Ahojte, potrebovala by som pomôcť s napísaním motivačného listu na stredoškolské štúdium v zahraničí. Jedná sa o štúdium dotované štátom a tento motivačný list ma byť o rozsahu na A4. Vôbec neviem, ako mám začať, alebo či mám písať aj o tom čo ma baví a p
Myslím že v tomto ti mi neporadíme. V ,,papieroch,, mi vždy poradí výchovná poradkyňa v škole - ona už isto bude vedieť ako to napísať a s radosťou ti pomôže, alebo bude vedieť kto by to mohol vedieť
Skúsenosti nemám,podla mňa napíš niečo o sebe, prečo chceš ísť študovať do zahraničia a tak. A čo sa týka toho čo ťa baví, tak napíš iba to, čo má súvislosť s tou možnosťou ísť študovať od zahraničia, že napríklad rada spoznávaš nové krajiny, ľudí, máš rada daný jazyk a chceš sa v ňom zdokonaliť a podobne...
@d170 - niečo mi vraví že to má určitý predpísaný štýl a formu ktorej sa treba pridržiavať a podobne aj po obsahovej stránke - či sa mýlim?? Vyveďte ma z nevedomosti.
@pawlo práve to sa pýtam lebo si to tiež myslím a nikde som nič také nenašla, jedine mot. list do zamestnania, a tam sú tie body niektoré pre mňa úplne nezmyselné. A keď si ich proste odmyslím tak už vlastne nemám ani o čom písať. ach joj
@pawlo Skúsenosti nemám, to som aj písala, len som chcela poradiť, čo tam má napríklad napísať.
Podľa toho čo píše nemá ani určené body, ktoré tam majú byť, ide asi o to, aby zaujalo tú komisiu, ktorá bude posudzovať žiadosti, preto nepovedali, čo tam má presne byť.
Ale súhlasim s tebou, že najlepšie je sa poradiť na škole s výchovnou poradkyňou
myslím, že keď dodržíš všeobecnú formu, aká pri motivačných listoch je, ale napíšeš naozaj o sebe pravdu, rozpíšeš sa, napíšeš to pravopisne správne, tak to máš hotové. Motivačný list asi nemá ďaleko od životopisu, takže tam niečo také zahrň...prečo by mali vybrať teba, že ťa baví daný jazyk, čo chceš dosiahnuť...
@bluepanter jj asi to tak nejak aj spravím... ve´d behnem zajtra sa popýtať do školy čo jako a o pravopis nejde má to byť v angličtine ale s tym problém nebude... angličtinár mi to opraví to je dohodnuté ale ešte nie je po slovensky
ide mi skor o to, ako by som mohla začať..... Dobrý deň, už od malička snívam o štúdiu v zahraničí??? (je to síce pravda, ale vyznie to strašne.. )
@sweeety To si teda dopadla, ja som šla teraz na presne to isté sociálne štipendium, keď začínali prvý rok... školský rok 2008/2009...
mala som to oveľa ľahšie ako vy teraz druhý rok. To ste pekne dopadli. chudáčikovia :-$ oveľa viac Vám to sťažili, pridali nové kritériá...ako aj ten motivačný list a podobne...
...ale do toho listu máš písať, prečo chceš ísť do tej krajiny, čo ťa na nej zaujíma, prečo sa učíš ten jazyk...podobné blbosti písali študenti do Ameriky. Viac Ti neporadím...ja som motivačný list ešte písať nemusela, iba som vybavovala podpisy v škole a u doktorky a podobne.
A tiež, keď chceš ísť do Anglicka...to sa dostaneš veľmi veľmi ťažko. Ale v každom prípade držím pršteky...
Ja som si preto angličtinu nevybrala, vybrala som si druhý jazyk...a mala som ?šťastie?...
@nomusicnolife
to vážne? hm a ak by som náhodou prešla cez ten motivačný list a všetky odporúčania, tak budem mať pohovor z niekým z tej školy, takže asi určite vypadnem lebo ja som neni bilingvál... mne len v normálnej triede ide lepšie anglina boha naprd to je celé.... a ešte nespĺnam kritérium so životným minimom.
@ nomusicnolife a kde si?? aj ja som teraz, vo Francuzku
a my sme museli pisat a dali nam to vediet asi den pred odovzdanim a moja super profka franiny, mi to tak super opravil, ked som ju o to poziadal, ako nemal som tam gramaticke chyby, ale stylisticke a to preto, ze som to nikdy nepisal, ale ona mi povedala, ze co tam budem ja robit?? ...ten moj lis bol kratky, ale tak vtedy sme nemali stanovene ziadne kriteria, cize asi tak ...a fakt, tie nove podmienky su dost drsne, takto sa tu ani vela ludi nedostane, tak neviem, ze naco to stat robi
@filipkvietok Irsko ... hmm a potom si mal aj nejaký pohovor z nejakým francúzom? lebo ja zevraj budem mat aj pohovor z niekým z tej školy : disappointed: ak by ma prijali tam ... a ak sa mu nebudem lúbiť tak ma tam nezobere : disappointed:
motivačný list mám už napísanýý
adik za tip s tou vychovnou poradkynou... kks sme nad tym ale hodinu sedeli oplatilo sa juuuj dufam ze ma vyberú lebo im k tomu pribalím ešte aj výhražný dodatočne
@filipkvietok jaj... inak kks toto čo tam je teraz za kritériá sa mi zdá úplne nenormálne šak :/ moj tiedny profák mi nevie napísať odporúčanie on to v živote nerobil a ešte je to postarší pán tak to dopadne
@sweeety ako ja som to vravel, ze je to na p.c. a nikoho tak sem nedostanu, ale oni to tak asi chcu a je to kvoli tomu, aby sa im "deti" nevratili domov skor, ako to bolo teraz, a som mnou je tu jedno dievca, taka pc, ale to nebudem teraz rozoberat a ona povedala, ze to je super, aspon sa tu nedostanu "taki priglupli idioti" (tym myslela mna, no ale aj ja mam na nu svoj nazor), lebo ja som mal franinu len 2 roky pred tym, ako som sem isiel a ona je z bilingvalneho a to je "ina" kategoria a tak , ale tak zelam ti to ...a vela ludia sa asi ani nehlasilo, nie??
