Tak podarilo sa mi dostat sa na univerzitu v Dansku a splnit si sen a teraz sa pytam ja či s tym mate niekto skusenost a ste tam alebo ste tam boli a tak čokolvek s touto krajinou a študiom
ja ti vela povedat neviem, ja som bola na semester v Norsku, aj ked su to podobne kultury, krajiny aj jazyky. ale urcite je to tazsie, ako na SK, jednak uroven skol je podstatne vyssia a jednak jazyk (ci dansky alebo anglicky). drzim palce.
Poznam dievca ktore prijali na University College of Northern Denmark v Aalborgu a odbor Service, Hospitality and Tourism management. Tak ak to nie si ty mozno ti mozem sprostredkovat kontakt.
Na FB mám liknuté nejaké skupiny zamerané na štúdium v Dánsku, občas sa tam objaví zaujímavý článok, skúsenosť... Skús popozerať, možno tam nájdeš aj priamo kontakty na študentov
@jessiqa jejda čosi ake kreslenie proste ved to len zaklady nas budu učit alebo neviem ja o kresleni ani netušim a ani portfolio netreba čiže tak tam to je všetko ako zaklad/prax a potom ešte rok a možeš byt aj bakalar alebo skončiš pri praxi
Ahojte, tiež by som mala záujem ísť študovať do Dánska na vysokú školu, lebo som tam bola na pol roka počas strednej školy, a môžem povedať, že túto krajinu milujem viac ako akúkoľvek inú. Mám však problém, že neviem presne ako to funguje s prihláškami a čo treba urobiť, aby ma na danú školu zobrali?
@hbll ahoj tak najprv si treba dajst agenturu ktora organizuje studium v zahranici,ja som isla cez interstudy a tam uz mas vsetko pekne popisane čo a kde mozes studovat staci im napisat a oni ti radi pomozu
@sandrulienka Ďakujem . Ale počula som o tom že by som mala mať pohovor s nimi cez skype , to je vážne tak? A ty študuješ v Dánsku ? Oplatí sa to tam ?
@hbll ano druhe kolko cez skype ale to je nič ano študujem tu,teraz som prvačka a bolo to to najlepšie rozhodnutie,určite sa to oplati toto ti len može niečo dat nie zobrat studium je na vysokej urovni aj život celkovo ti ludia prostredie a krajina je užasna
@sandrulienka Len ja sa toho pohovoru cez skype bojim. Mam certifikat z B2 ale aj tak mam pocit ze to neviem. A co presne studujes? ja sa chcem dostat na vojensku skolu ale ak ma nevezmu tak nechcem ostat na slovensku a to dansko ma laka
@hbll to sa nemusis coho bat tam ide len o to aby videla že ano si to naozaj ty a mna s anapriklad pytala len prečo tam chcem ist študovat a moje hobby cize easy
tak ja chodim na design univerzitu-retail design
@sandrulienka takze ked nahodou nebudem vediet co sa pytaju tak nevadi? Lebo ja som nervozna uz teraz z toho a stymi nakladmi sa to da? Ja by som tam chcela pocitace studovat. Jazyky sa tam nedaju studovat? Npr tlmocnictvo? a ty si v kyorom meste? a ako dlho ste sa rozpravali?
pozri si naozaj tam stranku tam mas na vsetko odpoved a je tam toho viac ako ja viem je tu určite aj IT alebo niečo podobne daj si technicku univerzitu a tam hned maš ano je to tu drahšie ale da sa to treba makat a najst si pracu a maš vybavene iba 10minut sme sa rozpravali .) ja som v malom mestečku Herning
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ja ti vela povedat neviem, ja som bola na semester v Norsku, aj ked su to podobne kultury, krajiny aj jazyky. ale urcite je to tazsie, ako na SK, jednak uroven skol je podstatne vyssia a jednak jazyk (ci dansky alebo anglicky). drzim palce.
@kitty7 tak to som pripravena že to bude ovela tažšie no a dakujem krasne !
@sandrulienka ktory test z eng. si si spravila ?
ved to tvoje je super
napis mi pm ak chces vediet nieco konkretne, ja som v Dansku rok
tak ja chodim na design univerzitu-retail design