ahojte...je tu niekto kto si podal prihlasku na socialne stipendium do zahranicia? na internete nikde neviem najst kolko ludi si podalo prihlasku napriklad banskobystricky kraj nezverejnil pocet prihlasok a ani trenciansky ci trnavsky...
@nightingale ano vacsina zverejnila...zaujem podla krajov - kosicky kraj: 12; zilinsky kraj: 31; bratislavsky kraj: 13; presovsky kraj: asi 34 (ale splnilo 30 uchadzacov); nitriansky kraj: nie som si ista ale po prvom kole asi iba 9, po druhom kole netusim kolko bolo prihlasok; banskobystricky kraj: ?; trenciansky kraj: ?; trnavsky kraj: ? uchadzacov
viem ze minuly rok to mali kraje zavesene na internete uz zaciatkom juna,mozno tento rok to bude skor ked aj prihlasky sa oproti minulemu roku skor podavali.....
mne prisiel mail : Vsetci ziaci boli zo strany MS SR aj pre ostatne jazyky akceptovani a bola nasledne vykonana ich nominacia do zahranicia.
dala som si prihlasku do Talianska. na stranke SŠ mam status schvalena MŠ SR. to uz mi teda schvalili uplne, ze pojdem urcite alebo este to nemusi byt urcite?
ja som sa v skole pytala a povedali mi ze tam mam dat vsetky predmety ale kedze ich mam 14 tak tam nemam dat take ako etika, regionalny rozvoj, umenie a kultura a nedam tam ani francuzsky jazyk
mne sa zda, ze to maju len ti, co idu do irska..ty si si tam davala prihlasku?
my sme boli 2 co chceme taliansko a maju len jedno miesto... a nominaciu spravili vsetkym. mozno zoberu obidve, nie? a ked davaju nominacie, tak to by mohlo zahranicie vybrat aj vsetkych? (podla toho, ci splnaju ich podmienky)... skratka ci MS SR navrhuje (nominuje) uz len tych, ktorym by dali to stipko.
no ja som sa docítala ze to neznamená ze ked si bola nominovana tak ta aj zoberu cítala som ze budú overovat tvoje znalosti jazyka aby si zvládla pobyt
ed ale cely ten ich system je postaveny na hlavu...tak ked niekde sa kvoty nezaplnia nech presunu z kraja kde bol presiahnuty pocet uchadzacov, ved predsa na to vyclenili tolke peniaze nie?
mne dosiel najprv mail z KSU ze: Vsetci ziaci boli zo strany MS SR aj pre ostatne jazyky akceptovani a bola nasledne vykonana ich nominacia do zahranicia.
potom som tam pisala ze co presne znamena a odpisali mi ze
na zahraničný pobyt ste boli podľa vyjadrenia MŠ SR vybraná a musíte čakať na ďalšie pokyny - buď Vám ich pošlem ja, alebo budú uverejnené na webovej stránke. Ak budem vedieť nové informácie, obratom Vám ich pošlem.
MŠ SR mi oznámilo, že ste boli vybratí a schválení na štúdium do Írska na budúci školský rok. V súvislosti s Vašim štúdiom je potrebné, aby ste vyplnili dotazník, ktorý Vám zasielm ako prílohu. Vyplnený dotazník musíte poslať do 30. apríla 2010 na adresu bcholidays@eircom.net
Zároveň Vás upozorňujem, že koncom mája alebo začiatkom júna sa uskutoční stretnutie s predstaviteľmi ministerstva školstva a írskej agentúryBCH, ktorá zabezpečuje študijný pobyt v Írsku. Na toto stretnutie bude potrebné doniesť 2 fotografie (formát pas alebo občiansky preukaz) a fotokópiu platného cestovného pasu. Ak ešte pas nemáte, ihneď si ho vybavte! O presnom termíne konania predmetného stretnutia budete včas informovaní.
presne! na rovinu.. a nie takto...ale - nikdy nema clovek na 100 % iste, ze niekam pojde. az vtedy to ma iste, ked tam je. moze sa stat kopu veci, kt. zabrania tomu, aby sme tam isli. ale vyzera to zatial dobre.