@filipkvietok sak dobre a preto chcu abz decka ktore sa hlasia splnali zivotne minimum? tak to pojdu uz len totalne socky tento rok ja to tam nakoniec neposielam lebo mama sa tam dovolala po 3 dnoch a povedal jej ze ked to nespolname ze to ani neposunu uz nikam... takze nikto si moj motivacny list ani neprecita... KKTI!
@filipkvietok ze neignoruješ takých debilov kks dostala by na hubu ja neznášam takých ludí ktorí si myslia že sú niečo viac :/ aj ja sa ucim franinu sama doma uz som na lecon 3
@sweeety sak ignorujem, ale tak je na tom najhorsie to, ze my sme tu len 2, tak sa ani nemam s kym poriadne porozpravat ...a cize, nakoniec neides nikde?? a ako, co mam informacie zo SVK, tak si dali prihlasku len 12 ludia a bolo volnych az 31 miest pre Presovsky kraj a noakoniec , zatial, to dostal len jeden clovek, cize asi tak ...a k tym kkt na ministerstve sa ani nevyjadrujem, od nich daco dosyat, nejaku informaciu, alebo odpisat na mail, tak im to trva stale najmanej mesiac, ale hlava vec, ze nam dali na seba kontakty, ze ked nieco budeme potrebovat, tak sa mame ozvat, no my sa ozivame, ale oni nie ...a pocas Vianoc sme mali ist domov a 2 tyzdne pred tym sme nemali ziadne informacie, ze co a ako a potom nas zavoloali do Pariza, ze si mame prist po listky na vlak a o nic ine sa uz nestarali a aj v tom mali taky chaos, ved oni do teraz nevedia, ze kto tu je a kde vlastne je , cize asi tak, ale to by celkovo bolo na dlhsie pisanie
@filipkvietok ved ja mam tie iste info ale ved o tom sa mama s tou onou vypravala a povedala jej ze proste oni tu uz z tsk (trenc. samosp. kraj.) uz nikam dalej ani neposlu proste ze to je zbytocne im tam posielat...
to vies ostatne peniaze za tych ktori by tam mohli byt ale ostanu doma prepadnu a im zostane na nieco ine cela slovenska republika... hmm a kde presne to vlastne si? a to si u rodiny nejakej alebo na intraku?
cautee..ja mam ten isty problem, neviem ako napisat ten motivacny list... a na toho vychovneho poradcu sa velmi nespolieham lebot oje zbytocne.. ..neivem co robit.. pomozte mi to nejako napisat..
@kika122 a ten motiv. list mám už napísaný, oslovenie mám Vážené dámy, vážení páni, lebo to mi povedala tá poradkyňa že sa to tak dáva, a mám tam že prečo chcem tam ísť študovať, čo ma baví a také veci
no ano.. splnam s tym o tom ze dvanastina prijmu sa rovna dvojnasobku zivotneho minima..a moj oco tiez volal no jednej pani co stym robi a hovorila mi nech nepodavam ze sa mi neoplati.. sice to bolo na tu prvu vyzvu..ale mylsim ze by si to mala aspon skusit ked uz mas tie papiere a vsetk
sweeety... jaaj takze co ma bavi preco tam cchem ist... ..myslim ze to mi nebude stacit na jednu stranu..boze ten mot.list je dost velky drist.... ...a este ked mi budu volat nejaky nemci ..haha. ..sak nebudemrozumiet ani ň .. no uvidi sa
@kika122 boše ty sa máš : disappointed: závidím ti ... MOC!
hmm tak to napises ze do hlavicky na tom mot. liste das svoje meno, adresu, postove smer. cislo
potom ale 2 riadky vynechaj a das tam pod seba adresu kam to posielas ( najdes ju na tej vyzve) a potom ale 4 riadky vynechas a daj tam Vážené dámy, vážení páni, a potom normalne v odsekoch text o tebe ze preco, preco prave ty, co vsetko ta bavi, a kde by si to vyuzila....
a vypocitala si si dobre to vase zivotne minimum??..no...dakujem ale bojim sa velmi.. .... dakujem ti velmi pekne ... myslim ze nejako to uz napisem .. ...no apson dufam.. ...
@kika122 jj dobre to bolo vypočítané... mama aj tato si boli do roboty pre príjmy z celého roku a vyšlo nám to skoro dvojnásobok toho dvojnásobku ....
hm a tebe kolko vyšlo to minimum na vašu rodinu? nám to vyšlo cca 14000 na našu takže dvojnásobok je cca 28000 ... a my máme viac ale tak do riti oni tam nechápu že proste si to nemožeme dovoliť? šak naši by asi ani jesť ani kúpať sa nemohli keby mi to majú zaplatiť z vlastného vrecka
no my sme styria.. a vyslo nam ze do 30740 no a do toho sme sa zmestili, mame mesacne tak nejako 25 tisic.. no tak to ano je to nespravodlive...ja chapem.. ...a uz mas vsetky papiere??....vypisane??.. ved to riskni ved nemas co stratit ci nie??..
@kika122 no nemam este vsetky papiere... lebo mama to tam nechce posielat a uz to nechce ani vybavovat lebo je to uz zbytocne... ked to ani neposunu dalej...
@filipkvietok ja som v Španielsku, a nie @sweeety nemala som s nikým pohovor, písala som že tisíckrát sme to my mali uľahčené. iba keď už som dostala presné údaje kde idem písalo že sa mám ozvať mojej škole mailom, napísať na residenciu(kde bývam), že prídem a ešte jednej pani tuto z mesta...
a tak pravdu máte všetci, ja tiež nie som zo sociálne slabšej rodiny. prvý rok im to bolo ešte jedno, sú tu so mnou dievčatá, ktoré si to absolútne nezaslúžia ale držím vám pršteky.
...Fakt to si môžu dovoliť iba veľmi bohatí ľudia...a toto je super príležitosť pre ostatných ...
