@fxx no warez alebo torrenty .... pocul som ze servery kde su tieto torrenty planuju presunut na neutralne uzemie (do oceánu) mozno na nejaku ropnu plošinu ale co ja viem... nebude im to aj tak naprd?
už vidím ako budú poskytovatelia kontrolovať každý kB čo stiahneme, budú presne vedieť či sa na vec ktorú sme stiahli vzťahujú nejaké autorské práva a budú to hlásiť súdu aby prišli o zákazníkov
lepšie povedané čiastočne nie, je to dobrý nápad ale stačilo by zablokova pristup na warezy a inak a nie odpojiť od netu veď potom vlastne narušujú občianske práva nie?
@krutafunebracka a my máme právo sťahovať veci, za ktoré si iní zaplatia, zadarmo - nelegálne?
samozrejme, že s tým nesúhlasím, ale viac menej to chápem.
Postupným využívanim internetu ako všemocného nástroju "násjť všetko" sa tento "krok" dal očakávať,pretože nastane čas, kedy sa prestane robiť hudba a premiery v kinách sa stanú dernierami
Takýto zákon v praxi nikdy nebude mať efektivitu. Ak sa skutočne zavedie, ľudia si nájdu spôsob, ako ho obísť. Tak si to zoberme na konkrétnom príklade. Niekto bude sledovať, čo sťahujem. Okrem toho, že je to zásah do súkromia a nie je to tak celkom v súlade s ústavou (ale o tom potom), bude vidieť tok dát a dajme tomu názov súborov, ktoré sťahujem. Ale keďže ľudská vynaliezavosť nepozná hraníc, tak tie súbory začnú nazývať nejakým krycím menom. To znamená, že ja stiahnem súbor napríklad 001.dll, ktorý je v skutočnosti film a doma si ho premenujem na Ice Age 3.avi. Ako mi niekto dokáže, čo som v skutočnosti stiahol bez toho, aby prišiel fyzicky k môjmu počítaču ? Monitorovaním siete určite nie.
Napríklad u nás keď mám dať za hudobné cd 7stoviek.. tak to je choré to si hocikto nemôže len tak dovoliť.. oproti tomu v USA sú veľmi dostupné ceny a v digitálnych formách ešte lacnejšie.. takže tam by to efekt malo..
Akože keď napríklad také Vrbovské Vŕby mi dali cedo za 3 eurá a to druhé majú voľne stiahnuteľné na nete, na oficiálnej stránke, tak fajn, ale tých spomenutých sedem stovák?! Navyše keď mnohé cédečká sa snáď ani nedajú zohnať.
@krutafunebracka ak to interprét sám dá na web na svoj oficiálny web ako voľne šíriteľné, tak on to predáva zadarmo. Pokial to autor neposkytne zadarmo, tak vtedy je to nelegálne...
@16@19 presne tak, CD pod 17 € je rarita, o DVD nehovoriac.
Keby som vlastnila disky všetkých albumov, ktoré mám v PC..to vychádza nejakých deväťsto ojro, toľko usporím, keď si najbližších päť rokov nič nekúpim.
@tomas Ja viem, ale keď niekto chce za jedno doslova posrané cédečko 700 korún, tak si ho môže rovno strčiť NIEKAM. Ale to som myslela, že to nové mi dal za TRI eurá.
@22 Však to je tá kravina, to by sa potom nemohlo sťahovať NIČ, snáď ani obrázky z gúglu.
neviem ci tak velmi budu s tym suhlasit hudobni interpreti... ved im klesne pocet fanusikov o 80% ked jedina sanca ako zohnat hudbu bude kupit si ju...
nie... u nas na skole zaviedli teraz office 2007 stazoval som sa ze preco mam pouzivat komerkcny program ktory mojOS (linux) nepodporuje ani.... cize musim platit za win + office 2007 full
komu nie su zname ceny office 2007 tak je to okolo 100euro.. tak som sa spytal odkial to mam mat.. a preco nemame na skole open office ktori je zadarmo... a bolo mi povedane...
"zozen si to " a ja ze ako... a ucitel mlcal a povedal "sak mas internet" a ja kukam ze... hmmm to mam porusovat zakony a autorske a licencne prava ? a on ze "ale ked to ovladas tak to nemusis mat doma staci ti to teda v skole" ....
skola dostava office za symbolicke 1euro... mne povedali viac menej ze si to mam stiahnut... budeme mat z toho skusky a niake papiere ze to ovladame... (ECDL) a proste... mozem ich kaslat... okej viem na tom robit po 2hodinach preklikavania ale ide o princip...
cize NECH ZAKON PLATI AJ NA SR ale len ak SKOLY budu dodavat ziakom software za tie iste ceny alebo zadarmo k dispozicii ked maju na nich pracovat...
ratam stym ze moc ludi tu nevie co je autocad tak to ani rozoberat nejdem ale taktiez nam bolo povedane "zozente si aj domov nech sa stym naucite pracovat a skusate si doma" spoluziak dostal ledva 4 na konci minuleho roka len preto ze som ho doucoval 4h co kde je... proste neslo mu to a doma to nemal...
