mas 13 rokov..to len urcite si ty myslis, ze tam pojdes a oznamis to rodicom a zadrhnu ta ..a neni mozne v 13 vedet anglictinu ako rodnu rec..no je, ale u teba to tak urcite neni
a poznáš povesť stredného školstva v USA? ako ja neviem, určite sa tam dajú nájsť aj výborné školy ale vyhodiť veľké prachy za (pravdepodobne) o dosť slabšiu školu ako to, čo môžeš zadarmo dostať doma ja by som to nerobila len kvôli angličtine alebo čomu
chystas sa tam na strednu? to co znamena? ze sa stahujete s rodicmi do ameriky,alebo sa tam chystas ako exchange student na rok cez nejaku agenturu? A dost vseobecna otazka, ci nieco vieme.Vieme.Zalezi od toho kam, do akeho statu pojdes atd....ja by som ti doporucila radsej sukromnu skolu, priplatit si ked uz, aj ja som tak bola a nezruinovalo nas to financne taky priplatok, pretoze statne skoly v USA su dost divne. A nie je to len vo filmoch ako kazdy vidi ze velka skola, milion ludi, zabava, akcie, plesy a neviem co. Dost casto sa na tych velkych skolach, su fakt velke, stretnes s nasilim, drogami, sikanou...a tak dalej a tak dalej. Zalezi teda aj dost od statu, niekde sa tie statne skoly zniest daju...Ale napriklad take New Jersey no tam by som ti nepriala ist na statnu strednu skolu...tak si to poriadne zvaz...pohladaj si na internete a ak pojdes cez agenturu oni ti poradia.....a zalezi potom do akej rodiny sa dostanes a podla toho tam pojdes do skoly,ak budes teda byvat v hostfamily. a tak dalej a tak dalej dalo by sa tu rozpravat do-ne-ko-ne-cna....predmety si samozrejme vyberas ty, neucis sa tam vsetko ako napr tu na gymnaziu....a to aku anglictinu musis mat no...poznam xy ludi co nevedelo poriadne po anglicky a aj tak tam isli a zdokonalili sa. vies, ak ides cez agenturu, oni z toho maju obrovske peniaze, cize vsetko sa da .....
@silwesa dovolim si s tebou nesuhlasit. tieto nazory o tom ze ked je nieco sukromne,automaticky prechadzas bez problemov, lebo ti to platia...to su take ZVASTY ze mi je z toho niekedy zle. Od utleho veku navstevujem len sukromne skoly a poviem ti s cistym svedomim, VZDY, VZDY som musela makat a ucit sa ked som chcela prejst slusne a nie ako nejaka socka....Prepadnut ma mohli nechat hocikedy, ani nie ze prepadnut,ale vyhodit zo skoly, ver tomu, ze par aj mojich spoluziakov letelo ked sa neucili.
Nevravim, ze neboli situacie kedy rodicia priplatili, aby decko ostalo.Ale to sa stava VSADE. Nie len na sukromnych skolach a z MOJEJ skusenosti mam postreh, ze castejsie to robili este na statnych skolach.
To co si povedala ty, mozno plati v uplnej miere pre sukromne vysoke skoly na slovensku.
@vaper urcite by som to sem nepisala keby som to uz predtym neprediskutovala s rodicmi a oni by nesuhlasili ...... a mas pravdu anglictinu neviem ako rodnu rec ale prave preto tam chcem ist aby som si ju zdokonalila, a nie je to az take strastne ako predpoklads chodim uz dlhsi cas na jazykovku
@trina99 v tom pripade hladaj nejaku tebe a tvojim rodicom vyhovujucu agenturu a oni ti velmi radi zodpovedaju na vsetky tvoje otazky. lebo agentury maju nemale peniaze za teba ked ta poslu do zahranicia,to vieme.vsetky tvoje poziadavky im tam povedz a oni sa budu snazit ti vyhoviet najviac-samozrejme, za poplatky, pretoze vacsinou ked ides cez agenturu,krajinu si nevyberas ty, ty proste napises list pre svoju hostfamily a tie agentury tam vlastne sprostredkuju ten list do danych rodin co su prihlasene ze chcu mat doma studenta.a ktora rodina si ta vyberie,v tom state budes.kedze mas specialnu poziadavku ze Los Angeles (fu ) tak si za to samozrejme priplatis a oni budu robit vsetko preto aby tam nasli rodinu. Niekedy sa stane ze aj nahodou si ta vyberie rodina z Los Angeles,ale tak to je take ze bud-alebo cize spoliehat sa na stastie netreba...takze si to vsetko pekne rozmysli a vsetky otazky co budes mat,okamzite sa pytaj agentury. su tu od toho aby ti pomohli ....Inak,vyber mas skvely, California je uzasna a aj skoly tam....So statnymi skolami velmi skusenost tam nemam,ale so sukromnou ano a bola som nadmieru spokojna.
ja som momentálne výmenná študentka študujúca rok na strednej škole v Mexiku. Poviem ti k tomuto tolko: pred pol rokom som chcela ísť do USA ako aj ty. Hladala som a aj som toho našla vela o výmenných pobytoch, agentúrach... nakoniec som sa rozhodla pre Rotary. Možeš si vybrať kam chceš ísť, napríklad Brazília, Kolumbia, Austrália, Taiwan, Japonsko, Thajsko, USA... Ja som chcela isť do USA ale po tom čo som počula od bývalých výmenných študentov ich zážitky z iných krajín rozhodla som sa pre Mexiko. Naučíš sa úplne iný jazyk, zdokonalíš sa aj v angličtine, spoznáš úplne inú kultúru.... Chodím na najprestížnejšiu školu v meste, nemusím za ňu platiť nič, lebo rotary študenti maju štipendium a viem, že pre miestnych je to naozaj veľká položka v rozpočte. ak máš nejaké otázky kludne mi napíš. tu je moj blog:
ja som teraz na rok v USA, a zatial si neviem vynachvalit, jasne po asi 5 dnoch som chcela ist domov nikomu som nic nerozumela (a to sa po anglicky ucim dlho), vykoktat som sa nevedela atd.. ale musim povedat ze za tie 2 tyzdne co som tu som dost pokrocila, dnes mi zacala skola a je to fakt super.. keby si mala akekolvek otazky napis mi na mail bea.brandsteterova@gmail.com alebo na facebook Bea Brandsteterova
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
@lynette nemyslim, si ze na sukromnej to maju ovela lepsie ako na statnej,
tam si to tie deti (rodicia) zaplatia a prechadzaju rocnikmi zadarmo. nedovolia im prepadnut.
je rozdiel private school a prep school.
myslim, ze aj public HS ju co to nauci (americky zivot a kutura + jazyk). aj tak nikto nechodi do USA za vseobecnym vzdelanim
Nevravim, ze neboli situacie kedy rodicia priplatili, aby decko ostalo.Ale to sa stava VSADE. Nie len na sukromnych skolach a z MOJEJ skusenosti mam postreh, ze castejsie to robili este na statnych skolach.
To co si povedala ty, mozno plati v uplnej miere pre sukromne vysoke skoly na slovensku.
» mymexicanromance.blogspot.com/...