@nomusicnolife si zlata hmm ja poznam 2 baby ktore su v Spa hmm z noveho mesta nad vahom (resp. okolia ) jedna sa volá Dominika a je volejbalistka a druhá sa volá Maťa sú zlaté obidve a tie si to teda zaslúžia ale tí čo sa sťažovali tak to boli fest namyslené decká co som videla v telke len som pozerala ze to aj takí tam isli? že čoooo
@sweeety ja by som to aj tak na tvojom mieste vyskusal, ja som svoju prihlasku podaval na posledny den a vybrali ma az na druhy pokus ...a nemyslim si, ze ja som zo socialne slabsej rodiny, ale ako uz bolo spominane, prvy rok to ani nikoho neazujimalo...a k tym, co odisli zo Spanielska, no my, tu mame uplne rovnake podmienky a aj ked sme sa stazovali, tak nikto nic nevybavil a ani nam nepomohli a este k stipendiu ...tie peniaze co nam davaju oni tie nam ani nestacia a to tiez nikoho nezaujima, hlavna vec, ze maju oni , ok viem, ze asi by som to tu tak nemal hovorit, ked to nemam overene, ale, tak nech mi nikto nehovori, ze nikto sa na tom nenabalil, ciaze asi tak
@sweeety ja neviem akou šťastnou náhodou som sa nedostala k tým deckám do Constantiny. Som v Cuence, mesto v strede španielska, moja spolubývajúca Alena z Piešťan má v Constantine sesternicu, tak sme mali úplne hned informácie o tom ako tam je, a čo som videla fotky, tak to také zlé nebolo, no dobre, možno režim na intráku. Ale inak je to tam úžas, a to nehovorím o škole. My dostávame známky také, že ani neprejdeme, a oni dostávajú 10tky - čo je na slovensku 1. Ale suma sumárum to tu máme lepšie.
a @filipkvietok má pravdu, z tých peňazí sa v ostatných krajinách Európy vyžiť nedá. Jednu výhodu to ale má. Naučila som sa šetriť.
Tiež som počula, že tento prvý rok to v Írsku ľahké nemajú. tak dávaj pozor na to.
Na tvojom mieste by som podala prihlášku
Je to veľká príležitosť, zadarmo (skoro) a veľa ti to dá do života.
A fakt, je času aj do posledného dňa. ja som poslala tiež v posledný deň, len tak tak som stihla
@filipkvietok@nomusicnolife ozaj to som sa vás ešte chcela spýtať... koľko cca miniete za ten mesiac? kolko vám doplácajú rodičia? lebo to strašne zaujíma moju maminu aj mna
@nomusicnolife ozaaaj a vidis este jednu vlastne poznam zo Spa... tiez je asi z trencina alebo aspon z tn kraja a viem ze prepadla na pol roku... nebyvala niekde pri vas?
a inak to máte tiež dobré šťastie aj mne to asi vyjde az na piatok (posledný den) lebo kým ja šecko vybavím
@sweeety je to tak rozne, podla toho, ze kolko a co a kedy kupujem, dakedy aj 200€ za mesiac, ale niekedy, najma na zaciatku asi tak 3 mesiace som neminul skoro nic, cize je to tak vyrovnane ...a azatial mi rodicia nic nedoplacali
@filipkvietok aaa taq co sa stazujes ja pocitam s tym ze keby ma vyberu tak nasi mi urco budu daco aj doplacat a inak jazyk zvladas? ked si sa pred tym ucil len 2 roky.. nemal si s tym zo zaciatku aj v skole problemy? ucivo po francuzsky asi neni velmi jednoduche
@sweeety zaciatok bol tazky, hrozny a tak, ale teraz je to v pohode ...a k obsahu uciva , oni su pozadu, asi tak o par rokov, ako, myslim s poznatkami, co sa ucia na ednotlivych predmotoch a tak, cize pre mna je to opakovanie
@sweeety hej budem a to je aky blud, no nevadi...povinna je slovencina a dalsie podla rozhodnutia riaditela skoly, tak my si musime zvolit 2 dalsie predmety, ja si volim take, z ktorych idem maturovat
@sweeety este sa neucim, sak je casu dost, to le teraz hovorim ...no ja byvam na intraku a cez vikend povinne k rodine, lebo tu su zavrete cez vikendy, ale myslim si, ze v rodine je lepsie byvat , ale aj podla toho, ze aku mlas rodinu a kde byvaju
@sweeety mne dali rodičia na prvé tri mesiace 500 eur a teraz tiež 500 eur, potom ku koncu mi mama ešte nejaké možno pošle, ak by som potrebovala. Ale zatiaľ mi ich nejako netreba.
Minula som tu hriešnu sumu peňazí, až sa hanbím, ale tak keď tu sa to inak nedá...
Ja budem robiť koncom augusta rozdielové skúšky zo slovenčiny, účtovníctva, podnikovej ekonómie. Neviem ako to zvládnem, ale budem musieť. Ani ja sa tu neučím ešte, začnem začiatkom augusta možno ...
Inak ja bývam na internáte, 7 dní v týždni, a dnes v noci sme utiekli vonku (my čo máme menej ako 18 rokov) lebo pustia normálne iba kamarátov ktorí sú dospelí, a videla nás jedna španielska, bonzla nás, a teraz mám každý deň vychádzky už len do 10 večer ...
Tak to je také naprd, ale mne je to aj tak jedno
A keď už ide o to tak od štátu som dostala vreckové na mesiac 100 eur, + 40 na školské pomôcky. a to toľko školských pomôcok mi zas až netrebalo, tak sa to počíta aj akoby vreckové
@nomusicnolife tak to tam matre jake super ...my sa po 19 hod nedostaneme nikde a do 18 sme v skole, cize asi tak a potom, po 19 je povinne ucenie s otvorenymi dverami a tak ...10 min na sprchu , tak to ma dostalo, este, ze mam vlastnu sprchu, ako jediny, lebo mam izbu pre postihnutych a na izbe sme vsetci po samom
@sweeety tak si to zatial nevzdala?? to je super , len tak dalej a mam "brata" a "sestru", brat taky blb, ale sestra ju suprova
@nomusicnolife ha a vy ste jake hovadká ako od vás mohol niekto odísť
@filipkvietok šak to mate naprd juj na vas jak keby sa tam zabudlo ehm... takze to sa ani von nedostanes co? :// hmm izba pre postihnutych? skvele! D a sak zatu kupelku to myslim ze stalo nie a to sa tam nemozes nejak prepasovat hocikedy? alebo ti ta tetka stoji za dverami a stopuje?
