S tým, že ako často sa chodí do školy, to závisí od školy, niekde sa chodí každý víkend, inde pár krát ročne.
Neviem prečo sa pýtaš, máš 15 a ked skončíš strednú určite by bolo lepšie ísť študovať denne.
Lebo musíš počítať s tým, že ak pôjdeš externé, tak na väčšine odborov, ktoré sú aspon trochu atraktívne sa platí nemalé školné, rodičia na teba nedostanú prídavky, nemáš nárok na zľavnené cestovné a často sa študuje tak, že si niekde napríklad 4 dni pár krát ročne, takže ak budeš študovať dalej od bydliska, vyjde ťa dosť aj cestovné aj ubytovanie.
ja tiez studujem denne, ale isla by som externe. externi studenti maju ovela viac vyhod. dostavaju podklady, semestralky robia minimalne a co som pocula, maju ovela lahsie skusky, lebo "maju doma deti a musia este chodit do prace". co podla mna clovek, ktory nema cas na skolu by nemal do nej chodit. ale spravodlivosti sa na vs nedockas. maju sice nevyhodu, ze platia niekolko 100€ za semester, ale ak maju dat tvoji rodicia na intrak (nedajboze na byt, ked ta na intrak nevezmu) + strava + cestovne + nejake vreckove, ovela viac sa ti oplati chodit externe. zarobis v praci a v skole mas ovela menej starosti a stresov (viem o com hovorim). denny student ma strasne vela pisomiek pocas semestra, protokoly, prace, semestralky (a ked dojde na zaverecnu pracu ani nehovorim). zato externista dojde kazdy druhy vikend do skoly, kde sedi na riti, co to porobi, poznamky bud dostane v elektornickej podobe alebo vytlacene (je pravda, ze niekde si aj pisu), pisomky cez semester (aspon v nasej skole) ziadne, semestralky to iste. len si to odsedia, dojdu na skusku a tam aj ked nic moc nevedia, povedia, ze maju doma 2 deti, alebo mali vela prace v robote a skusku im daju. ziadne stresy, len zaplatis par 100€ a mas titul. to je moj nazor teda. ked niekto zazije tie stresy a natlaky (nie v kazdej skole) ako mam ja, radsej by som isla externe (co uz je jedno, ked mam takmer po). taktiez je denny student vacsinou odkazany na rodicoch a co mu na skolu daju, co nie je pre rodicov zrovna lahke, ak maju napr. 2 deti co chodia do skoly a byvaju na intraku. to je moj nazor, ak chces chodit na vysoku len kvoly titulu a nie tak kvoly vedomostiam, tak chod externe. a este jedna vec, aspon u mna to plati, ak si vyberies denne len kvoly tomu, ze "predlzit detstvo, alebo uzit si studentsky zivot", takmer ZIADNY studentsky zivot som pocas mojho studia na VS nezazila. aspon u mna to je takto, na inych skolach to moze byt inak a kazdy moze mat vlastny nazor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
S tým, že ako často sa chodí do školy, to závisí od školy, niekde sa chodí každý víkend, inde pár krát ročne.
Neviem prečo sa pýtaš, máš 15 a ked skončíš strednú určite by bolo lepšie ísť študovať denne.
Lebo musíš počítať s tým, že ak pôjdeš externé, tak na väčšine odborov, ktoré sú aspon trochu atraktívne sa platí nemalé školné, rodičia na teba nedostanú prídavky, nemáš nárok na zľavnené cestovné a často sa študuje tak, že si niekde napríklad 4 dni pár krát ročne, takže ak budeš študovať dalej od bydliska, vyjde ťa dosť aj cestovné aj ubytovanie.