Práve som tretiačka, a o rok idem na vysoku skolu. Pol roka mam važny zaujem študovať teologiu. Viete mi povedať,ktora skola je najlepšia?Ružomberok, Bratislava či Nitra? Alebo je aj inde?
@matkatereza Tak tam chod a studuj to. Tu je aj tak vacsina ludi nekritickych s predsudkami, a a priori odmietaju kazdy jeden naznak krestanstva, cize vela rad od nich neziskas.
sesternica chodila do nitry, ale myslim že to patrilo k bratislavskej uk.. a inak teraz z toho nema nič, robila si to ,,pre svoj dobry pocit,, alebo take niečo
Ja by som asi povedala k tomu iba tolko, že tato skola Ti da iba vedomosti, nieco, co Ti mozno pridá k lepšiemu chápaniu náboženstva a teológie ale prkatické využitie v tom nenájdeš žiadne. Ledaže by si robila katechétku. Otázkou je, či túžiš po vedomostiach, alebo po praktických vedomostiach ktoré ta aj uživia, lebo teológia je síce zaujímavá, ale je to nieco ako filozofia. Budeš možno múdra v tejto oblasti, ale to je tak všetko. Moja filozofia je taká, že pokial máš čas študovať tak študuj to, čo Ti aj vráti tie roky odučenej driny.Mám na mysli to, že treba si vybrať podla toho čo budem robiť aj po 50tke . Na moj vkus, je teológia aj filozofia štúdium pre parádu. Ale ked sa pojde do reality, kam ťa to nasmeruje? Aké budú tvoje možnosti?
kamoska studuje nabozensku vychovu v BA,kt. ma detasovane rpacovisko v Nitre. Ako si mozno vsetci myslia, tak to nie je az take lahke... je tam dost predmetov( filozofia) ale pokial sa budes ucit,tak to zvladnes....
Neviem čo presne by si chcela študovať ale kamarátka nedávno dokončila štúdium formácia a vedenie spoločenstiev. Študovala to na Teologickej fakulte Trnavskej univerzity. Skús možno ťa to zaujme potom môžeš byť animátorka a všeličo iné, vraj ju to bavilo no boli aj ťažké obdobia tam ale to je asi všade
Sám som magister teológie a osobne by som si zvolil Bratislavu. Ale aj iné inštitúty na Slovensku sú dosť kvalitné, takže je to na Tebe. Neurobíš chybu, keď pôjdeš hocikam. Teológia ako taká je mimoriadne obohacujúca veda, ktorá človeku veľa dá. To mi povedalo veľa ľudí, čo sa ňou riadne zaoberajú, ako ja. Tak len smelo ďalej.
Ešte doplním uplatnenie, tak to je široké spektrum od vyučovania náboženstva, NOS-ky až po praktické veci v živote. Poprípade potom popri nejakom zamestnaní môžeš byť činná vo farnosti ako animátorka a podobne. Takže toho uplatnenia je habadej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
no,neviem co zo mna bude, ale nebolo by zle si zriadit aj vlastnu faru, ale je to tazka cesta,ale bavi ma to
a ako finále rýchlostné pribíjanie na kríž
A inak, najlepšia teologia je buď v trnave alebo bratislave
uz vyse 2000 rokov nikoho neoplodnil
ale to myslis vazne,ze chces studovat toto ?ako nic v zlom,vsak viera je pekna vec a tak ,ale ...co myslis,ako sa uplatnis ?
Vela siiil pri rozhodovanie... drzkaj sa
FaKE!