@sweeety ja mam vo fotoalbume na webke foto, ale nie je toho vela, sa mi zatial nechcelo dat viacej ...za kupelku to stalo, ja sa nestazujem a prepasovat sa neda su 2 problemy :1. vychovavatel sedi pred mojou izbou, lebo ja mam prvy izbu a 2. pocas povinneho ucenia, su dvere na chodbe zavrete a zamknute, cize sa nikde nedostanem a pocas ucenia nas chodia kontrolovat
@sweeety na zaciatku boli aj take plany, ale ked som zistil, ze len do Pariza by to peso trvalo 17 dni, co je 450 km, tak ako dlho by som isiel domov??
@sweeety , ale tak treba tam aj nejaky cas na odpocinok a potom aj ked budem prechadzat po nejakych pamiatkach, tak pofotit ...a teraz sa to uz neoplati, uz vydrzim ...potom daj vediet, ze ako ty, ci ta vybrali, alebo budes tvrdnut doma ...a aj ja chodim rychlo
@filipkvietok noo sak drz mi palce zajtra idem kvoli tomu do trencina sa popytat ci by sa to nedalo nejak spravit a ked bude treba mne je jedno aj za ministrom pojdem jako mna netrapi sak miesto maju urcite a ja mam prazdniny aspon nebudem tvrdnut doma... sak tym nic nestratim...
a ozaaaaj ty teraz pises z FR? to znamena že tam mate aj počitače na izbách alebo je to tým že máš vlastný notebook? a internet tam mate zadara?
@sweeety a ake mas prazdniny , sak nedavno boli , ked tak, tak sa prestahuj do Preskovskeho kraja, tam maju 31 miest a dalo si prihlasku len 12 ludi
no a pc, tak to dalsi kriz ...ja asi napisem blog, o tom snivam uz dlho, ale dajak sa mi nechce , lebo tie pravidla, co su tu , tak aspon v skratke , ako v pohode, ked som v skle, tak je pristup na net rano zabezpeceny v kniznici, ktora je mimochodom lepsie vybavena a ovela vacsia ako hlavna kniznica v Presove , a po obede je pristup zabezpeceny v pocitacovej miestnosti, po celej skole je pripojenie na internet zadarmo, ale ja ho nemozem vyuzivat, aj ked to robim, lebo to by som nevydrzal , niekedy ti ludia, co pracuju v kniznici, alebo pri pc chybaju, tak nemam inu moznost, ako sa napojit na cierno a tak, aby ma nikto nevidel, lebo potom mam z toho problem , no nechapem, ze naco to tam maju, ked sa to nemoze vyuzivat ...a na izbach je to take iste, pripojenie je, ale neide to, neviem preco, ale tam je to bloknute, no ale aj na jednotlivych chodbach, kde je 30 ludi su miestnosti s 3 pocitacmi a u nac, u chlapcov, jeden nefunguje, cize 2 positace na 30 ludi a to tiez sa moze vyuzivat na pracu...a niektore stranky su bloknute, ze sa tam clovek nemoze dostat, najma chat a hry atd., my sme si tu ani nemali doniest pc, ale, ze ked sme si ich uz doniesli, tak si ich mozeme a musime nechat u rodiny, ku ktorej chodime na vikendy, no nikto z nas to neakceptuje, nekupil som si pc na to, aby som ho nevyuzival ...tak som ti to tu zhrnul, ako za jeden den porusim skolsky poriadok asi 5x a to este nehovorim o mobiloch a MP3 , tie tu tiez nemaju co hladat ani v skole ...dufam, ze som ta neodradil, ale taka je realita
@filipkvietok kks to mate jak taky film som raz pozerala a tam tiež na intraku nemohli mať mobil, proste nič a tiež to všetci tak dodržovali jak hovado hmmm a keby chceš možeš ísť na víkend lietadlom domov? nevadilo by to? lebo ja s tým počítam že niektoré víkendy kúpim letenku a pojdem na slovensko za frajerom a tak
@sweeety hej, uz chyba len to lietadlo , ale tak neda sa to , skor cez prazdniny, zvycajne su tak 2 tyzdne, aspon tu, tak to sa oplati skor, ale to este musis mat povolenie od ministerstva a oni ti to nemusia povolit ...ale on moze prist za tebou
@aweeety tak keď máš frajera tak si ešte dva krát rozmysli čo robíš, ja s mojím - to nejako zvládame, ale je to ťažšie, miiónkrát, ako by sa mohlo zdať, a odtiaľto si len tak domov odísť nikdy nemôžeš, to nie je také halabala. Len si skús vážne predstaviť ten rozdiel medzi vami a ako dlho tu budeš, či viac nemôžeš utrpieť ako získať ale, poznáš ty tvojho chalana a teba nie ja
@filipkvietok tvoja správa ma totálne dorazila, ten režim na intráku ti absolútne nezávidím, náš internát, ktorý má 200 ľudí, to je úplný bordel, ale v dobrom slova zmysle, v podstate sa tu o nás nestarajú, máme skoro úplne voľný režim...až na tú výnimku že tu mám byť o 10 večer.
Počítač mám na izbe zapnutý od 2 poobede do 1 rána v kuse, celý čas na izbe, ešte mi to tu aj inštalovali chalani z residencie, čo sa týka kúpelky, môžem v nej sedieť celý deň, na izbu nám absolútne nechodia, ani nevedia aký bordel tu máme, kopu jedla, chlastu a všetkého podobného, ale ja nepijem hehe...
Kúpelku pri sprchovaní okupujem najmenej 40 minút denne, v nedeľu sa mi to podarilo 75 minút, ale to som sa "kúpala" nazvyme to. Beháme si po izbách po ktorých chceme, robíme čo chceme, ale stále je tu relatívny poriadok, kontrolovať chodia akurát tak o 1 v noci, či tu fakt niekto nerobí nejaký veľký bordel, s učením nás tiež nikto nekontroluje, je im to jedno, učiť sa vôbec nemusíme...ak to nie je v našom záujme, učíme sa na izbách, v živote nebola nejako otvorená izba, jediný cudzí návštevník je tu každý deň naša upratovačka, ktorá je ku mne veľmi milá, prihovára sa, na niektorých vreští, neviem čím som si vyslúžila taký luxus, že je ku mne fajn.
Čo sa týka iných vecí, tak sme tu všetci spolu my aj španieli z residencie boli na výlet v Sevilli, tiež nás nekontrolovali, bolo to super, my sami sme boli na Mallorke, chystáme sa aj do Barcelóny ak nás pustia, aj vo Valencii sme boli ešte v Novembri.