@freedomko neviem ale auplan, autocad, a pod, sú aj študenské verzie, ja používam auplan, full verzia stoji tiež okolo 1000€ , ale študenskú verziu stiahneš zadarmo, stačí poslať potvrdenie že si študent ,,
a akurat o čo prídem je to že keď tlačím tak na papier napíše vyrobene v študentskej verzii
@myslitel a myslis si ze taketo informacie NAM POVEDALI V SKOLE ? nie.. takze kedze som v tom z e to musim kupit za 1000euro tak... ehm... neriesim...
@goth111 vidis... a v BA nam nie su schopny ani povedat ze mame im poslat mail so ziadostou o studentsku verziu a ze ju dostaneme... zadarmo... ako napisal myslitel....
proste... skolstvo sa vobec nestara o svojich studentov...
@myslitel inak dik predlozim to na skolskej rade nech to dodavaju automaticky takto studentom zaciatkom roka...
u nas na skole je totiz JEDNO DVD so softom a licenciou ktore koluje z ucebne do ucebne... a nechapem tomu preco..
@Freedomko aspon nezavadzaj. Office 2007 home a student OEM stoji okolo 30 euro a mas tam Word, Excel, Powerpoint a OneNote a to ani nemusis preukazovat ze si student. Obycajnemu smrtelnikovy nastroje ako Visio, Access, Groove a co ja viem co aj tak netreba.
A porovnavat MS office s OOo sa neda ani s prizmurenymi ocami. Jednak OOo je pomale ako trenky (dost bieda, na to ze to ma Sun pod palcom) a tak isto to vyzera otrasne (na linuxe detto) a kompatibilita medzi MS office ppt a OOo prezentaciou je nulova. A kedze skoly maju Office za par susnov, nebudu tam predsa davat OpenOffice, ktory je 100 rokov za opicami aj co sa tyka uzivatelskeho rozhrania a jeho prehladnosti a aj samotneho designu.
Btw ked si student a mas ISIC, tak si mozes potahat peknu kopu MS plateneho softwaru uplne zadarmo. Staci sa len informovat na skole. Ja som dnes napriklad uplne legalne a zadarmo stiahol Windows 2008 server a chystam sa este stiahnut Microsoft Visual Studio 2008 pro.
Btw takyto zakon ma netrapi, mas asi 4 tunely, cez ktore mozem veselo tahat, takze provider sa moze akurat tak sparat v nose
Stahovanicko musi byt. Ak je dobre obdobie tak ani PiCinu nevypinam. Cez den robota. A vecer a noc, ak mam roztahane tak to necham a rano topim lievance. A ten bordel okolo nelegalnosti neriesim, museli by zavriet pol statu aj 80roc. dochodcu, ktoremu vnuk ukazal kde si ma stiahnut DVD Na skle malovane ci nejakej Lucnice alebo Sluku
Zaklad a kancelarske programy mam legalne. Vistu, 7, a Office, som ziskal ako OEM, alebo studentske ver., a nasledne som si kupil UP. A ostatne su volne, alebo drahe urcene pre tych co na to maju, alebo pre sikovnych
@tommyhot keby mi boli ochotny vydat ISIC uz ho davno mam... mam narok len na ten bezcipovy vzhladom na to ze nasa skola to nepodporuje... a bezcipovy mi je na dve veci
no ešte to tak... a našim poslancom kedy vezmú tú debilnú poslaneckú imunitu??? alebo zakážu v krajine fajčiť... keby schválili taký debilný zákon sťahujem sa z krajiny...
Vyjadrím sa aj ja . Prikláňam sa k ľuďom nespokojným s týmto zákonom.
Podľa mňa celosvetová spoločnosť speje skôr k voľnejším a slobodnejším zákonom a vzťahom, takže by som takýto zákon nečakal.
Keď platím za prístup do celosvetovej internetovej siete, tak prečo mám platiť za sťahovanie niečoho? Poskytovatelia internetu majú nehorázne zárobky, tak nech si autori pýtajú prachy od nich.
Pirátstvo tu bolo a aj bude, i keď v inej forme. Takže nejaký zákon to neovplyvní a síce niektorým spoločnostiam a ľuďom sa to bude páčiť, väčšina bude nespokojná.