Ahojte baby,ja som z bratislavskeho kraja a davala som si prihlasku do francuzska,tiez sa mi na socialnestipendia.sk zmenil stav na schvalena MŠ SR aj mi dosiel mail ale dotaznik este nie. kamoška si mysli že ešte budeme mať tie overovacie testy ale kamoš čo bol pred rokom cez toto štipko v nemecku mi povedal že žiadne testy nemal.ja osobne si myslim,že to mame už viacmenej iste,ale nechavam si rezervu..aby som nebola moc sklamana,keby nie :/
ak sa niektora hlasite do Fr,tak sa mi ozvite..nech mam spolustresujucu kolegynu..a zevraj sa byva aj na rovnakych miestach v tej krajine,tak nech sa zoznamim zdravim a drzim nam vsetkym palce
inak vas sa nepytaju stale spoluziaci a ucitelia ze ci pojdete alebo nie? mna ano a uz mi to leze na nervy. hlavne ked ani sama neviem spravnu odpoved.
zeeeeeeeee.. ja sa toho najviac bojim, ze to bude tak. ako uz polka skoly si mysli ze ma zobrali a teraz ked zrazu ze nie a budem tych ludi stretavat v skole tak dakujem pekne to bude hrozne trapne. preto radsej povedat ze ides az ked to budes mat na papieri
okik ked myslíš ci mi prislo ozaj ze som prijata tak to nie to sa uvidí az po zaslaní toho dotazníka a po tom stretnutí takze asik tak ale dnes ma zastavila anglictinárka ze preco som sa jej neprisla pochvalit ze ma zobrali a to odomna nevedela to dostali na skolu tiez papiere ako mi e-maily takze neviem ako som na tom ci to sme len nominovane a este nas budú skusat abo neviem
ja si myslim ze uz to viacmenej mame iste..ako co ste tu aj pisali ze ta tetula z vuc povedala,ze ak nam dosiel taky mail,tak to znamena ze sme vybrane..tak sme vybrane kurnik nie? no a tak ja hovorim vsetkym ze idem ale skor sa ma pytaju ze kam ides?kam?ako je mozne ze este nevies kam?
aj ja by som rada vedela..no co uz nam baby ine ostava..cakat..ale sak sme si preto dost vytrpeli (teda ja osobne som vsetko zhanala na poslednu chvilu,lebo som necakala ze ten termin odovzdania bude tak skoro) ,tak uz nejaky ten mesiac,dva...tri pockame na nejaku tu infosku. trpezlivost ruze prinasa
baby tak nestresujte..zoberu nas.vsade maju volne miesta..ved aj ja ked som bola v Ba za tetulou tak mi povedala ze zatial kazdy rok vybrali vsetkych co mali v pohode prihlasky,lebo sa nenaplnil pocet..ako vidite v clanku od anky17
ahojky babi poslali ste už ten dotazník ? ja ano este vcera alenedostla som odpoved tak som poslal este raz cez iný e-mail neviem ci somk urobila dobre ale komoske hned na druhy den odpovedali a ja sm nic nedostala tak sa preto pýtam
mne tiez nic neprislo,som to dnes rano tiez preskenovala a poslala som im to. k tomu som im este napisala ze ma mrzi ze posielam az teraz ale ze som im to uz predtym posielala ale mi nic neodpisali a tak som nevedela ze ci som im to poslala v spravnom formate a preto som im to dnes poslala este raz ako jpg.................len dufam,ze mi v pondelok odpisu lebo ma asi fakt porazi
emus: ja tiez uz 4. rok.. teraz v septembri to bude piaty aj vies priblizne, ze ake su skoly vo Francuzsku? ja som sa dozvedela, ze v taliansku maju jazyky: latincinu, grectinu, francuzstinu + taliancina samozrejme..a niektore hodiny maju po anglicky a francuzsky.. vidis, mozes ma potom po internete ucit
ja neviem,nejak teraz nic nestiham...mozno cez leto si pozistujem infosky,hlavne na kazdej skole je to inak,tak pockam kym budem vediet aspon trochu kam idem..a cez leto si mozno aj sadnem nad tu franinu a nieco sa priucim..ale ci sa k tomu dokopem..oii
dnes mi z presova volali,ze mam urychlene poslat dotaznik lebo im z BA volali ze som irskej agenture neposlala.....hlavne ze mi az 2 emaili prisli z irska ze im dosiel dotaznik.......aj vas kontaktovali s niecim takym?
ja som sa tej pani Tarabcakovej pytala ci mam poslat ten dotaznik este raz o ona odpovedala ze ked mi prisla z Irska odpoved ta nemusim,tak som nic nakoniec neposielala
momentalne som ostala v pomykove...totiz vsetkym ktorym poslali mail v bb kraji tak su napisani v zozname....ale v po kraji niektori chybaju...tak teraz uz vazne neviem..ale kraje vkladaju zoznamy prijatych tak si pozri
no neviem..bratislavsky to bud este nedal ale som ti iba nenasla..pozerala som na stranke ministerstva,bratislavskeho samospravneho kraja a krajského školského úradu..