Úžas, ja tie vaše režimy pochopiť neviem lebo ich nezažívam na vlastnej koži, a ďakujem bohu, že si môžem sedieť celý deň na izbe, četovať, sprchovať sa aj tri hodiny, keby ma odtiaľ kamošky nevyhadzovali hehe.
Tento intrák mi pripomína skôr ten, čo máme v meste u nás doma...v Humennom...
@filipkvietok@nomusicnolife heh no dnes som bola v tom trenčíne u tej čo to má nastarosti a jemne mi povedala že sa nemusím ani unúvať že ma neyberú takže... kašlem na celé slovensko... pojdem aspoň na výšku teda preč a po výške sa im tu na to celé vybodnem... ach och juj... bru noc inak idem spat som unavená z dneška
@filipkvietok mozem ju zajtra si idem zalozit ucet do banky a v piatok jej to idem dat osobne do ruk.... ja sa nechcem vzdat nadeje : disappointed: ozaj v ymate v akych bankach ucty? ja si dam asi vub alebo tatru
@sweeety presne tak, nevzdavaj sa, ked tak, chod aj na ministerstvo ...a ja mam v slovenskej spotritelni, ale to je jedno, ze kde si zalozis ucet...a sa mi zda, ze je tu aj dexia, ale este som ju tu nevidel
cawte....ja nohodou tiez vypisujem tie papiere na socialne stipendium v zahranici a tiez mam problem s motivacnym listom....newem ci to musi byt zapisana cela strana alebo ne...a newem co tam mam pisat..ved sa nebudem vychvalovat do neba....z toho celeho uz ma boli normalne zaludok...najhorsie je ze newem ake papiere im mam poslat ku tomu zivotnemu minimu..lebo to tam nieje presne dane...myslim si ze ma nevyberu ale nadej umiera ako posledna asi tak...tiez si davam do irska...ale ja posielam do Kosic...a je to velmi zlozite....ale dufam ze to zvladnem...
@marianna369 hmmm no je to veľmi zložité. máš pravdu... o tom motivačnom liste som už spomínala asi všetko čo k tomu treba 26-29 komentár
veľa šťastia
je ani ja ešte poriadne neviem čo tam dám... ale už mi chýbajú len doklady od školy ale tie budú zajtra a potom ešte tie doklady o príjme a tie budú tiež zajtra , rovnako aj účet v banke dozajtra
@filipkvietok no pridem na ministerstvo a čo im poviem že dobrý ja som si podala prihlášku na sociálne štipko prečo ste ma sakra nevybrali? mám vám to tu podpáliť? tak šup šup .... nviem si to predstaviť že by som tam šla
ja uz ucet mam...len este papiere zo skoly by mi mali dat zajtra a este dam list skontrolovat ucitelke..prave teraz este pisem motivacny..a mi teraz napada uz vela veci ked som si precitala tieto komentare...no dufam len ze na stranu to napisem..
@filipkvietok ani mi nehovor ja som toho schopná šak ale nech sa už uvedomia a nenastavujú to pre zopár normýlnych ľudí a ostatných šecko asociálov jak riť... čo nevedia ani mikrovlnku zapať...
@filipkvietok hops to s tou mikrovlnkou nebol dobrý nápad minule som ani ja u frajera nevedela nastaviť len kukám na tie gombíčky že ČÓÓÓÓ to odo mňa chce jako??!??
@sweeety haha ...nie, ale tak tam je len jeden gombik a nic sa tam nenastavuje, tak som na to najprv kukal a cakal, ze ako sa s tym robi a potom mi ukazali
@sweeety no ja som to uz poslala v piatok..radsej skor ale ja mam uzavierku az 25.3. ale som z toho taka nervozna...lebo si robim nadeje a oni ma nakoniec nevyberu!!! uz len cakam kedy sa mi ozvu...
@marianna369 aj ja v piatok..... ale prečo tu opisuješ moje pocity? ale nie ja si tiež robím nádeje a neviem čo a nakoniec sa mi ani neozvú hádam ja by som veľmi chcela ísť, ale aj tak pochybujem že by ma zobrali... aj tak na tn je nejakých 12 miest... určite budú mať dosť ľudí pod akým krajom je bardejov?
@sweeety už je asi neskoro písať ti tu ale VUB je lepšia, mali sme menšie problémy, tí čo majú v tatra banke nemajú internet banking akosi, neviem prečo...
@sweeety to mne nehovor, take tu maju "super" skolstvo ....a preto sa ,tu aspon raz za mesiac musi konat strajk ...toto je krajina strajokv a nic ine ...a Bardejov patri pod Presovsky kraj
@sweeety no u mna to je trosku zlozitejsie ...lebo ja som z cirkevnej skoly a tie posielaju na krajsky skolsky urad...logicky..BJ je presovsky kr. tak by som to mala tam poslat..lenze skola ma zriadovatela v KE tak preto som poslala prihlasku na KSJ KE. a riaditel mi povedal ze to bude tazke ..lebo kosicania si uprednostnuju svojich zo svojho kraja nez z presovskeho...tak preto si nejake velke nadeje nerobimmm som sa trosku rozpisala lenze ja tak velmi chcem ist na rok prec... ja som tak zvedava koho vyberu...asi zomrem do vtedy...
@marianna369 tak podme zomret spolu inak no maš pravdu .. je to naprd... a neviem kedy budú výsledky ani.... prečo to nezverejnia? teda ja som to aspoň nenašla, aj keď to možno zverejnené je ale každopádne chcem vedieť kedy sa to dozviem
@sweeety no mne hovorila kamoska co tiez si dala prihlasku ze jej kamaratke oznamili ze ide do francuzska az v juni...tak neviem ako to bude teraz...ved do juna to neprezijem:- disappointed:...ved ja len myslim na to ake sance mam na postup...a ma to zoziera...kazdy den pozeram na mail ci nedosiel nejaky mail..na ich stranku ci tam daco nevyvesili..az sa z toho raz zblazniiim...ja to nevyrdziiim!!!!! no a som zvedava ako to zverejnia...a ako vlastne budu vyberat ziakov...
ale tak ja aj tak myslím že ma nevyberúú, aj keď v to tajne dúfam : disappointed: lebo keby mám niečo zle vyplnené alebo tak alebo nespĺňam, tak by mi to poslali spat ešte z tn...
a nestalo sa, tak čakám a čakám.... tebe ešte nič neprišlo??????!???
