Vlastne by sme nemali vôbec žiť. Práve cezomňa prechádza niekoľko desiatok žiarení a signálov, ktoré mi môžu spôsobiť infarkt... Poďme žiť jak domorodci, tí žijú oveľa zdravšie
A čo sú sáčkové potraviny? Ak myslíš vyfonky ktoré v sebe majú vyšší obsach soli tak áno tie sú až moc škodlivé, a čo nie je v sáčku? skoro všetko, polotovary odkukané z ameriky, rýchle občerstvenia, fast foody..všetko sú sačkové potraviny ktoré sú škodlivé, ale človek by potom sa musel prinútiť jesť veci ktoré by inak nejedol, čo mu nechutia, preto to jeme napriek tomu že je to škodlivé..a kto sa zamyslí nad otázkou či je to škodlivé keď otvára si chipsy,sladkosti, mäso a iné potraviny? asi nikto..
mimochodom nie všetky "éčka" sú škodlivé. niekde v zložení napíšu: antioxidant E330, a inde zase normálne kys. citrónová a k tomu nezabudnú dodať - Neobsahuje umelé konzervanty...
napr. Knorr robí instantné potraviny v ktorých je minimum konzervačných látok a umelých ochucovadiel.
sáčkové veci nie sú a priori škodlivé........ak tam nie je tona zlých éčok
v sáčkoch sú sušené veci a ak nezvlhnú, vydržia dlho rokov.........veď ako dlho vydržia sušené bylinky alebo ovocie? aj dva roky
horšie sú konzervy............trochu zle utesnené, a môžete umrieť na hociaké bacily, jedy a ak ich pred otvorením neumyjete, neumyjete dole potkanie kakanice........ďalšia infekcia........navyše, je v nich kopa histamínu
@somebody36 moja zlatá ja som bol chorý na srdce a doktorí ma vystríhali že glutaman sódny nesmiem užívať, preto ho ani neužívam .................ostatní si ho jedzte koľko chcete, váš problém .......filip
@zajkousko oj musis byt hned hnusny??...a to si potom nemohol jest ani huby alebo paradajky???.... pises ako by doktor bol boh... a tiez akoby glutaman bolo to najhorsie co sa tam nachadza.... mal by si venovat pozornost inemu svinstvu co tam davaju....ako moze az tak skodit ked si ho kazdy organizmus vyraba sam ... pravdaze vsetkeho vela skodi... ale aj napriklad velky prijem vitaminov nam moze sposobit problemy.... na srdce by si nemal ani prilis solit, takze mozno to je aj s tym spojene, ale zdravemu cloveku si nemyslim zeby skodil, ak to nieje vo vacsom mnozstve.... ziadna studia nepreukazala opodstatnenu skodlivost glutamanu.... nie vsetky ecka musia skodit.... no to je moj nazor na zaklade co som o tom citala a pocula ... ale nebudem ho vyhladavat neboj, som za bio vyzivu lebo vsetko co ludia vytvaraju nam moze sposobit nepredvidane chemicke reakcie v tele a potom vzniknu rakoviny a ine problemy.....no len si myslim ze glutamanu by si sme sa mali najmenej bat.....
@semhamforas mam taky pocit ze ti domorodci ziju menej kvoli nejakemu inemu faktoru nez je jedlo..lebo ako fakt domorodci napr na ostrovoch v juznom mori alebo indovia dlho ziju
Názory typu "nezdravé je všetko, čo sa dá nájsť v obchodoch" mi prídu ako názory lenivých ľudí, ktorí majú na háku svoje zdravie a proste sa im nechce dať si extra námahu a pozisťovať si, či tomu tak skutočne je (niekedy sa to aspon do určitej miery dá, a mnohému zlu zabránite napríklad kupovaním sezónnej zeleniny a ovocia domáceho pôvodu na trhoch - tomu verte - hoci ja to samozrejme vždy tiež nerobím, ale začínam to pokladať za prioritné a snažiť sa, nielen alibizovať... ). A bohužiaľ, zdravé potraviny sú často drahšie ako normálne (nehovorím o pochybnom labeli bio, o tom som si tiež prečítala dosť "veselé" štúdie..) - myslím objektívne zdravé ako grahamový rohlík, melasový cukor a pod... , ALE pokiaľ človek vyložene nežije tesne na životnom minimu, podľa mna stojí za to vyhradiť tomu trochu väčší obnos penazí, ako keby sme jedli "čo príde" . Takže tak... a sáčkové polievky, to ani nekomentujem, fakt nechápem, ako to môže niekto jesť Zaneprázdnenosť školou a podobné dôvody mi prídu ako dosť chabé ospravedlnenia ničenia si zdravia. Aj ja som to robila, síce nie vyložene so sáčkovými polievkami, ale .. našťastie som z toho nejak "vyrástla". Nič nie je dôležitejšie ako zdravie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Škatuľové (p)otraviny ?
Na niečo umrieť musíme
Bud je to nekvalitne , alebo 40 krat postrekovane , uz ani zelenina nie je to co byvala
Vlastne by sme nemali vôbec žiť. Práve cezomňa prechádza niekoľko desiatok žiarení a signálov, ktoré mi môžu spôsobiť infarkt... Poďme žiť jak domorodci, tí žijú oveľa zdravšie
napr. Knorr robí instantné potraviny v ktorých je minimum konzervačných látok a umelých ochucovadiel.
v sáčkoch sú sušené veci a ak nezvlhnú, vydržia dlho rokov.........veď ako dlho vydržia sušené bylinky alebo ovocie? aj dva roky
horšie sú konzervy............trochu zle utesnené, a môžete umrieť na hociaké bacily, jedy a ak ich pred otvorením neumyjete, neumyjete dole potkanie kakanice........ďalšia infekcia........navyše, je v nich kopa histamínu
» mladyvedec.sk/archiv/archiv-p...
zle si ma pochopila, prepáč ....
glutaman je nadrbaný všade, nesolím, stačí ked musím niečo jesť a neviem čo tam je a ako je to konzervované alebo pripravované ...........filip