@gingerbread Tento rok idem, ale na kunsthistóriu. Uplatniť sa dá, ale z histórie najmä ako učiteľ na strednej škole, prípadne v múzeu alebo ako vedecký pracovník.
@nikisweet Čo sa týka histórie, tak nie bez uplatnenia, ale bez adekvátneho uplatnenia. Najlepšie riešenie je asi dorobiť si nejaký jazykový certifikát, spraviť pedagogické minimum, ísť učiť a medzitým dúfať, že SMER a Matoviča unesú Vesmírni ľudia a do dvadsiatich rokov sa postupne výrazne zlepší ohodnotenie učiteľa a vzdelávací systém.
@borovy Niektoré filozofické odbory sú fakt ulieváreň a človek aj premýšľa nad tým, prečo sa čosi také vôbec učí na vysokej škole; ale v žiadnom prípade sa to nedá takto zovšeobecniť na každý jeden odbor. Takéto názory sú hlavne u ľudí, na ktorých neboli počas strednej kladené vysoké nároky v rámci spoločenskovedných predmetov. Napríklad kamoške sa zdal dejepis a náuka o spoločnosti len taký doplnkový predmet, aby sa jej vylepšil prospech, no u nás to bolo úplne o inom. Rovnako ako bolo úplne odlišné poradie v hodnotení gymnázií v prípade jej a mojej školy.
@borovy nenadávam zvyčajne, ale toto si dobrú s prepáčením kokotinu z huby vypustila. dopriala by som ti to vyskúšať si.... takíto prízemní ľudia ma vedia neskonale vytočiť.
@nikisweet je síce pravda, že nemám poňatia o uplatnení väčšiny vymenovaných odborov, hlavne preto, že som nemala nikdy potrebu sa o to zaujímať, ale ver, že minimálne odbory venujúce sa jazykom Ďalekého východu budú mať celkom pekné uplatnenie, hlavne ak sa tam ten jazyk naozaj naučia
@mm47@lucretia ja uz mam za sebou nieco podobne,viem,ze je to narocne,vsetky aj tie podcenovane humanitne odbory,na 2.strane niektori ludia sa tam dokazali neskutocne ulievat a prechadzali a hovori zo mna trosku aj sklamanie zo systemu celej Vš.
@nikisweet ale ta muzikologia by mohla byt fajn,musi byt skvele eozumiet hudbe...a uplatnenie je napr. v rozhlase, v nejakych hudobnych redakciách, na konzervatoriach...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@borovy tak tam choď a skús
Andragogika (bc.)
Archeológia (bc.)
Archívnictvo (bc.)
Dejiny umenia (bc.)
Čínsky jazyk a medzikultúrna komunikácia (bc.)
Dejiny knižnej kultúry (bc.)
Estetika (bc.)
Etika (bc.)
Etnológia (bc.)
História (bc.)
Hungarológia (bc.)
Informačné štúdiá (bc.)
Japonský jazyk a medzikultúrna komunikácia (bc.)
Klasické jazyky (bc.)
Klasická archeológia (bc.)
Knižnično-informačné štúdiá (bc.)
Kulturológia (bc.)
Literárna komunikácia a knižnice (bc.)
Muzeológia a kultúrne dedičstvo (bc.)
Muzikológia (bc.)
Nederlandistika (bc.) N
Religionistika (bc.)
Sociológia (bc.)
Stredoeurópske štúdiá (bc.) N