Ze to je blbost. Budem sa opakovat po sty krat, ani ja som nenapisala test podla mojich predstav (chcela som to dat aspon na 80% a mam cca 78%), ale to nie je dovod na spisovanie takychto blbosti. K tomu trapnemu "suc" - budte radi ze nepolozili otazku co "utvor prechodnik od slova byt", takto bola polozena velmi priatelsky, a sedliackym rozumom sa na to dalo jednoducho prist, hold dnes uz mladi nerozmyslaju.
Ani jedina otazka nepresiahla ucivo, ktore ma maturant ovladat, a to, ze studenti venovali priprave asi minutu , lebo si povedali a sak maturita formalita, nie je chyba Nucemu ale ich.
jedine v com bol test narocnejsi bolo to, ze pominule roky boli otazky stavene v zmysle "najdite v odseku 2 blabla..." kdezto tento rok to bolo "najdite v ukazke..." cim to bolo trocha zdlhavejsie. That's all.
podľa mňa celá maturita je trápna ... človek je tam vystresovaný a potom to dorb* : / malo by to byť tak že kto dokončí ročník dostane maturitu a nie písať debilné testy atd ... : D to je nespravodlivé niekto môže opisovať a niekto nie
výkrik magorka, ktorý ani sám neovláda základy materinského jazyka... ak niekto nedokáže po sebe ani prečítať a opraviť, čo napíše a zverejní, je debil... najmä v kontexte toho, o čom či proti čomu to má byť namierené...
@majky96 presne tak : ) kto sa prebojuje do 4 ročníka a neprepadne dostane maturitu a hotovo ... lepšie by bolo keby učiteľky viacej skúšajú literatúru a slovenčinu to by neboli také stresy ... ale školstvo je celé v prdeli : D ved na Slovensku niektorý dostali vysokú školu a to nemali ani maturitu jebnú*** ma ide
Zakladateľ musí byť kus lenivého odpadu, ktorému sa počas celých príprav nechcelo na sebe ani trošku zamakať no stále dookola hovoril že sa mu treba učiť. Otázky zodpovedali učivu, ktoré by mal maturant ovládať. Nemôžu sa vás spýtať "aký bol den" a nikto nič nedosiahne bez štipky snahy (a zadarmo).
@7 do skoly som chodil tak 2x do tyzdna (viac sa mi nechcelo), na maturitu som sa ucil v noci pred skuskami, neodpisal som od nikoho, stres som mal a aj tak som mal najlepsi test v rocniku.. cim to bude, skor dnesna prijebana #hash_tah_facebook_mladez uz je komplet prijebkana a najradsej by mali vsetko zadarmo, pomaly ako skusky pre policajtov a blondiny... ked vsetci o sebe mladi rozpravaju aki su mudri, tak co bolo na tej skurvenej maturite tazke? priebezne som si pozriel "vraj 6 najtazsich otazok" a na vsetky som vedel bez dlhsieho rozmyslania odpovedat spravne...
som zvedavy, ako tito mladi budu plakat na vysokej, ked ich takato skuska ako je banalita ala maturita, bude cakat kazdeho polroka ... tohtorocna maturita vobec nebola tazka, to len dnesna mladez je blba a pohodlna...
z facebooku a instagramu asi tazko mladi podchytia kvalitnu slovnu zasobu a staci sa pozrieh hocikde na internetove fora a vidis, ze tak 80% ludi neovlada ani zakladne znalosti gramatiky, napriklad mnozne cislo pridavnych mien (co sa vyucuje na prvom stupni zakladnej skoly).... ale idu plackat nad tym, aka je maturita tazka
A to sa teraz mladi naucili, ze existuje slovo suc, a tak ho budu pouzivat vsade ako substitut "byt"?
(Ja neviem, fakt je to take nezname slovo? Pamatam si, ze kedysi sa po maturitach riesila nejaka dedovizen - v porovnani s tym mi suc pride ako uplne bezne slovo, neviem, mozno som len divna :ehm: )
@erjedna bingo + by ma zaujímalo, koľkí z tých dnešných maturantov prečitali v živote aspoň jednu knihu
@majky96 len preto, že niekto je..e 4 roky na školu, potom ma bobky a drtí sa V STRESE pred maturou, nie je chyba učiteľov ale vlastná demencia jedinca.
