Zdravím, chcel by som sa spýtať, je lepšie študovať v BB alebo v BL? O druh školy teraz nejde, je mi jedno či na ten odbor pôjdem v BB alebo do BL. Chcem vedieť aké možnosti sú v Bystrici oproti Bratislave. Je to menšie mesto čiže by nebol problém s dopra
Velka a neprehladna je mozno prvy rok...potom si uvedomis aka je to "dedinka" anyway kazdemu co vyhovuje, ja by som BA nemenila za nic, je to pre mna ten spravny pomer ruchu a sukromia...a urcite je tam viac pracovnych prilezitosti nez v BB.
Tak urcite radsej v BA. lepšie školy, viac pracovných možností, blízko je Viedeň i Brno. Väčšie možnosti zábavy atď. Ako mínus by som uviedol hnusných ľudí a špinavé mesto.
BB ako každé krajské mesto, akurát, že má tú výhodu, že je blízko Zvolen, takže spolu tvoria aglomeráciu cez 100tis. obyvateľov ale stále je to iba 1/4 BA. Inak majú aspoň krásne okolie a prírodu a to je tak vsetko.
Z hľadiska kvality škôl a pracovných možností jednoznačne BA. V BB máš pomerne zle hodnotené vysoké školy- všetky, málo príležitostí privyrobiť si. Oproti Bratislave je lacnejšia čo sa týka ubytovania. Diskotéku alebo bar nájdeš všade. O to by som sa až tak nebála.Hoci v BB máš večer na ulici pocit, že ľudí pohltila čierna diera, ale je tam najväčší disko klub v Strednej Európe takže zabaviť sa dá. Do BA sa vieš busom dostať za necelé 3hodiny. Ide o to čo preferuješ- či pokoj alebo relatívny ruch. Ja by som určite volila radšej BA. Hoci keď som tam študovala nemala som to mesto rada a do dnes mám voči nemu výhrady, no BB je na môj vkus až príliš nudná. Ale veľa ľudí na BB nedá dopustiť.
@pituska Ja mám radšej kľud, jazzové kluby etc. Ale počas výšky sa chcem modelingu venovať viac. Bratislavu síce rád nemám, ale je tam viac možností. Či sa na politologiu na UK dostanem, to je už otázne.
@turgacheva
Prípadne si daj politológiu do TT alebo NR. Máš tam relatívne pokojné mestá, ale blízko k BA. A o trochu lepšie školy ako v BB. Ono je v podstate najdôležitejšie či si v tom ktorom meste vytvoríš zázemie. Sám si musíš určiť preferencie podľa, ktorých si budeš školu vyberať- či to bude kvalita štúdia alebo pracovné príležitosti.
@pituska Nad NR som tiež uvažoval. Samozrejme že ide o kvalitu školy a pracovné príležitosti. Ale asi pre mňa bude najlepšia BL, hlavne kvôli práci ohľadom modelingu. Predsa len v BL mam takýchto možností viac.
Podľa mňa je v BB super, ja by som to nemenila... Ale aj v BA môže byť dobre. Ja by som si na tvojom mieste vyberala skôr podľa kvality školy ako podľa mesta
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
BB ako každé krajské mesto, akurát, že má tú výhodu, že je blízko Zvolen, takže spolu tvoria aglomeráciu cez 100tis. obyvateľov ale stále je to iba 1/4 BA. Inak majú aspoň krásne okolie a prírodu a to je tak vsetko.
rozhodne BA
bratislava v pohode naucis sa co kde je
Hlavne, že v kktove na Dunaji je všetko Najmä je tam "lacno"
Prípadne si daj politológiu do TT alebo NR. Máš tam relatívne pokojné mestá, ale blízko k BA. A o trochu lepšie školy ako v BB. Ono je v podstate najdôležitejšie či si v tom ktorom meste vytvoríš zázemie. Sám si musíš určiť preferencie podľa, ktorých si budeš školu vyberať- či to bude kvalita štúdia alebo pracovné príležitosti.