mám taký problém,už pár mesiacov riešim kam na výšku -a rozmýšľala som sa aj tak nad jazykmi-konkrétne niečo s angličtinou ,avšak nie som si istá,či to zvládnem ..mám síce samé jednotky počas celých rokov z angliny ( nikdy som nemala dvojku
2 tyzdnovy kurz ti nepomoze a nic ti vlastne nepomoze pokial nebudes cvicit takze ak na leto het tak rozhodne ano ale stale cvicit pozerat filmy a vela citat po anglicky lebo to zabudnes
4 roky je podla MOJHO nazoru na taku skolu malo... ale skusit to mozes.. anglina prekladatelstvo je na kazdej skole zabijak ... mam kamosku co vie perfektne anglicky.. a robi jej to obcas problem
uf ...no ako nevravím ..ja sa učím po anglicky už 6 rokov,ale len štyri roky normálne na vyššej úrovni,predtým som vedela plynule povedať ,len " i am natalia " chápete ..proste odkedy som na gympli tak sa snažím,ale ..: disappointed:
ved to,.bojím sa,že to nezvládnem,kedže nemám veľlmi dobre základy,akože mne nerobí problém sa s niek,ým porozprávať,ale len na takej bežnej úrovni ..
a vážne mám obrovský problém s listeningom a tak -nechápem o čom točia ---B2 teraz maturujem
tie známky dobré mám preto,lebo ja sa dokážem naučiť gramnatikui,viem ju použiť ,ale po chvíľke na nu zabudnem ..a ked niekto rýchlo hovorí,neviem o čom točí :/
ale ak chces ist na prekladatelstvo tak to vela stastia O___O
ja mam C2 certifikat z angliny a ked som mala minule prekladat nejaky geologicky clanok ktoremu som nerozumela po slovensky (ako ja fakt netusim co je kriedova tabula a podobne hlody) tak to som tiez stratila pocit zeby som tento jazyk ovladala... (chodim na anglicku skolu)
@natuska6262 noo podla mna ten cely system ucenia je chybny... furt ucia len gramatiku, ako fajn - ja nevravim ze nie je dolezita, ale v konecnom dosledku je gramatika cloveku naprd ked ju bud nevie pouzit, alebo sa proste nevie dohovorit
cize odporucam urcite nejaky cas stravit medzi anglicky hovoriacimi ludmi, inu moznost nevidim
ale no... zase nerobme z tej angličtiny až takú vedu . dostať sa k angline je niekedy až dramaticky jednoduché. všade máš anglinu. nevedeť anglinu je v tejto preangličtenej dobe skoro nemožné. nepoviem keby si chcela študovať fínštinu, arabčinu, švédčinu. A keď budeš čítať knihy po anglicky stačí aj B2 poprípade C1, tak to máš zachvíľu zmaknuté. a nestresuj. aj tak polku výšky určite prepiješ.
základ je práveže rozprávať ...gramatika ti je podla mňa naprd.....ked sa snažíš na hodine konverzovať .....tie vety ti pôjdu aj automaticky....len sa viac snaž zapájať do rozhovorov alebo aktivít čo máte v škole ....tak či tak podla toho čo čítam (statusy sesterníc z londyna, komentáre od londynčanov) ..tam sa nekladie dôraz na gramatiku ..používajú občas fakt "podľa nás" riadne skomolene vety......ja som mala angličtinu tiež 4 roky len ale pri jazykoch sa cení snaha čo chceš dosiahnúť ....uč sa slovíčka hlavne a vyslovnosť slovíčok....pozeraj filmy po anglicky či už so svk titulkami alebo anglickymi ..
ale hlavné sú slovíčka ..... teraz som zablúdila trošku .....kedže ideš na prekladateľstvo budeš potrebovať aj gramatiku ....ale otázka........na čo ti bude gramatika ked nebudeš vedieť o čom je článok?
Nejde o to aké á kto známky, ale o to ako ovladaš daný jazyk. Môže mať niekto super známky na SŠ ale učivo VŠ nebude zvládať, môže mať niekto na SŠ 3 ale keď zisti čo ho bavi a dostane sa na VŠ tam kde chce a uchyti sa môže tam vydržať oveľa dlhšie ako ten čo mal same 1. Záleži to na tebe. Ale ak si daš prihlašku na jazykovu školu, prekladateľstvo alebo niečo s jazykmi, tak s veľmi veľkou pravdepodobnosťou budeš pisať prijmacie skúšky, ktoré niesu najľahšie. Takže pobyt v lete by ti pomohol ale musiš makať aj na skúšky. Gramatika hlavne aj slovná zásoba.
Angličtina je angličtina, ale dnes majú trochu väčšie pole uplatnenia (podľa môjho skromného názoru) tí, ktorí študovali nejaký menej bežný jazyk (švédčina, portugalčina, ...). Ale aj tak záleží, či tú angličtinu chceš študovať na filozofickej alebo pedagogickej + v kombinácii s akým iným jazykom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ved to,.bojím sa,že to nezvládnem,kedže nemám veľlmi dobre základy,akože mne nerobí problém sa s niek,ým porozprávať,ale len na takej bežnej úrovni ..
a vážne mám obrovský problém s listeningom a tak -nechápem o čom točia ---B2 teraz maturujem
tie známky dobré mám preto,lebo ja sa dokážem naučiť gramnatikui,viem ju použiť ,ale po chvíľke na nu zabudnem ..a ked niekto rýchlo hovorí,neviem o čom točí :/
ja mam C2 certifikat z angliny a ked som mala minule prekladat nejaky geologicky clanok ktoremu som nerozumela po slovensky (ako ja fakt netusim co je kriedova tabula a podobne hlody) tak to som tiez stratila pocit zeby som tento jazyk ovladala... (chodim na anglicku skolu)
cize odporucam urcite nejaky cas stravit medzi anglicky hovoriacimi ludmi, inu moznost nevidim