Sú ľudia, ktorí majú deti šťastnejší ako tí, čo ich nikdy nemali?
Teda ma zaujíma, či má človek šťastnejší (spokojnejší) život, keď majú deti alebo ak sú bez detí? Je to vec názoru a pohľadu samozrejme, no mňa zaujíma Váš názor.
Môj názor je, že deti sú radosť (samozrejme aj starosť), no ak človek má dieťa jeho ži
Vzhľadom na svoj vek neviem ako to bude so mnou. Ale poznám manželské páry vo veku mjoich rodičov, ktorí proste dieťa nemôžu mať a cítiť pri nich taký vnútorný smútok a nenaplnenie, hoci sa navzájom ľúbia.
ja neviem, mala som obdobie kedy som vedela zaručene, že dieťa by som nechcela.. teraz mám obdobie kedy by som aj hej-ale zas svet je sviňa a keď viem, čo všetko sa deje a aké sú náklady na život..aké sú nástrahy..tak neviem. (no napriek tomu sa snažíme o dieťa-neúspešne zatiaľ)
su ludia ktori nikdy nechceli a ani mat deti nebudu... ale inak suhlasim s tebou, keby som si predstavila svoju buducnost bez potomstva, vidim ju ako pomerne nudnu a stereotypnu...
moj subjektivny pohlad- clovek chce zanechat po sebe stopu...stopu vo forme deti? z ktorych vyrastie cokolvek, akakolvek osbnost, a ta nas bude akoby prezentovat i po nasej smrti, ci v dobrom ci v zlom z casti budeme z casti nebudeme vediet(niekto zomiera v mladsom veku),mozno este pocas nasho zivota vykona veci, ktore vrhnu nekale svetlo i na nas samych?
alebo zanechat stopu v inej forme?-praca, umenie, hudba..
deti nemusim, a je naozaj individualne, koho tie deti spravia stastnym, pre niekoho su vylucne deti zmyslom zivota a neziju naozaj pre nic ine,len pre rodinu...ale su aj taki (ako ja), ktorych tie deti zrajme nenaplnia, aj keby mam 3 deti,ano, bola by to asi radost, ale stale by mi NIECO chybalo...cize pre mna by zivot nebol ani stastnejsi (nie o vela), ani spokojnejsi..
je to individualne neda sa to tvrdit s istotou pretoze nepozname vsetky moznosti a fakty v ktorych ziju ti co maju deti a ti co nemaju a este ktomu ked zoberieme do uvahy fakt ze kazdy jeden clovek zije iny zivot ... neda sa to takto zhrnut do jedneho tvrdenia
Nepocitujem potrebu mat potomstvo. Ale velmi rad by som nejakemu nestastnemu dietatu zmenil zivot. A ked to nepojde adopciou , tak to pojde nejak inak.
Nnie som , nebol som a nikdy nebudem k detom lahostajny. Dufam len, ze predsudky mi nebudu branit nejakemu pomoct.
no neviem, mne matka povedala, že keby si môže ešte raz vybrať, tak by iste zostala bezdetná... No tato zas povedal, že by ma nevymenil za nič na svete a že je neskutočne šťastný, že ma má
Neviem je to silno individuálne. No z mojej perspektívy, ja nemám potrebu mať potomstvo, s deťmi nie som veľmi za dobre... Mám ich rada priamo úmerne, čím sú odo mňa ďalej tým ich mám radšej... Priala by som variantu byť krstná mama, a to dokonca aj z radosťou, ale vlastné, asi nie.
to, ci je dieta radost, zalezi na rodicovi a na okolnostiach. kazdy to moze vnimat po svojom. ak je niekto notoricky alkoholik, ak sa niekto nedokaze postarat ani sam o seba, alebo nevydrzi den bez svojej davky, potom prenho babo bude znamenat skor problem, si myslim.