Úprimne, mne je jedno ako dopadne matura... Viem, že ja som sa nepripravoval na maturu skoro vôbec, až na deň pred maturou kedy som si pár krát prečítal nejaké základné veci...
podla mna bol test primerany, neviem, aj kebyze necitam tie knihy, tak by som to dala cca na tych 70%
nechapem preco si ludia myslia, ze nucem sa postavi na hlavu, lebo oni radsej pecu kolace jak citaju knihy
sak kazdy ma priority, a chapem, ze nie kazdeho bavi literatura, slovina, ale doriti polovica otazok je tam len o tom, ze si precitam text a ked nemam iq na urovni demencie, (co by som asi nemal mat, ked koncim strednu), tak to spravim
Ja milujem slovenský jazyk a literatúru a aj ju chcem učiť raz, ale z tohto testu som mala len okolo 70% a z minuloročných vždy viac ako 80%. Boli tam mierne kraviny podávané, ale ja som stroskotala najmä na tých otázkach kde boli súvetia, lebo to som sa akosik nenaučila a bolo ich tam hojne. Myslím, že až na otázku súc a asi 2 ďalšie tam boli ADEKVÁTNE otázky pre vzdelanie maturanta a to ja sa učím doma, keďže mám individuálny študíjny plán... Nikto sa nemôže vyhovárať na stres, čo by potom robil na mojom mieste keď z každého predmetu som skúšaná ako na ústnych maturitách 2x do roka a čo bude robiť na vysokej škole? Inak neviem čo vás trápi ako ste napísali písomku, však sloh ste určite napísali dobre.
Čo sa týka angliny z gramatiky som ja vymletá a tak to aj dopadlo - nedala som to asi ani na tých 33%. NAŠŤASTIE téma slohu bola skvelá, zachránila ma a na tú musel prejsť každý debil. (Som B2 forma.)
Až na to, že jedna otázka v teste presiahala učivo nás maturantov na 8 ročných to s doplňujúcimi/zaisťovacími otázkami nemáme v osnovách ani v žiadnej učebnici, všetci sme si sedliackym rozumom vymysleli, že chýbajú doplňujúce, lebo predsa všetkými otázkami niečo zisťovala a nakoniec to bolo úplne naopak, ale to sme nemali odkiaľ vedieť, keďže nás to nikdy nikto neučil (lebo to nie je naše učivo)
Prestaňte byť umrnčané frndy a proste sa s tou maturitou zmierne. Milióny ľudí pred Vami ju zvládli, tak ju urobíte aj Vy.
Taký skúšok ako je maturita budeš mať na výške niekoľko za polrok a aj ťažších a nikto sa Ťa nebude pýtať, či sa Ti to páči, alebo nie. V práci dostaneš ťažké úlohy, pri ktorých sa nikto nebude pýtať, či sa Ti páčia alebo nie.
Takže zavrite tie vaše rozmaznané držky, sklopte hlavy a urobte prvú aspoň trochu náročnú vec ktorú po Vás niekto v živote chcel. Nemáte 8 rokov, do riti! V živote sa s Vami už nikto maznať nebude!
@blanc inak hej to sme ani my z odbornych nevedeli a tiez sme si sedliackym rozumom doplnili doplnovacie a bolo to zle.. ale zas jedna otazka nerobi az taky vysledok, takze stale si myslim, ze sa to dalo..
No niektore otazky typu zivy bic (nebol zbicovany), reziser (vysvetlene uplne jebnuto, evokujuce ine povolanie)...ale tak vzdy take boli, takze nvm, co stale robia taku dramu kvoli tomu, kazdy normalny clovek musel dat nad 33%, mne vyslo asi 60%, ale podstatne je prejst a spravi ustne co najlepsie
@sheily no veď jasné, kvôli jednej otázke sa v slovenčine nič nerobí, len aj profesorka povedala, že je to tam pičovina, že ani ona to nevedela hneď z hlavy definovať a musela to hľadať v neviem akých odborných knihách, lebo v žiadnej z našich učebníc sa to nepíše.
