Nie som si istá či už náhodou táto téma sa náhodou vo fórach tu ešte nevyskytla..ale nevadí. Potrebujem sa opýtať či tu niekto z vás nevie ako je to so štúdium v Škótsku.
Chcela by som sa tam dostať (konkrétne do Aberdeenu) o ubytovanie mám postarané (býv
znama mi tam studuje...jedine co ti viem povedat je, ze zavisi od skoly a odboru-posles prihlasku a oni ti povedia ake podmienky musis splnit a pod tym sa rozumie ze aky certifikat z anj musis mat a na ake znamky musis zmaturovat (a u nej to museli byt same jednotky), mozno nieco dalsie
@lahtivik tak aj ja som presne o tom čítala..ale strýko ma sfúkol jak bublinu ..že aj keď splním tieto podmienky..takže bude sito na vedomostných testoch tam... že matika história atď (hoc neviem či to vie na isto ) ,,,čiže sa obávam či aj po splnení podmienok ma aj tak nevezmú...a aký odbor má tvoja známa?
Uch, pôjdeš na stránku univerzity » www.abdn.ac.uk/... , nájdeš si svoj course napríklad cez tlačidlo úplne hore Find your Degree a na lište si rozlikneš What you need.
Stránky UK univerzít sú raj na Zemi v porovnaní s našimi, vždy sa mi podarilo nájsť info, ktoré som potrebovala, keď som sa o to zaujímala.
Univerzity tuším môžu mať kvótu, koľko cudzincov prijímu. Niekde ti stačí preklad maturitného vysvedčenia, niekde sa vyžaduje, aby si si urobila GCSEs alebo niečo, dajú sa robiť aj u nás cez nejakú inštitúciu. Niektoré školy rozlišujú A a A*, iné nie. Prijímačky závisia od odboru, väčšinou sú len na medicínu, fyziku a jazyky.
@2 napríklad prijímačky z fyziky sú takto často robené, že sa snažia dojebať cudzincov na regionálne špecifických názvoch, aby si to nevedela vyriešiť, ak náhodou nevieš, že haggis sa podáva v tom grófstve zásadne na alobalových miskách s priemerom 6 palcov. Aspoň čo som ich pár videla.
Odbory ako literatúra vyžadujú, že máš načítané ich povinné diela, čo je väčšinou Shakespeare, ale zase nič hrôzostrašné imho, však ani britskí stredoškoláci tomu podľa mňa veľmi nerozumejú.
no ja zial netusim aky ma odbor ono, ja si myslim, ze to ci ta vezmu alebo nie ti daju vediet dostatocne vopred. teda netusim ako v skotsku, ale kamarat si posielal prihlasku do anglicka, tiez nebolo jasne ci ho prijmu, a po odoslani prihlasky mu dali vediet, ze ho vezmu ak spravi certifikat a zmaturuje na nejaky priemer, a to bolo este dakedy v januari/februari cize treba poslat prihlasku a vyskusat
Včera som si začala písať s chlapcom, kt sa tam dostal na školu a od septembra nastupuje. Ak chceš spýtam sa ho, či by ti nedal nejaké info ohľadne toho, čím všetkým prešiel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Stránky UK univerzít sú raj na Zemi v porovnaní s našimi, vždy sa mi podarilo nájsť info, ktoré som potrebovala, keď som sa o to zaujímala.
Univerzity tuším môžu mať kvótu, koľko cudzincov prijímu. Niekde ti stačí preklad maturitného vysvedčenia, niekde sa vyžaduje, aby si si urobila GCSEs alebo niečo, dajú sa robiť aj u nás cez nejakú inštitúciu. Niektoré školy rozlišujú A a A*, iné nie. Prijímačky závisia od odboru, väčšinou sú len na medicínu, fyziku a jazyky.
Odbory ako literatúra vyžadujú, že máš načítané ich povinné diela, čo je väčšinou Shakespeare, ale zase nič hrôzostrašné imho, však ani britskí stredoškoláci tomu podľa mňa veľmi nerozumejú.