nezvyknem zakladať fóra, lebo - povedzme si rovno - vaše odpovede nie sú vždy korektné, ale toto ma naozaj trápi.
Bola som prijatá na vysokú školu v Londýne (6ta najlepšia divadelná škola v Británii) už na začiatku februára. Mala som tam ísť
Nie sú náhodou v Anglicku tie pôžičky pre študentov? (ktoré teda podľa mojich info nie sú vôbec nevýhodné?) To by si rodinu finančne až tak nevyciciavala. Veď úplne cítiť, že chceš ísť do UK, tak bež. A kamoška má smolu, mala byť šikovnejšia.
Tak ak si ochotná obetovať množstvo času práci popri škole, tak si myslím, že by si to zvládla. S rodinou ti už poradiť neviem... Ale príde mi, že by si sa vykašľala na niečo na čo si sa zrejme dosť snažila. Len prosím, neštuduj niečo, čo ťa nebaví
určite Londýn! vždy by si si potom vyčítala, že si to aspoň neskúsila a podľa mňa to je skvelá príležitosť, jednak študovať, čo ťa baví, vidieť nové miesto a nových ľudí, nabrať nové skúsenosti a naučiť sa osamostatniť.. obavy z toho ísť sama do cudzieho veľkomesta sú samozrejmé, ale vieš ako sa hovorí, kto nikdy do vody nejde, plávať sa nenaučí
Rozumiem tvojej finančnej dileme, ja som na tom bola rovnako, ale zracionalizovala som si to tak, že keď dám do štúdia maximum, budem to vedieť rodine v budúcnosti vrátiť. Pričom školné s týmto nemá nič spoločné, pretože dlh ide na moje konto.
Čo sa týka odlúčenia od rodiny, tak v tom ti neviem poradiť, lebo ak mám byť k sebe úprimná, vôbec nemám s rodinou blízky vzťah, takže aj keď ich mám ísť navštíviť raz za štvrťrok, ustavične frflem, ako sa mi nechce.
Sorry, ale jedien čo z toho vidim je , že neprijali kamošku a ty máš teraz strach ísť tam sama , that´s it. A poviem ti k tomu tolko, že ak nepôjdeš tak si to budeš vyčitať do konca života , chyť šancu za pačesy a choď. Vždy sa dá nájsť robota , prerušiť študium a iný kvadrilion možností.
@mort neviem ako ti pomôcť! ale viem, že na birdz si sa obrátila len preto, aby si sa utvrdila v rozhodnutí, lebo by bolo snáď každému vopred úplne jasné, aké odpovede tu nájde. takže si pekne vyrieš to čo si máš vyriešiť, ak mi o tom niečo povieš, možno ti nie len poradím, ale aj pomôžem, a pekne choď. prídeme ťa niekedy pozrieť
1) neist studovat a zacat robit co ta bavi
2) ist studovat do londyna, aj ked ti skola vela neda aspon budes robit co ta bavi a budes v zaujimavom prostredi narozdiel od kokotistanu
určite Londýn!
ak nepôjdeš tak si to budeš vyčítať do konca života ,ja by som to aspoň skúsila a podľa mňa to je skvelá príležitosť - po tom čo som bola 3 týždne v Londýne (síce to bola stáž ,ale i tak XD ) viem ,že 100% pôjdem študovať do zahraničia (ešte neviem presne čo ,ale už sa to črtá pomaly ale mám ešte rok )
A myslím ,že to zvládneš ,nájdeš si robotu ,kamarátov,...
A keby ťa to prestalo baviť alebo niečo vždy môžeš štúdium prerušiť a vrátiť sa na Slovensko a pracovať
Viem,že to vyznie kruto ale teba prijali ,nemala by si si ničiť svoju šancu len kvôli tomu,že chceš študovať spolu so svojou kamarátkou ... čo budeš robiť keď po semestri, dvoch ťa škola prestane baviť ,tak hádam nebudeš študovať 3 roky niečo čo ťa ani nebaví ; tvoja kamarátka bude pokračovať v štúdiu a ty si na začiatku ....
Premysli si to ,ale ja by som rozhodne volila Londýn Držím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Plus k mojej nespokojnosti sa pridávajú iné rodinné problémy. Je to veľmi zamotané.
nájdeš si brigádu alebo hocičo, uskromníš sa, uvidíš, že to nebude až také vyciciavanie.
Držím palce.
Čo sa týka odlúčenia od rodiny, tak v tom ti neviem poradiť, lebo ak mám byť k sebe úprimná, vôbec nemám s rodinou blízky vzťah, takže aj keď ich mám ísť navštíviť raz za štvrťrok, ustavične frflem, ako sa mi nechce.
Takže ja by som volila Londýn.
ak chceš byť vynimočná, originálna a úspešná - tak Londýn
1) neist studovat a zacat robit co ta bavi
2) ist studovat do londyna, aj ked ti skola vela neda aspon budes robit co ta bavi a budes v zaujimavom prostredi narozdiel od kokotistanu
ak nepôjdeš tak si to budeš vyčítať do konca života ,ja by som to aspoň skúsila a podľa mňa to je skvelá príležitosť - po tom čo som bola 3 týždne v Londýne (síce to bola stáž ,ale i tak XD ) viem ,že 100% pôjdem študovať do zahraničia (ešte neviem presne čo ,ale už sa to črtá pomaly ale mám ešte rok )
A myslím ,že to zvládneš ,nájdeš si robotu ,kamarátov,...
A keby ťa to prestalo baviť alebo niečo vždy môžeš štúdium prerušiť a vrátiť sa na Slovensko a pracovať
Viem,že to vyznie kruto ale teba prijali ,nemala by si si ničiť svoju šancu len kvôli tomu,že chceš študovať spolu so svojou kamarátkou ... čo budeš robiť keď po semestri, dvoch ťa škola prestane baviť ,tak hádam nebudeš študovať 3 roky niečo čo ťa ani nebaví ; tvoja kamarátka bude pokračovať v štúdiu a ty si na začiatku ....
Premysli si to ,ale ja by som rozhodne volila Londýn Držím palce