
Je tam na ukážku test z 2006/07 Ale v podstate bolo asi 50% testu programovanie (alebo skôr mi to pripadalo akoby sa snažili zistiť či rozumieš tým algoritmom) a zvyšok matika... matika nebola nejako prehnane náročná, ale pokiaľ s ňou máš naozaj problém, tak by som odporúčala sa tie veci doučiť, lebo tých 50% ti nemusí stačiť..
Mne ide hlavne o programovanie, siete a operacne systemy a na to je FIIT lepsia nez FEI.
Galinka: akurat pozeram tie prijimacky a zdaju sa mi byt dost jednoduche a aj ta matika (programovanie pohoda, to mam v malicku).
Takze myslim si, ze by som sa tam vedel dostat
Ok dik, ale aj tak este neviem ci vobec cem ist na vysku..
» www.fit.vutbr.cz/...
Ja som tam teraz prvým rokom, a programuje sa tam. A fakt dosť. A ešte to len príde. Popozeraj si stránky.
Škola fakt stojí za to. Aj čo sa týka technického vybavenie a podobne.
» www.stag.utb.cz/apps/stag/prohl... $_prohlizeni.ch_predm?kat=UAI
Ale ked mam pravdu povedat moc sa mi mimo slovenska nechce ist, pretoze by mi to narusilo moje plany..
btw prijimacky boli ake? a hlavne matika?
A Brno prijímačky, len matika. Ale podľa mňa sa to dá dať. Hlavne goniometria tam bola sa mi zdá. Oni posielajú takú knižočku a bolo tam dosť podobných príkladov.
Ale čo sa týka školy úplne perfektné. V prvom semesti máš predmety -
Základy programovanie - to je v podstate C, a nejaké teoretické veci, algoritmy a tak...
Assemblery - základy
Úvod do sw inzinierstva - také teoretické, ako riadiť tým, projekty, UML
Teória obvodov - elektrika, obvody
Diskrétna matematika - pičovina
Teraz je vystavaná krásna nová škola, bonusy ako streaming prednášok. Na izbe sa dá pozerať prednáška.
A čo som sa bavil s kamarátmi, čo chodia na FIIT, tak je to tuším na lepšej úrovni.
A inak čo sa ešte slovenských škol týka, skús Matfyz, tam je čosi. Nejaká aplikovaná informatika. To by tiež celkom šlo
Prihláška do Brna stojí 400 Czk, tak to aspoň skúsiť môžeš. Nie je to také hrozné
tak nic dakujem neprosim.. elektriku mam uz 4. rok a vacsiu kokotinu snad uz ani ucit nemozu..
Ale napriek mojim počiatočným obavám sa z toho tiež vykľul predmet typu - nedá sa neprejsť..
Na veľa informatikách sa jebeš len s matikou. Napríklad kamarát chodi na Masarykovu tu v Brne a hovoril, že má 9 predmetov z toho 2 sa volajú matematiku a ostatné matematika sú
Programko, ak vies jazyky a knihu Algoritmy v C,tak ta s normalneho programka fakt nema co prekvalit. Mozno este nejake systemove ale to je tiez v klidku ak ta to bavi.
Matika, na strednej ma nebavila, lebo som nevedel preco to je tak. Ale na vyske uz v pohode...
Su aj take predmety, ze kryptologia. Ja osobne som na programko, bezpecnost a siete.
A ak chces iba programovat, tak netreba Ti vysku. Rovno mozes niekde robit, a ak ta bude nejaky predmet zaujimat, tak pojdes na prednasku na vysku, kedze prednasky su verejne. To ma jednu obrovsku vyhodu, ze chodis na prednasky, kt. ta bavia, kt. ta nebavia ignorujes, nemas ziadne skusky, proste chodis iba cisto pre seba a podla toho ako chces.
Ja som ma mat-fyze preto, lebo su tam super ludia a rodicia maju vysky. U mna sa s vyskou pocita od nejakych 4 rokov.
Predpokladam, ze by Ta bavilo aj nieco ine ako programko.
A co sa tyka tej matiky, fakt az na vyske ma zacala normalne bavit.