že reformovaní gymnazisti na štvorročnom sa to mali učiť, ale my vôbec, takže to mi príde trošku chobotina aby bola v maturitnom teste otázka z učiva, ktoré žiak nikdy ani nemal vidieť, ale inak pohoda.
a som zvedavá na oficiálne výsledky, lebo ak budú také ako neoficálne, tak pár odpovedí je dosť napadnuteľných myslím si :ehm:
to je prehnané...ale kreatívne
a okrem iného,prečo by mal mať maturitu každý primitív?
keď raz nemá človek na to,aby zmaturoval,tak nech ide na odbor bez maturity.
a legendárne súc sa dalo domyslieť z kontextu vety
ale whatever,ja som ešte nematurovala ,tak sa tu nebudem múdriť... a nie je jedno,či mal niekto 60% alebo 90%? veď na tom vôbec nezáleží
a ako sa na stránke vyjadrovali k Testovaniu 9,tak prečo by mali každého zobrať na každú školu? ako môže niekto ,,nespraviť" Testovanie 9? ..škôl je veľa,žiakov málo a vezmú aj tých,ktorým sa nevydarí..
ale veru maturita elektronickou formou sa mi vôbec nepáči a dosť sa toho obávam..netreba byť za každú cenu inovatívny
,,Nie každý máme čas na to, aby sme doma čítali nejakú blbé dielo od Hamleta! Máme svoje povinnosti, sme dospelí ľudia a taktiež žijeme svoj život!"
to by ma zaujímalo,čo teda taký dospelý študent robí,aké má povinnosti,že nemá čas,keď teda má vlastný život
tvrdo pracuje a finančne zabezpečuje celú rodinu? musí povysávať a umyť riad?
@28 a ako by mal taký človek vedieť o nejakej Ofélii keď nemá ani potuchy o ,,knihe OD Hamleta'' a očividne o tom asi ani nepočul... loool ..možno by len stačilo,aby si prečítal obsah a tipol si
Paci sa mi ako su kazdorocne maturanti strasne dotknuti na pisomnych maturitach. Co ste vy? Nejaki nadludia, ktorym zly NUCEM ublizuje? To nie je predsa nic nove, ze si ten institut vymysli nejaku blbosticku, ktora sa potom rozobera medzi studentmi, tak to vzdy bolo a bude, ale tento hype mi pripada uplne trapny. Ani MY v roku 2011 sme neboli vynimkami a taktiez sme sa pozastavovali aj s nasimi ucitelmi nad niektorymi vecami, ale fakt neviem ci ma vyznam to dookola rozoberat, ked vonkoncom to nema hodnotenie ako ovplyvnit, ten jeden max 2 body nikomu znamku nespravia ...
Vsak ale nucem sa vyjadril, že tie testy boli postavené tak, aby ich nevyriesil každý. To by malo co za zmysel, keby ich spravili všetci. To ptm rovno môže vrátnik na vratnici tlačiť maturitné vysvedčenia a rozdávať zaujemcom na počkanie.
Každý rok sa nájde na teste nejaká totálne, hlúpa nezmyselný otázka, ktorá má byť nejaký chyták, tak to bolo aj bude aj ja by som bola naštvaná, ale tak maturita predsa nie je postavená na jednej otázke, ked vedeli zvyšok test, nemusia sa ničoho obávať podľa mňa je s tým už zbytočný cirkus
ak niekto má zle len tieto dve "kontroverzné" otázky, tak maturitu určite spravil a zvyšné percentá môže mať v piči, tak neviem čo tu riešite zbytočne. O___ô
život nie je fér, zvykajte si
@tomiq254 pise tam, ze je zakomplexovany student, a so strankou mu pomahaju kamarati.. to je jedna vec. A druha vec - to, ze vie niekto programovat este neznamena, ze nie je hlupy, lebo inteligentny clovek takyto vyplod nevypusti z ust a uz vobec o tom nezaklada pofiderne stranky. End of story.