Dietatko je radost pre ludi, ktori ho chcu, ktori sa nan tesia.
asi zalezi na hodnotach konkretnych ludi. su pariky, ktore maju na prvom mieste karieru (obaja) a to ze nemaju deti im maximalne vyhovuje a su spokojni. ja osobne zastavam nazor, ze deti ma spravia este stastnejsou, daju mojmu svetu rozmer po ktorom tuzim. ale nemyslim si vo vseobecnosti ze ludia s detmi by mali byt stastnejsi ako ti bez nich.
kedysi som nechápala, že prečo sa tak rozplývajú z bábätiek, no čím som staršia a vidím nejaké menšie dieťa, tak ako keby sa vo mne prebúdzal materský inštinkt
no to je individuálne, ak dieťa chcú ale nemôžu ho mať zo zdravotných dôvodov, tak im to určite nie je jedno a trápia sa tým.
a len od ich osobnosti záleží, či im tento fakt pokazí celý život alebo si to vykompenzujú nejako inak a nájdu svoj zmysel života, hoci aj tak určite prídu chvíle kedy ich to bude trápiť.
ak niekto nechce mať deti, tak môže byť šťastný aj bez nich...
s detmi moze byt sranda a postaraju sa o teba ked budes stara ak si ich dobre vychovas ale mozu byt aj dost otravne podla mna je zivot krajsi ked ma clovek deti ale rozhodne az okolo tridsiatky aby si si uzila vlastny zivot a zabezpecila im poriadne byvanie a starostlivost ja ani neviem ci chcem mat deti ale ak ano tak az ked budem mat dom, auto a podobne veci aby sa mali dobre ti mali sviniari
Práve som o tomto počula rozprávať jednu neurofyzičku. Podľa nej deti do každodenného života prinášajú viac stresu a starostí, ako keď ich človek nemá, ale z hľadiska dlhodobého mať deti robí človeka šťastnejším.
Su ludia, ktorym to bez deti maximalne vyhovuje a su ludia, ktorych naplna uz len predstava, ze raz budu mat potomkov. Ja deti nemam rada odmalicka, hlavne tie male, do 10 rokov a neviem si predstavit, ze by som sa raz mala o ne starat. Ale mozno este zmenim nazor
teda ked som mala 6 rokov a narodil sa mi brat, prestala som mat rada take male deti, teraz sa vekova hranica posunula a nemam rada deti v bratovom veku a mladsie, nie ze by som ako 10 rocna nenavidela ostatne 10 rocne deti je to trochu zvlastne ale jednoducho sa mi nepacia, vsetky su rovnake..
Všetko čo dýcha a pohybuje sa na tejto Zemi má jedinú spoločnú náplň vo svojom žití. Narodiť sa, splodiť potomkov a potom zomrieť. Či bude človek štastný to záleži naozaj len na ňom ale prečo nie? Ten kto nechce deti je buď natoľko sám, že na to nevie ani pomyslieť, alebo to nemá niekde v hlave celkom v poriadku. Možné je všetko.
šťastnejší, naplnenejší, krajší, božskejší... opravím tvoje slová: šťastný, naplnený, krásny, božský.... pretože nedokážem sa prinútiť porovnávať život partnerov s deťmi a bez detí... preto iba polovične súhlasím s tvojím názorom... rovnako naplnený, krásny a božský život môžu mať aj bezdetní...
no a svoj názor si nechám pre seba, pretože by som príliš odhaľovala,a nemám potrebu rozvíjať túto tému na internetovej verejnosti
wau, som rada, ze ste tu pridalo tolko komentov a roznorodych nazorov, velmi dobre sa mi to citalo a skutocne ma tesi, ze tu neboli ziadne priblble komenty a zobrali ste to s vaznostou.. DAKUJEM vsetkym, ktori sa zapoijli
tak podla toho ake tie deti su ale samozrejme aj podla toho aky su ty rodicia , napriklad take decko jak som bol (a este vlastne aj som lebo sak do smrti budem dieta mojich rodicov) ja to su len a len starosti radosti je velice malo
Myslim,ze su..su s nimi niekedy velke starosti,ale robia cloveka naplenenym,pretoze si vyzaduju vela lasky a taktiez ju niekedy vedia aj oaptovat a ked je zmyslom zivota cloveka laska,vtedy jeho zivot ma zmysel a nieje prazdny
Môj názor je ovplyvnený tým, že raz chcem mať deti.Podľa mňa sú ľudia bez detí menej šťastní ako tí, čo deti majú.Nejaká zlatokopka ktorej ide len o prachy a o pohodlný život to nepochopí. Niekto kto žije normálny život tak sa teší na to, ako bude v sebe cítiť to dieťa, ako ho prvýkrát uvidí a bude hádať na koho sa viacej podobá. Ked žena prvýkrát počuje slovo mama zabudne na všetky preplakané noci toho dieťaťa. Ked ho bude viesť do škôlky,školy a bude naňho pyšná. Ked sa bude vracať domov z práce a doma ju bude čakať to dieťa a povie : jej mami konečne si doma, chýbala si mi . Ked raz to dieťa bude mať dieťa a uvedomí si, že jeho mama to s ním nemala až tak ľahké a príde za ňou a podakuje jej za všetko tak vtedy sa človek cíti naplnený A pre tieto momenty sa oplatí žiť .. Peniaze sa minú, kariéra pominie, ale dieťa tu bude stále aj ked budete možno na mizine aj tak príde a povie : ľúbim ťa mama(ocko) A tie momenty sú neopakovateľné a stoja za to
ja som vzdy tvrdila ze po detoch netuzim..... a jedno uz mam... síce j e to s nou neraz tazke, ale jej usmev mi doda energiu a naplni ma nesmiernou laskou ktoru pochopi len osoba ktora je mamou...
