Čaute, som v 1. ročníku na gympli a chcel by som ísť na jeden školský rok študovať na strednú školu do zahraničia. Máte s tým niekto skúsenosti? Boli ste už niekto na takom pobyte? Budem vďačný za každú informáciu, no hlavne ma zaujíma ako sa to dá všetko
stipendium je dost osemetna vec neni lahke ho dostat ja som ziadne nemala mozes mat bud nejake specialne alebo socialne (tam sa dokladuju prijmy) alebo prospechove ale to uz zalezi od programu a agentury. pravdepodobnejsie ho nedostanes ako dostanes
No pokiaľ ste nedostali v škole takú ponuku, tak asi cez agentúru skús...
Ja som druháčka, a na začiatku roka nám bolo ponúknuté cez nejaké rotary ísť na rok študovať preč, s tým že nabudúci rok niekto príde bývať ku mne.
A čo sa týka štipendia, tiež som sa pokúšala k tomu dopátrať, ale nenašla som nič akurát agentúra ti môže dať okolo 100 € za prospech. A keď stojí pobyt okolo 10 000 € tak ti to veľmi nepomôže
@packowitch koná sa to v treťom ročníku nás boli o tom teraz informovať... všetko sa to organizuje cez firmu ktorá ti zabezpečí rodinu prípadne internát v zahraničí dalej zozačiatku tam máš sprievodcu a potom tam máš ešte nejakých tých čo ti popmáhajú keď niečo nevieš alebo také dačo tiež ta chodia kontrolovať... a to štupendium je individuálne... napríklad hentam bolo 1000€ kto napísal najlepší sloh o niečom tak získal 1000€.... ja som tam tiež chcela ísť lenže stojí to nejakých 6000€ na rok + ešte letenka a neviem čo... najlepšie to je keď sa koná výmenný pobyt vrámci škôl...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
stipendium je dost osemetna vec neni lahke ho dostat ja som ziadne nemala mozes mat bud nejake specialne alebo socialne (tam sa dokladuju prijmy) alebo prospechove ale to uz zalezi od programu a agentury. pravdepodobnejsie ho nedostanes ako dostanes
Ja som druháčka, a na začiatku roka nám bolo ponúknuté cez nejaké rotary ísť na rok študovať preč, s tým že nabudúci rok niekto príde bývať ku mne.
A čo sa týka štipendia, tiež som sa pokúšala k tomu dopátrať, ale nenašla som nič akurát agentúra ti môže dať okolo 100 € za prospech. A keď stojí pobyt okolo 10 000 € tak ti to veľmi nepomôže
Ale prajem vela šťastia