Možno Francúzsko len potrebuje naplniť štátnu pokladnicu pokutami .
este k tomu donedavna som pouzival len linux (uz mam dualboot s Win7) a tam AutoCad nebol, sice boli nejake podobne programy ale o ich kvalite by som pochyboval, fakt je to ako Open Office a Microsoft Office
A sice som uz na Widlach, ale stale mi zostava si ten program iba ilegalne stiahnut...
@Freedomko kto ti kazde kupovat si Office basic? Na skolske potreby je home and student (word, excel, ppt, onenote - ktory pravdepodobne ani nevies na co je a nebudes ho nikdy potrebovat) OEM za 30 ojro uplne idealne riesenie.
Je fakt smiesne ako sa vy ortodoxni linuxaci (btw aj ja som nim bol /a dobre mi z toho drbalo/, kym som trosku neotvoril oci) snazite za kazdym tvarit, ze vsetko fachci super a bez problemov.
MS word 2007 sa spusti do 3-4 sekund (word 2003 je na tom o par sekund horsie). O tom OOo writer 3 ani len nesniva a ked tvrdis opak, klames sameho seba. Je pravda, ze z OOo 2 -> 3 sa podstatne znizil cas spustania, este velmi velmi davno mozno to bol aj OOo 1 to bola rovna minuta. Dvojka bola takych 30 sekund a trojka do 15-20 (bavime sa o prvom starte, nie o dalsich, ked uz je to nacachovane v ramke).
Spustanie OOo na windowsoch je citelne rychlejsie, ale stale pomale.
Neviem kolko si linuxak, a ako dlho si mal moznost pracovat s OpenOffice ale z vlastnych skusenosti ti hovorim, ze mal vzdy problemy so startom a nie len u mna - vzdy boli toho plne fora.
O skaredom designe nema vyznam hovorit, tam sa za tie roky nic nezmenilo. Sice su dostupne nejake temy, ale to je skor parodia na temu ako nejake vizualne citelne zlepsenie.
Btw s prichodom free sluzieb MS Live Workspaces (online zdielanie office dokumentov) a Office Web Apps (free office na internete) je pochovane kazde jedno office riesenie.
....a preco nie ak chces stahovat tak plat ...viac ako v obchode kde si to mozes kupit....aj tu sa to raz dostane tomu ver .............radsej si to kupim ako stiahnem s free nemam problem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Takže Francúzi takmer schválili takýto zákon, aký je váš názor?
Preco by to provider hlasil? Na Slovensku by prisiel o 50% zakaznikov minimalne
Preco by som mal zabezpecovat wifi? Je to moja wifi, takze ak mi ju prikazu zabezpecit je to protizakonne, s mojou wifinou si mozem robit co chcem.
samozrejme, že s tým nesúhlasím, ale viac menej to chápem.
Postupným využívanim internetu ako všemocného nástroju "násjť všetko" sa tento "krok" dal očakávať,pretože nastane čas, kedy sa prestane robiť hudba a premiery v kinách sa stanú dernierami
Ale verím že sa vynájde spôsob ako to obísť..
Neviem si to predstaviť keby sa to zaviedlo aj tu...
Keby som vlastnila disky všetkých albumov, ktoré mám v PC..to vychádza nejakých deväťsto ojro, toľko usporím, keď si najbližších päť rokov nič nekúpim.
@22 Však to je tá kravina, to by sa potom nemohlo sťahovať NIČ, snáď ani obrázky z gúglu.
komu nie su zname ceny office 2007 tak je to okolo 100euro.. tak som sa spytal odkial to mam mat.. a preco nemame na skole open office ktori je zadarmo... a bolo mi povedane...
"zozen si to " a ja ze ako... a ucitel mlcal a povedal "sak mas internet" a ja kukam ze... hmmm to mam porusovat zakony a autorske a licencne prava ? a on ze "ale ked to ovladas tak to nemusis mat doma staci ti to teda v skole" ....
skola dostava office za symbolicke 1euro... mne povedali viac menej ze si to mam stiahnut... budeme mat z toho skusky a niake papiere ze to ovladame... (ECDL) a proste... mozem ich kaslat... okej viem na tom robit po 2hodinach preklikavania ale ide o princip...
cize NECH ZAKON PLATI AJ NA SR ale len ak SKOLY budu dodavat ziakom software za tie iste ceny alebo zadarmo k dispozicii ked maju na nich pracovat...
ratam stym ze moc ludi tu nevie co je autocad tak to ani rozoberat nejdem ale taktiez nam bolo povedane "zozente si aj domov nech sa stym naucite pracovat a skusate si doma" spoluziak dostal ledva 4 na konci minuleho roka len preto ze som ho doucoval 4h co kde je... proste neslo mu to a doma to nemal...