Podľa mňa sú určite šťastnejší, lebo deti sú úžasné, i keď viem, že to s nimi je ťažké, aj tak si myslím, že ľudia bez detí prichádzajú o veľa. Ja v budúcnosti určite deti chcem mať
no ten, kto deti chce mat, ale nemoze, je samozrejme nestastny.
a ten, kto deti nechce mat, ale ma, tiez nie je dvakrat spokojny asi. (aj ked myslim si, ze s prichodom dietatka sa stratia vsetky negativne pocity. samozrejme az na vynimky)
a naopak, ten kto po detickach tuzil a ma ich, si pripada ako najstastnejsi clovek na svete.
a kto ich nechce mat a ani nema, tak si spokojne zije bez "starosti".
ironia sídli v tom, že tí ľudia, ktorí decká nechcú, ich majú a nezaslúžia si ich, chodia na potraty, alebo decko zabalia do igelitu a dovy, a tí čo chcú tie decka ako neviem čo, tí ich mať nemôžu....spravodlivosť nekonečná
Clovek je tu na to, aby sa rozmnozoval. Ma v sebe zakodovane, ze ma plodit deti, z coho logicky vyplyva, ze clovek, ktor deti nema nemoze dosiahnut stastie ked ho bude vzdy tento "fakt" brzdit. mozon si vynimky ale je to tak...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
ťažká téma-teda aspoň pre mňa
muž potrebuje tie deti hlavne robiť.
alebo zanechat stopu v inej forme?-praca, umenie, hudba..
deti nemusim, a je naozaj individualne, koho tie deti spravia stastnym, pre niekoho su vylucne deti zmyslom zivota a neziju naozaj pre nic ine,len pre rodinu...ale su aj taki (ako ja), ktorych tie deti zrajme nenaplnia, aj keby mam 3 deti,ano, bola by to asi radost, ale stale by mi NIECO chybalo...cize pre mna by zivot nebol ani stastnejsi (nie o vela), ani spokojnejsi..
Nnie som , nebol som a nikdy nebudem k detom lahostajny. Dufam len, ze predsudky mi nebudu branit nejakemu pomoct.
Neviem je to silno individuálne. No z mojej perspektívy, ja nemám potrebu mať potomstvo, s deťmi nie som veľmi za dobre... Mám ich rada priamo úmerne, čím sú odo mňa ďalej tým ich mám radšej... Priala by som variantu byť krstná mama, a to dokonca aj z radosťou, ale vlastné, asi nie.
Dietatko je radost pre ludi, ktori ho chcu, ktori sa nan tesia.
a len od ich osobnosti záleží, či im tento fakt pokazí celý život alebo si to vykompenzujú nejako inak a nájdu svoj zmysel života, hoci aj tak určite prídu chvíle kedy ich to bude trápiť.
ak niekto nechce mať deti, tak môže byť šťastný aj bez nich...
Hawk!
no a svoj názor si nechám pre seba, pretože by som príliš odhaľovala,a nemám potrebu rozvíjať túto tému na internetovej verejnosti
a ty máš deti??
a ten, kto deti nechce mat, ale ma, tiez nie je dvakrat spokojny asi. (aj ked myslim si, ze s prichodom dietatka sa stratia vsetky negativne pocity. samozrejme az na vynimky)
a naopak, ten kto po detickach tuzil a ma ich, si pripada ako najstastnejsi clovek na svete.
a kto ich nechce mat a ani nema, tak si spokojne zije bez "starosti".
Ja deti chcem.