však treba oddeliť zrno od pliev a na to sú také záludnejšie otázky, a ak maturantom robilo problém iba toto tak je to v pohode nie? aj tak si myslím že pri vyhodnotení sa ukáže že pohoreli aj na banálnejších otázkach ako toto ... tak nech držia hubu a prestanú už toľko šaškovať
preháňajú to decká riadne... nič nepoviem keby tam drbli slovo SÚC a teraz že povedz čo to je... ale tam bola celá veta a na základe tej vety (kto vie logicky uvažovať) sa dá prísť na to, čo je to za slovo a teda aj jeho základný tvar... to že niekto nemá logiku, hold smola....
Bavím sa na tom . Veď bez súc by mal aj tak 98.5%. Dalo sa na to prísť z kontextu vety a aj podľa pravidiel tvorenia neurčitých tvarov zámen. Ale keď sa bavká rád spočítačom, tak nech s bavká Podľa mňa nucem robia také testy aké sa od nich už očakávajú.
Tak toto už je moc... aj ja som sa najprv smiala na tých súc-vtipoch ale už je to trapné. Slovenčina ma baví, myslím že mi celkom ide, netvrdím, že ten test nebol ťažký, ale načo okolo toho robiť takýto cirkus?
Je ten magor normalny? Ja mam maturu za sebou, ale nedalo sa mi kuknut na tohtorocne otazky - este stale nemam porblem zodpovedat vacsinu + to co niektori tvrdili, ze matika bola tazka, tak by mali zapnut mozog - bez papiera a kalkulacky som v pohode za 20 minut vyriesil prvych 8 uloh, takze ak so vsetkymi pomockami nestacilo 120 minut, tak nech sa radsej prepadnu pod zem. Ako chapem, ze istu rolu hraje nervozita, ale otazky fakt neboli super ultra tazke, mozno zopar ich bolo nejasnych, ale zopar nie je vacsina.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Ani jedina otazka nepresiahla ucivo, ktore ma maturant ovladat, a to, ze studenti venovali priprave asi minutu , lebo si povedali a sak maturita formalita, nie je chyba Nucemu ale ich.
jedine v com bol test narocnejsi bolo to, ze pominule roky boli otazky stavene v zmysle "najdite v odseku 2 blabla..." kdezto tento rok to bolo "najdite v ukazke..." cim to bolo trocha zdlhavejsie. That's all.
lôl
jolo
som zvedavy, ako tito mladi budu plakat na vysokej, ked ich takato skuska ako je banalita ala maturita, bude cakat kazdeho polroka ... tohtorocna maturita vobec nebola tazka, to len dnesna mladez je blba a pohodlna...
z facebooku a instagramu asi tazko mladi podchytia kvalitnu slovnu zasobu a staci sa pozrieh hocikde na internetove fora a vidis, ze tak 80% ludi neovlada ani zakladne znalosti gramatiky, napriklad mnozne cislo pridavnych mien (co sa vyucuje na prvom stupni zakladnej skoly).... ale idu plackat nad tym, aka je maturita tazka
(Ja neviem, fakt je to take nezname slovo? Pamatam si, ze kedysi sa po maturitach riesila nejaka dedovizen - v porovnani s tym mi suc pride ako uplne bezne slovo, neviem, mozno som len divna :ehm: )
@majky96 len preto, že niekto je..e 4 roky na školu, potom ma bobky a drtí sa V STRESE pred maturou, nie je chyba učiteľov ale vlastná demencia jedinca.
nechapem preco si ludia myslia, ze nucem sa postavi na hlavu, lebo oni radsej pecu kolace jak citaju knihy
sak kazdy ma priority, a chapem, ze nie kazdeho bavi literatura, slovina, ale doriti polovica otazok je tam len o tom, ze si precitam text a ked nemam iq na urovni demencie, (co by som asi nemal mat, ked koncim strednu), tak to spravim
Čo sa týka angliny z gramatiky som ja vymletá a tak to aj dopadlo - nedala som to asi ani na tých 33%. NAŠŤASTIE téma slohu bola skvelá, zachránila ma a na tú musel prejsť každý debil. (Som B2 forma.)