to bolo urcene zatial len na roky 2008/2011, my sme teraz posledny rok, ale mozno sa schvali to iste aj na dalsie roky.. to potom pride vyzva od MS SR, dostane sa to aj do skol, potom ked si prestudujes tie papiere, tak budes vediet priblizny postup ako dalej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
136 komentov
a) oznámiť počty štipendijných miest v jednotlivých krajinách predsedom samosprávnych krajov a prednostom krajských školských
úradov
do 31. januára 2010
b) v spolupráci s predsedami samosprávnych krajov a prednostami krajských školských úradov zverejniť výzvu a podmienky na
poskytovanie sociálnych štipendií vlády SR pre žiakov stredných škôl
do 2. februára 2010
c) uskutočniť výber žiakov a zaslať podklady pre ich nominácie do zahraničia na Ministerstvo školstva SR
do 15. marca 2010
d) uskutočniť nominácie vybraných žiakov do zahraničia prostredníctvom Ministerstva zahraničných vecí SR
do 30. marca 2010
e) oznámiť Ministerstvu školstva SR akceptáciu žiakov spolu s podmienkami prijatia na štúdia
do 30. júna každoročne
f) zabezpečiť vyslanie žiakov na stredné školy v zahraničí
do 31. augusta každoročne"
ale dufam ze to stojí za to
diky za info lebo ja som to nikde nenasla
a vybavit si pas som happy
na tom stretnutí budu hovorit iba asik o zalezitostaich tam a nebudú vyberat aspon podla mna
a potom este tu kolonku s tými predmetmi
dala som si prihlasku do Talianska. na stranke SŠ mam status schvalena MŠ SR. to uz mi teda schvalili uplne, ze pojdem urcite alebo este to nemusi byt urcite?
my sme boli 2 co chceme taliansko a maju len jedno miesto... a nominaciu spravili vsetkym. mozno zoberu obidve, nie? a ked davaju nominacie, tak to by mohlo zahranicie vybrat aj vsetkych? (podla toho, ci splnaju ich podmienky)... skratka ci MS SR navrhuje (nominuje) uz len tych, ktorym by dali to stipko.
len stresy narobia
Dobrý deň,
na zahraničný pobyt ste boli podľa vyjadrenia MŠ SR vybraná a musíte čakať na ďalšie pokyny ........... atd atd..
ta podla toho co si dostala v maily
potom som tam pisala ze co presne znamena a odpisali mi ze
na zahraničný pobyt ste boli podľa vyjadrenia MŠ SR vybraná a musíte čakať na ďalšie pokyny - buď Vám ich pošlem ja, alebo budú uverejnené na webovej stránke. Ak budem vedieť nové informácie, obratom Vám ich pošlem.
nejak aj tak nechapem
MŠ SR mi oznámilo, že ste boli vybratí a schválení na štúdium do Írska na budúci školský rok. V súvislosti s Vašim štúdiom je potrebné, aby ste vyplnili dotazník, ktorý Vám zasielm ako prílohu. Vyplnený dotazník musíte poslať do 30. apríla 2010 na adresu bcholidays@eircom.net
Zároveň Vás upozorňujem, že koncom mája alebo začiatkom júna sa uskutoční stretnutie s predstaviteľmi ministerstva školstva a írskej agentúryBCH, ktorá zabezpečuje študijný pobyt v Írsku. Na toto stretnutie bude potrebné doniesť 2 fotografie (formát pas alebo občiansky preukaz) a fotokópiu platného cestovného pasu. Ak ešte pas nemáte, ihneď si ho vybavte! O presnom termíne konania predmetného stretnutia budete včas informovaní.
takíto
ak sa niektora hlasite do Fr,tak sa mi ozvite..nech mam spolustresujucu kolegynu..a zevraj sa byva aj na rovnakych miestach v tej krajine,tak nech sa zoznamim zdravim a drzim nam vsetkym palce
a @emus no my sme tu väčšina do írska a jedna do talianska..teda ešte nik sa neozval do iných krajín, tuším
aj ja by som rada vedela..no co uz nam baby ine ostava..cakat..ale sak sme si preto dost vytrpeli (teda ja osobne som vsetko zhanala na poslednu chvilu,lebo som necakala ze ten termin odovzdania bude tak skoro) ,tak uz nejaky ten mesiac,dva...tri pockame na nejaku tu infosku. trpezlivost ruze prinasa
tak tam je clanok kt. moze trocha napovedat akým smerom to vedie tak ked chcete pozrite sa nan
a potom napíšte pllls svoj názor
ze sa to nenaplnilo..
len este neviem ci s tou agenturou nebudeme mat nejaky pohovor aby overili nase schopnosti ci zvladneme ten pobyt
nech uz je ten jun
a dnes sme mali stretko v skole ochladom toho taze stretnutie bude v kosiciach a tam dostaneme vsetky instrukcie
eukita: a tebe dosiel nejaky dotaznik na vyplnenie??
to len kvôli tomu ze tie dotázniky neprisli na ministersvo.
a to stretnutie Irsko ma v kosiciach len nemecko a asik dalsie krajiny majú v BA
ale z agentúry mi neprišiel žiadny mail...myslíte že je to zlé?
» www.po-kraj.sk/sk/samosprava/p...