@sweeety nie este stale mi nic neprislo ale som strasne zvedava...a teraz ked viem ze spoluziak mi ide do anglicka tiez na rok...tak to chcem vediet cim skor... newem dokedy nas chcu natahovat...alel vzdy este v kutku duse dufam ze ma vyberu...aj ked sance su male...ale nadej umiera posledna SOM ZVEDAVA!!!!
@marianna369 jj... ten spoluziak si to plati ci ako?
wrr... aj ja viem o 1 babe čo ide... ona si to plati.. a vyjde ju to 100 000 na rok v pohode cena ale ešte sú tam aj nejaké doplatky a vreckovéé no fúúú
ja by som to mala asi bez vreckového keď to tak počíítam
ahá, no škoda, že som si to skôr nepozrela, už je to asi passé téma... síce asi by som ti veľa neporadila... lebo som na výške a viem, že stredné školy riadne retardujú študentov, a zbytočne robia z mnohých vecí haló... pri tom ti ten motivačný list pri prvej príležitosti hodia do šuflíka s tým, že možno prečítali nadpis ale vážne... aspoň v mojom prípade to tak je... ani na celý papier to nemusí byť, ja som mala len do polky, s takou mizernou anglinou, že keď to videl starý šmajda, ta še šiel poskladac sranda, no... napíš len to, že sa ti páči tá krajina, že chceš spoznať kultúru, ľudí, zdokonaliť si jazyk, spoznať zvyky, tradície, že máš rada cestovanie, a ak aj hikovanie, tak o vetu viac máš, ja som písala hlavne o tom polka len o tom, že chcem po horách chodiť o učení ani slovko nepadlo môžem osrať, ale zase záleží od toho, čo ideš tam študovať, určite sú rozdiely medzi strednými a vysokými školami, povedala by som, že výšky v tomto prekonávajú stredné, však ja tu nič dokopy nerobím a moja kamoška nerobí už vôbec nič ale nie, dačo sa tu robí, ale asi nie v takej miere, ako keby som mala fixný timetable gymnázia... pfľuj... keď sa na to pozerám teraz spätne, vážne je to na mozog, toľko rokov tráviť v škole, stačilo by do tej dvadsiatky kľudne, alebo 22 ešte... všetko už je potom len na mozog, žasnem, že sa ešte držím, ja lenivec, na výške... už ani toho magora nemusím dostať, už ním som :/ vrrrr, ešte rok, ešte roooooook a zbohom školskému životu
a samozrejme, záleží od krajiny... do Belgicka neodporúčam ani ísť... tam si berú cudzích študentov na paškál, bez milosti... by som povedala, že školy a ľudia sú fasa vo Fínsku, a celkovo asi v severných krajinách, v Grécku je to pol na pol, počula som aj sťažnosti aj ohlasy, alebo , prirodzene, taliansko prekonáva všetko a všetkých
tak dvesto kilometrov od epicentra; ale aj keby som bývala kilometer, domov určite by som neutekala svine by ma nútili, ale bila by som sa rukami nohami, za každú cenu, každý okamih môcť prežiť tu
@marianna369 to vazne? odtial niekoho poznas? ja som pocula ze irsko to malo asi najhorsie, ale nikoho osobne nepoznam takze o pravdivosti informacii radsej asi pomlacim
mojeee ale kazdopadne zajtra ti drzim palceee aby si dopadla co najlepsie a vazne som rada ze ta vybrali a dufam ze ta vyberu a povies ako bolo aj seckooo a hlavne sa nestresuj drzim palcee
Ja idem tiež do Írska aj moji dvaja spolužiaci a my sme prešli až v tom poslednom kole, takže máme šťastie. Veď Košice a SNV...na to netreba komentár. Ale my tiež nie sme zo sociálne slabších rodín. Teeším sa, len tá škola trochu... ale jedna čo bola minulého roku tak povedala, že sa mala úžasne a tí ľudia tam sú milí a priateľskí. A okrem toho je tam more, zima a prší... a len to som chcela...
@sweeety no ja by som sa mala este stretnut s jednou babou co bola tento rok v Irsku...ona je mojej sestry spoluziacka len newiem ci ju este zastihnem lebo odchadza na brigadu...ale keby som sa s nou stretla tak by mi velmi pomohla...a nakoniec z mojej skoly ideme tri do zahranicia...dve do irska a jednu vybrali do francuzska..uzs a tesime ako svine ale su tam aj obavy...hlavne ta strata priatelov na rok boli...
ahojte.. no tak ja mám ísť vrajže do nemecka..a zo slovenska mi neprišiel žiaden papier.a oco tam volal a povedali, že ja nedostanem žiadne papiere ani nič, že mám komunikovať iba s Nemcami , tak ako Ďakujem pekne.. taký debilný systém.... ako prišiel mi už aj e-mail a píšem si s nimi, ale myslím, že aspoň ten jeden list mohli napísať, že som bola prijatá. NO a ešte by som sa chcela opýtať, či ide niekto do Nemecka .... dosť by ma to zaujímalo..lebo väčšina tu píše iba o Írsku a Taliansku
som strašne rada že ste sa dostali tak sa majte krásne a potom popíšte ako bolo
aaa @kika122 .... NIC TI NEPRISLO?? nechaapem nevadi ani mne nic neproslo... a pisali ze ak nieco tak ze pride domov bud ano aebo nie... a VOBEC NIC mi neprislo ale ved nevadi... ja sa s tym zmierim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
122 komentov
» www.tsk.sk/sk/trenciansky-...
to je všetko čo o tom viem
Podľa toho čo píše nemá ani určené body, ktoré tam majú byť, ide asi o to, aby zaujalo tú komisiu, ktorá bude posudzovať žiadosti, preto nepovedali, čo tam má presne byť.
Ale súhlasim s tebou, že najlepšie je sa poradiť na škole s výchovnou poradkyňou
ide mi skor o to, ako by som mohla začať..... Dobrý deň, už od malička snívam o štúdiu v zahraničí??? (je to síce pravda, ale vyznie to strašne.. )
mala som to oveľa ľahšie ako vy teraz druhý rok. To ste pekne dopadli. chudáčikovia :-$ oveľa viac Vám to sťažili, pridali nové kritériá...ako aj ten motivačný list a podobne...
...ale do toho listu máš písať, prečo chceš ísť do tej krajiny, čo ťa na nej zaujíma, prečo sa učíš ten jazyk...podobné blbosti písali študenti do Ameriky. Viac Ti neporadím...ja som motivačný list ešte písať nemusela, iba som vybavovala podpisy v škole a u doktorky a podobne.
A tiež, keď chceš ísť do Anglicka...to sa dostaneš veľmi veľmi ťažko. Ale v každom prípade držím pršteky...
Ja som si preto angličtinu nevybrala, vybrala som si druhý jazyk...a mala som ?šťastie?...
to vážne? hm a ak by som náhodou prešla cez ten motivačný list a všetky odporúčania, tak budem mať pohovor z niekým z tej školy, takže asi určite vypadnem lebo ja som neni bilingvál... mne len v normálnej triede ide lepšie anglina boha naprd to je celé.... a ešte nespĺnam kritérium so životným minimom.
a my sme museli pisat a dali nam to vediet asi den pred odovzdanim a moja super profka franiny, mi to tak super opravil, ked som ju o to poziadal, ako nemal som tam gramaticke chyby, ale stylisticke a to preto, ze som to nikdy nepisal, ale ona mi povedala, ze co tam budem ja robit?? ...ten moj lis bol kratky, ale tak vtedy sme nemali stanovene ziadne kriteria, cize asi tak ...a fakt, tie nove podmienky su dost drsne, takto sa tu ani vela ludi nedostane, tak neviem, ze naco to stat robi
motivačný list mám už napísanýý
adik za tip s tou vychovnou poradkynou... kks sme nad tym ale hodinu sedeli oplatilo sa juuuj dufam ze ma vyberú lebo im k tomu pribalím ešte aj výhražný dodatočne
to vies ostatne peniaze za tych ktori by tam mohli byt ale ostanu doma prepadnu a im zostane na nieco ine cela slovenska republika... hmm a kde presne to vlastne si? a to si u rodiny nejakej alebo na intraku?
hmm tak to napises ze do hlavicky na tom mot. liste das svoje meno, adresu, postove smer. cislo
potom ale 2 riadky vynechaj a das tam pod seba adresu kam to posielas ( najdes ju na tej vyzve) a potom ale 4 riadky vynechas a daj tam Vážené dámy, vážení páni, a potom normalne v odsekoch text o tebe ze preco, preco prave ty, co vsetko ta bavi, a kde by si to vyuzila....
a nakoniec das ze S pozdravom a podpises sa rucne
hm a tebe kolko vyšlo to minimum na vašu rodinu? nám to vyšlo cca 14000 na našu takže dvojnásobok je cca 28000 ... a my máme viac ale tak do riti oni tam nechápu že proste si to nemožeme dovoliť? šak naši by asi ani jesť ani kúpať sa nemohli keby mi to majú zaplatiť z vlastného vrecka
a tak pravdu máte všetci, ja tiež nie som zo sociálne slabšej rodiny. prvý rok im to bolo ešte jedno, sú tu so mnou dievčatá, ktoré si to absolútne nezaslúžia ale držím vám pršteky.
...Fakt to si môžu dovoliť iba veľmi bohatí ľudia...a toto je super príležitosť pre ostatných ...
a @filipkvietok má pravdu, z tých peňazí sa v ostatných krajinách Európy vyžiť nedá. Jednu výhodu to ale má. Naučila som sa šetriť.
Tiež som počula, že tento prvý rok to v Írsku ľahké nemajú. tak dávaj pozor na to.
Na tvojom mieste by som podala prihlášku
Je to veľká príležitosť, zadarmo (skoro) a veľa ti to dá do života.
A fakt, je času aj do posledného dňa. ja som poslala tiež v posledný deň, len tak tak som stihla
@nomusicnolife ozaaaj a vidis este jednu vlastne poznam zo Spa... tiez je asi z trencina alebo aspon z tn kraja a viem ze prepadla na pol roku... nebyvala niekde pri vas?
a inak to máte tiež dobré šťastie aj mne to asi vyjde az na piatok (posledný den) lebo kým ja šecko vybavím
inak toto je normalne ze interview
hmmm a vecer aj do baru a tak chodievate? alebo ste upe ze socky zavrety den noc na izbach alebo ako
Minula som tu hriešnu sumu peňazí, až sa hanbím, ale tak keď tu sa to inak nedá...
Ja budem robiť koncom augusta rozdielové skúšky zo slovenčiny, účtovníctva, podnikovej ekonómie. Neviem ako to zvládnem, ale budem musieť. Ani ja sa tu neučím ešte, začnem začiatkom augusta možno ...
Inak ja bývam na internáte, 7 dní v týždni, a dnes v noci sme utiekli vonku (my čo máme menej ako 18 rokov) lebo pustia normálne iba kamarátov ktorí sú dospelí, a videla nás jedna španielska, bonzla nás, a teraz mám každý deň vychádzky už len do 10 večer ...
Tak to je také naprd, ale mne je to aj tak jedno
A keď už ide o to tak od štátu som dostala vreckové na mesiac 100 eur, + 40 na školské pomôcky. a to toľko školských pomôcok mi zas až netrebalo, tak sa to počíta aj akoby vreckové
@sweeety tak si to zatial nevzdala?? to je super , len tak dalej a mam "brata" a "sestru", brat taky blb, ale sestra ju suprova
@filipkvietok šak to mate naprd juj na vas jak keby sa tam zabudlo ehm... takze to sa ani von nedostanes co? :// hmm izba pre postihnutych? skvele! D a sak zatu kupelku to myslim ze stalo nie a to sa tam nemozes nejak prepasovat hocikedy? alebo ti ta tetka stoji za dverami a stopuje?
