Ahojte, chcem sa spýtať či sa tu nenájde niekto kto študuje alebo má skúsenosti so štúdiom v UK? Presnejšie v Londýne. Mala by som pár otázok a budem veľmi vďačná ak sa niekto ozve
@sumivybanan 100% pôžička na celú dĺžku štúdia, ktorú splácaš až keď skončíš školu a iba v prípade, že zarábaš viac ako 2100€ mesačne, strháva sa ti každý mesiac 5% z tej sumy, ktorá je viac ako 2100 - napr. zarábaš 2400€ mesačne po skončení vysokej školy v Anglicku, 300€ je vyše základu, takže 5% z 300€ pôjde mesačne na splátku pôžičky. Ak nikdy nezačneš zarábať nad 2100€ , tak si free of charge.
@5 a nerobili by to, keby to pre nich nebolo finančne výhodné, takže to je aspoň taký druh záruky, že áno, naozaj ak vychodíš školu v Anglicku tak očividne je dosť veľká pravdepodobnosť, že budeš zarábať viac ako 2100€, čo je pekná záruka v dnešnej dobe
Jediný problém už potom vidím len v životných nákladoch, ktoré sú v Londýne kurva vysoké, takže ak ti otecko nehodlá posielať tri priemerné slovenské výplaty na mesiac, tak budeš musieť pracovať a ak chceš chodiť na fakt že dobrú školu, kde sa maká, tak toho času na prácu moc nie je a pôžička ti životné náklady nekryje, takže na tomto stroskotá drvivá väčšina ambicióznych ľudí
@tosom a ako maju osetrene to, ze ked skoncim skolu, odidem na slovensko, alebo do ceska, zalozim si s.r.o., kde prakticky nezarabas nic, len si vyplacas mesacne odmeny, cize oficialne nezarabas. Ako mi dokazu ze zarabam? Ci oni to budu nejak skumat?
@carpathian nie som si istý, ale spomínali nám to na prednáške v škole, je to ošetretné, myslím, že daňové priznania sa do školy posielajú a ešte niečo, ale neviem čo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov