Ahojte, chcela by som sa opýtať, či je tu niekto kto trávi/strávil dlhší čas vo Svajčiarsku, poprípade tam študuje? JAzyk problém nie je, chcela by soms a skôr opýtať na každodenný život - na aké finančné položky sa treba pripraviť, či je to naozaj také s
ja som sa tod vratila so svajciarska, bola som tam len par dni vramci mojeho stopovania napriec europov...je to draha krajina, velmi draha, pokial tak nezarabas ich plat, potom ti to pride relativne normal... toto leto mali svajciari malo turistov, lebo euro bolo slabe - jeden domaci nam o tom rozpraval a nasledne som potom u nas v spravach pocula, ako chcu svajciari oslabit svoju menu, aby im chodilo viac turistov.... ceny ubytovania ti nepoviem, to sme riesili v stane..potraviny sme si zial museli sem tam kupit a ked si mala stastie, dalo sa nakupit aj za fajn ceny - 500 g jogurt v prepocte za necele euro... ale takych potravin si mala malicko... boli nakupy, ked som brala maly chlebik, kus syra, mlieko a stalo ma to v preposte 200 sk ...
na Slovensku teda fakt študovať nebudem nech to stojí čo to stojí... ale zase ja som počula, že najväčšia položka je za bývanie, ale to budem mať zabezpečené, a školné sa neplatí, takže nejako optimisticky dúfam, že to bdue ok
ahoj kamaratka tam studuje a velmi si to pochvaluje. zozaciatku jej pomahali rodicia po financnej stranke neskor si nasla pracu a zvlada vsetko uplne v pohode a sama
@barbydka jeeej dakujem, takúto super informáciu som chcela počuť (ale ešte más 2 roky čas, zatiaľ niečo našetrím, takže verím že to zvládnem v pohodičke
Moja krstná mama býva vo Švajčiarsku, pár krát som už za ňou bola. Je to krásna krajina a podľa mňa tam bývajú úžasne milí ľudia. Je to tam drahšie, než u nás, ale pokiaľ by si si tam našla prácu, tak si na to zvykneš, nebudeš tam predsa dostávať slovenský plat Jedna z vecí, čo sa mi tam hrozne páči je, že je tam krásne čisto. Minimálne aspoň v tom meste, v ktorom moja krstná býva (Soloturn, hodina cesty od Zurichu). Raz tam napríklad bola strašná búrka akurát keď sme tam boli, všade dolámalo tenšie stromy, niektoré kontajnery poprevracalo a odpadky všade poletovali... Búrka bola večer. Do rána bolo kompletne všetko upratané, človek by ani nespoznal, že sa deň predtým niečo také vôbec udialo. Tiež ma úplne fascinuje, že krstná býva na prízemí malej bytovky a k bytu majú aj terasu - a normálne na nej majú veci, aj keď nie je oplotená. Vážne, žiaden plot nikde nič, môže sa tam dostať ktokoľvek z ulice a oni tam aj tak majú stôl so stoličkami, grill, bicykle... a nikoho ani nenapadne, že by im tam išiel kradnúť. To si tu v Bratislave neviem absolútne predstaviť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
ja som sa tod vratila so svajciarska, bola som tam len par dni vramci mojeho stopovania napriec europov...je to draha krajina, velmi draha, pokial tak nezarabas ich plat, potom ti to pride relativne normal... toto leto mali svajciari malo turistov, lebo euro bolo slabe - jeden domaci nam o tom rozpraval a nasledne som potom u nas v spravach pocula, ako chcu svajciari oslabit svoju menu, aby im chodilo viac turistov.... ceny ubytovania ti nepoviem, to sme riesili v stane..potraviny sme si zial museli sem tam kupit a ked si mala stastie, dalo sa nakupit aj za fajn ceny - 500 g jogurt v prepocte za necele euro... ale takych potravin si mala malicko... boli nakupy, ked som brala maly chlebik, kus syra, mlieko a stalo ma to v preposte 200 sk ...
draha ale KRASNA krajina