Dosť sranda toto sledovať každý rok, kam to hrotia tí najhlúpejší.
Jediné mám k tomu: " Topiaci sa aj slamky chytá "
Až na to, že jedna otázka v teste presiahala učivo nás maturantov na 8 ročných to s doplňujúcimi/zaisťovacími otázkami nemáme v osnovách ani v žiadnej učebnici, všetci sme si sedliackym rozumom vymysleli, že chýbajú doplňujúce, lebo predsa všetkými otázkami niečo zisťovala a nakoniec to bolo úplne naopak, ale to sme nemali odkiaľ vedieť, keďže nás to nikdy nikto neučil (lebo to nie je naše učivo)
Taký skúšok ako je maturita budeš mať na výške niekoľko za polrok a aj ťažších a nikto sa Ťa nebude pýtať, či sa Ti to páči, alebo nie. V práci dostaneš ťažké úlohy, pri ktorých sa nikto nebude pýtať, či sa Ti páčia alebo nie.
Takže zavrite tie vaše rozmaznané držky, sklopte hlavy a urobte prvú aspoň trochu náročnú vec ktorú po Vás niekto v živote chcel. Nemáte 8 rokov, do riti! V živote sa s Vami už nikto maznať nebude!
Howgh!
že reformovaní gymnazisti na štvorročnom sa to mali učiť, ale my vôbec, takže to mi príde trošku chobotina aby bola v maturitnom teste otázka z učiva, ktoré žiak nikdy ani nemal vidieť, ale inak pohoda.
a som zvedavá na oficiálne výsledky, lebo ak budú také ako neoficálne, tak pár odpovedí je dosť napadnuteľných myslím si :ehm:
a okrem iného,prečo by mal mať maturitu každý primitív?
keď raz nemá človek na to,aby zmaturoval,tak nech ide na odbor bez maturity.
a legendárne súc sa dalo domyslieť z kontextu vety
ale whatever,ja som ešte nematurovala ,tak sa tu nebudem múdriť... a nie je jedno,či mal niekto 60% alebo 90%? veď na tom vôbec nezáleží
a ako sa na stránke vyjadrovali k Testovaniu 9,tak prečo by mali každého zobrať na každú školu? ako môže niekto ,,nespraviť" Testovanie 9? ..škôl je veľa,žiakov málo a vezmú aj tých,ktorým sa nevydarí..
ale veru maturita elektronickou formou sa mi vôbec nepáči a dosť sa toho obávam..netreba byť za každú cenu inovatívny
,,Nie každý máme čas na to, aby sme doma čítali nejakú blbé dielo od Hamleta! Máme svoje povinnosti, sme dospelí ľudia a taktiež žijeme svoj život!"
to by ma zaujímalo,čo teda taký dospelý študent robí,aké má povinnosti,že nemá čas,keď teda má vlastný život
tvrdo pracuje a finančne zabezpečuje celú rodinu? musí povysávať a umyť riad?
ale inak @17
Človek čo vytvoril takú stránku hlúpi nebude už len preto že dokázal naprogramovať stránku.
Každý rok sa nájde na teste nejaká totálne, hlúpa nezmyselný otázka, ktorá má byť nejaký chyták, tak to bolo aj bude aj ja by som bola naštvaná, ale tak maturita predsa nie je postavená na jednej otázke, ked vedeli zvyšok test, nemusia sa ničoho obávať podľa mňa je s tým už zbytočný cirkus
život nie je fér, zvykajte si
maturovala som síce zo slovenčiny pred 2 rokmi, ale stále si pamätám, kto bola Ofélia v diele Hamlet a aký je základný tvar slova "súc"
myslím, že na tých testoch nie je nič hrôzostrašné
Vôbec by ma neprekvapilo ak by som šiel po ulici zajtra a niekto to mal napísané na tričku
kebyze venuje tu energiu ten, co to zapojil do studia aspon