@filipkvietok @nomusicnolife .... nemate nejake fotooos? ja uplne ze si to predstavujem aj ja take ceeeem
keby ideš 5 km/h tak by ti to trvalo 90 hodin = 3.75 dna takze zachvilku si doma cakaam ta
a ozaaaaj ty teraz pises z FR? to znamena že tam mate aj počitače na izbách alebo je to tým že máš vlastný notebook? a internet tam mate zadara?
no a pc, tak to dalsi kriz ...ja asi napisem blog, o tom snivam uz dlho, ale dajak sa mi nechce , lebo tie pravidla, co su tu , tak aspon v skratke , ako v pohode, ked som v skle, tak je pristup na net rano zabezpeceny v kniznici, ktora je mimochodom lepsie vybavena a ovela vacsia ako hlavna kniznica v Presove , a po obede je pristup zabezpeceny v pocitacovej miestnosti, po celej skole je pripojenie na internet zadarmo, ale ja ho nemozem vyuzivat, aj ked to robim, lebo to by som nevydrzal , niekedy ti ludia, co pracuju v kniznici, alebo pri pc chybaju, tak nemam inu moznost, ako sa napojit na cierno a tak, aby ma nikto nevidel, lebo potom mam z toho problem , no nechapem, ze naco to tam maju, ked sa to nemoze vyuzivat ...a na izbach je to take iste, pripojenie je, ale neide to, neviem preco, ale tam je to bloknute, no ale aj na jednotlivych chodbach, kde je 30 ludi su miestnosti s 3 pocitacmi a u nac, u chlapcov, jeden nefunguje, cize 2 positace na 30 ludi a to tiez sa moze vyuzivat na pracu...a niektore stranky su bloknute, ze sa tam clovek nemoze dostat, najma chat a hry atd., my sme si tu ani nemali doniest pc, ale, ze ked sme si ich uz doniesli, tak si ich mozeme a musime nechat u rodiny, ku ktorej chodime na vikendy, no nikto z nas to neakceptuje, nekupil som si pc na to, aby som ho nevyuzival ...tak som ti to tu zhrnul, ako za jeden den porusim skolsky poriadok asi 5x a to este nehovorim o mobiloch a MP3 , tie tu tiez nemaju co hladat ani v skole ...dufam, ze som ta neodradil, ale taka je realita
@filipkvietok tvoja správa ma totálne dorazila, ten režim na intráku ti absolútne nezávidím, náš internát, ktorý má 200 ľudí, to je úplný bordel, ale v dobrom slova zmysle, v podstate sa tu o nás nestarajú, máme skoro úplne voľný režim...až na tú výnimku že tu mám byť o 10 večer.
Počítač mám na izbe zapnutý od 2 poobede do 1 rána v kuse, celý čas na izbe, ešte mi to tu aj inštalovali chalani z residencie, čo sa týka kúpelky, môžem v nej sedieť celý deň, na izbu nám absolútne nechodia, ani nevedia aký bordel tu máme, kopu jedla, chlastu a všetkého podobného, ale ja nepijem hehe...
Kúpelku pri sprchovaní okupujem najmenej 40 minút denne, v nedeľu sa mi to podarilo 75 minút, ale to som sa "kúpala" nazvyme to. Beháme si po izbách po ktorých chceme, robíme čo chceme, ale stále je tu relatívny poriadok, kontrolovať chodia akurát tak o 1 v noci, či tu fakt niekto nerobí nejaký veľký bordel, s učením nás tiež nikto nekontroluje, je im to jedno, učiť sa vôbec nemusíme...ak to nie je v našom záujme, učíme sa na izbách, v živote nebola nejako otvorená izba, jediný cudzí návštevník je tu každý deň naša upratovačka, ktorá je ku mne veľmi milá, prihovára sa, na niektorých vreští, neviem čím som si vyslúžila taký luxus, že je ku mne fajn.
Čo sa týka iných vecí, tak sme tu všetci spolu my aj španieli z residencie boli na výlet v Sevilli, tiež nás nekontrolovali, bolo to super, my sami sme boli na Mallorke, chystáme sa aj do Barcelóny ak nás pustia, aj vo Valencii sme boli ešte v Novembri.
Úžas, ja tie vaše režimy pochopiť neviem lebo ich nezažívam na vlastnej koži, a ďakujem bohu, že si môžem sedieť celý deň na izbe, četovať, sprchovať sa aj tri hodiny, keby ma odtiaľ kamošky nevyhadzovali hehe.
Tento intrák mi pripomína skôr ten, čo máme v meste u nás doma...v Humennom...
@sweety hm, no je mi to luto a zda sa mi to trosku drsne a nevhodne, ze ti to povedala tak :T, ale, tak co mame cakat od takych ludi??
veľa šťastia
je ani ja ešte poriadne neviem čo tam dám... ale už mi chýbajú len doklady od školy ale tie budú zajtra a potom ešte tie doklady o príjme a tie budú tiež zajtra , rovnako aj účet v banke dozajtra
... no hovorim... asocialov posielat nemaju
a držím prsty aby ťa vybrali
a dakujem vám za podporu, ze všetko
inak aj ja kazdy den pozeram mail kks s nadejami no ked nam to v juni oznamia zaujimave a este ked sa vtedy dozviem ze nejdem : disappointed:
a je to dosť možné : disappointed:
ale tak ja aj tak myslím že ma nevyberúú, aj keď v to tajne dúfam : disappointed: lebo keby mám niečo zle vyplnené alebo tak alebo nespĺňam, tak by mi to poslali spat ešte z tn...
a nestalo sa, tak čakám a čakám.... tebe ešte nič neprišlo??????!???
wrr... aj ja viem o 1 babe čo ide... ona si to plati.. a vyjde ju to 100 000 na rok v pohode cena ale ešte sú tam aj nejaké doplatky a vreckovéé no fúúú
ja by som to mala asi bez vreckového keď to tak počíítam
a veď v podstate je to už jedno mesiac už to je poslané skoro
a ty si na výške mimo sr?
ho to ja uy bz som utekala domov veru
len čo s priateľom potom ty niekoho máš?
veľa vecí sa zmenilo... takto mi to uľahčí aspoň rozhodovanie lebo ževraj tam nie sú naj podmienky... ale neviem čo je na tom pravdy ...
mojeee ale kazdopadne zajtra ti drzim palceee aby si dopadla co najlepsie a vazne som rada ze ta vybrali a dufam ze ta vyberu a povies ako bolo aj seckooo a hlavne sa nestresuj drzim palcee
aaa @kika122 .... NIC TI NEPRISLO?? nechaapem nevadi ani mne nic neproslo... a pisali ze ak nieco tak ze pride domov bud ano aebo nie... a VOBEC NIC mi neprislo ale ved nevadi... ja sa s tym zmierim