Studovat rok v zahranici...na strednej...ano alebo nie???
Caute setci...toto forum je pre ludi, ktori to uz skusili, ktori to prave prezivaju a pre ludi, ktori to majuv plane vyskusat...piste svoje nazory, co je na tom dobre co je na tom zle. Co ti cloveku da a co mozno zoberie..ja viem svoje ale chcem pokecat
chystam sa do kanady na rok.. bojim, ale zaroven sa tesim. Naucis sa perfektne jazyk, najdes si novych kamaratov, spoznas novu krajinu, kulturu, ochutnas miestne "pochutky" ako minus beriem, ze si daaaleeekooo od rodiny a priatelov, ze si uplne sam v neznamej krajine (a o to horsie ak nevies jazyk) a po navrate musis robit skusky na svojej skole... hmmm a vieme aka je americka uroven vzdelania...
tak ja som momentalne tu a neje to take uzasne akoze nechcem zruinovat tvoj obraz a tvoje ocakavania ale niesom tu jedina ktora to tu ma tazke...ja som vzdy bola taka hrdinka ze ja idem do USA na rok a teraz?uz si nemyslim ze je to take super ale treba ti vela trpezlivosti and you have to be veeeeery strong to handle this...ver mi...uzijes si...za ten rok ale vela tiez zalezi na tom do akej rodiny sa dostanes..viem presne ako sa teraz citis...este pohoda ne sak co ale cim blizsie bude tvoj odchod tym viac neisto sa budes citit...ja som tiez hovorila ze aj sa bojim aj tesim ale tvoj jednoduchy pohlad na vec sa velmi rychlo zmeni po prijazde...
ked prides na to ze ludia su tu iny...ked budes mat chut ist s kamosmi na pivco a pokecat...alebo v piatok vecer vyrazit do mesta...a vianoce budu velmi cudne to ti garantujem...je tu vela veci ktore tu mat nebudes a nebude take lahke sa s tym zmierit..
Ja by som chcela takto aspoň na pol roka, keby to šlo, odísť do Španielska. Ako ste si to vlastne vybavili? Cez nejakú agentúru..alebo ? ja newiem...netuším vôbec ako na to ísť. Poradíte prosím??
tak je to cez agenturu...ale ja by som na tvojom mieste nesla cez cool agent...to oni ta maju v pici....hned jak maju prachy...si najdi na nete...dajake ine agentury..
ja som tiez vonku ale nie na cely rok ako som planovala ale len na pol, a nie som v Amerike ale v Anglicku, ale je to v podstate o tom istom,len s tym rozdielom, ze som tu s mamou a nebyvame so ziadnymi Anglicanmi, ale myslim, ze je to velmi dobra skusenost do zivota
Tak ja simyslim ze pre ludi ktori maju radi Europu je to velky rozdiel. A nieje too inom...ver mi uz len to ci si pol rok alebo rok a ci byvas s cudzimi ludmi alebo byvas s mamkou...je to veeeeeelky rozdiel
Ja ti poradim, ak mas moznost ist, tak urcite chod. Naucis sa anglictinu sto krat lepsie, ako by sa ju naucila v skole za niekolko rokov.. USA nie je az take zle, ako si vsetci myslia. Samozrejme zalezi na tom, kde a s kym budes byvat, ale ludia su tu vacsinou velmi pohostinni. Prvy mesiac bude urcite tazky, s tym musis ratat.. uz len kym im zacnes rozumiet a rozhovoris sa. No a samozrejme ti bude chybat nasa strava.. a tiez asi trosku priberies..
Ahojte! Ja som teraz v Kanade,v Calgary a je to tu super,som tu sice iba na mesiac(v nedelu odchadzam),ale odporucam to tu kazdemu,ludia su mili a ochotni,je tu vela narodov,nasla som si tu kopec kamaratov,ktorych si budem pamatat do konca zivota a maju tu skvele maso....Anglictinu som si tu zlepsila nehorazne,pretoze tu niesu akcenty ako v GB napr...ak sa chcete na hocico spytat,tak mi pls napiste spravu,dakujem
je to to najlepsie, co mozes pre svoj zivot urobit. Bude to rok v raji a pritom sa naucis vela. Iny pohlad na svet, urcite osamostatnenie sa, samozrejme anglictina....
ja s mamou mame v plane, ze v tretom rocniku na strednej (teraz som pvacka) ,ze pojdem do Ameriky studovat. A tiez, ked si predstavim ako o pojde, ze tam najprv vlastne ani nebudem poznat, nakoniec mozno to bude skvele, lebo zazijec co tu nie(tu sedim len doma:p), ale ja ked si to teraz predstavim, tak sa strasne bojiM
Miska-me nic sa neboj. Ja som v USA uz takmer 3 mesiace a budem tu este 7 mesiacov. Tiez som tu cez 3.rocnik na strednej. je to tu naozja v pohode. Ja som bola neuveritelne vystresovana, ked som mala par dni pred odletom. Plakala som a tak a videla som len zahubu. A pravda je taka, ze zle boli len prve 2 tyzdne a potom to je tak neuveritelne skvele ako nic v mojom zivote. Je to to najlepsie, co mohli nasi pre mna urobit. Je to tu raj. Chod, ak mozes.
Caute ja som bola teraz pol roka v austrálií a bol to uplne super zážitok ktorý každému odporúčam. Aj Austráliu, je to trochu od ruky ale stojí to za to, ja som mala len pozitívne zážitky
ja som v USA uz skoro 5 mesiacov ostava mi este polovica pojdem domov...
a myslim si z to nieje pre kazdeho lebo to je narocne strasne hlavne prve mesiace lebo si tu sam alebo sama a aj potom sa clovek coti divne cely cas a k tomu sa tu nudim takze v skratke USA is sucks
Ja som chodil do Crawford College grade 9 (to je uz vlastne stredna kedze grade 12 je maturitny rocnik) v juznej afrike a mozem povedat, ze nic lepsie som v zivote nezazil. Skola bola perfektna, ludia boli perfektni, proste nemozem sa stazovat. Ziskal som nove zivotne skusenosti, naucil sa jazyk a zazil dost odlisny zivot nez je tu na slovensku, alebo v strednej europe, alebo v europe celkovo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ic ak mozes
a myslim si z to nieje pre kazdeho lebo to je narocne strasne hlavne prve mesiace lebo si tu sam alebo sama a aj potom sa clovek coti divne cely cas a k tomu sa tu nudim takze v skratke USA is sucks