(1000euro) ( » autocad.tcad.sk/nakup.html... )
takze nie..
a akurat o čo prídem je to že keď tlačím tak na papier napíše vyrobene v študentskej verzii
Ale je to len taka doplňujúca odpoveď
@goth111 vidis... a v BA nam nie su schopny ani povedat ze mame im poslat mail so ziadostou o studentsku verziu a ze ju dostaneme... zadarmo... ako napisal myslitel....
proste... skolstvo sa vobec nestara o svojich studentov...
@myslitel inak dik predlozim to na skolskej rade nech to dodavaju automaticky takto studentom zaciatkom roka...
u nas na skole je totiz JEDNO DVD so softom a licenciou ktore koluje z ucebne do ucebne... a nechapem tomu preco..
A porovnavat MS office s OOo sa neda ani s prizmurenymi ocami. Jednak OOo je pomale ako trenky (dost bieda, na to ze to ma Sun pod palcom) a tak isto to vyzera otrasne (na linuxe detto) a kompatibilita medzi MS office ppt a OOo prezentaciou je nulova. A kedze skoly maju Office za par susnov, nebudu tam predsa davat OpenOffice, ktory je 100 rokov za opicami aj co sa tyka uzivatelskeho rozhrania a jeho prehladnosti a aj samotneho designu.
Btw ked si student a mas ISIC, tak si mozes potahat peknu kopu MS plateneho softwaru uplne zadarmo. Staci sa len informovat na skole. Ja som dnes napriklad uplne legalne a zadarmo stiahol Windows 2008 server a chystam sa este stiahnut Microsoft Visual Studio 2008 pro.
Btw takyto zakon ma netrapi, mas asi 4 tunely, cez ktore mozem veselo tahat, takze provider sa moze akurat tak sparat v nose
» www.agem.sk/?cmd=tovar_deta... hla cena takze nie 30euro
a OpenOffice je pomali ako u koho ze ja snim nemam ziadne problemy prehliadnost ? si pozri ako vyzera 07 a 03 office a potom mi vrav o prehladnosti
@mescudi hej
Mam par CD, ale vazne su hrozne predrazene, takze som nutena si velmi vyberat. No a filmy pozeram akurat tak v TV, alebo ked raz za rok idem do kina
keby aj taky zakon schvalili, za chvilu aj tak vymyslia, ako to obist...
nebudem trebars za hru platit nejakych 40-50 € (pre bezneho obcana tak 20-25 hodin prace) a hra prejdena za nejakych 4-6 hodin... trochu nepomer nie?
Podľa mňa celosvetová spoločnosť speje skôr k voľnejším a slobodnejším zákonom a vzťahom, takže by som takýto zákon nečakal.
Keď platím za prístup do celosvetovej internetovej siete, tak prečo mám platiť za sťahovanie niečoho? Poskytovatelia internetu majú nehorázne zárobky, tak nech si autori pýtajú prachy od nich.
Pirátstvo tu bolo a aj bude, i keď v inej forme. Takže nejaký zákon to neovplyvní a síce niektorým spoločnostiam a ľuďom sa to bude páčiť, väčšina bude nespokojná.
Možno Francúzsko len potrebuje naplniť štátnu pokladnicu pokutami .
my sme na tom s AutoCad-om uplne rovnako..
este k tomu donedavna som pouzival len linux (uz mam dualboot s Win7) a tam AutoCad nebol, sice boli nejake podobne programy ale o ich kvalite by som pochyboval, fakt je to ako Open Office a Microsoft Office
A sice som uz na Widlach, ale stale mi zostava si ten program iba ilegalne stiahnut...
Je fakt smiesne ako sa vy ortodoxni linuxaci (btw aj ja som nim bol /a dobre mi z toho drbalo/, kym som trosku neotvoril oci) snazite za kazdym tvarit, ze vsetko fachci super a bez problemov.
MS word 2007 sa spusti do 3-4 sekund (word 2003 je na tom o par sekund horsie). O tom OOo writer 3 ani len nesniva a ked tvrdis opak, klames sameho seba. Je pravda, ze z OOo 2 -> 3 sa podstatne znizil cas spustania, este velmi velmi davno mozno to bol aj OOo 1 to bola rovna minuta. Dvojka bola takych 30 sekund a trojka do 15-20 (bavime sa o prvom starte, nie o dalsich, ked uz je to nacachovane v ramke).
Spustanie OOo na windowsoch je citelne rychlejsie, ale stale pomale.
» www.google.sk/search?hl=sk&am...
Neviem kolko si linuxak, a ako dlho si mal moznost pracovat s OpenOffice ale z vlastnych skusenosti ti hovorim, ze mal vzdy problemy so startom a nie len u mna - vzdy boli toho plne fora.
O skaredom designe nema vyznam hovorit, tam sa za tie roky nic nezmenilo. Sice su dostupne nejake temy, ale to je skor parodia na temu ako nejake vizualne citelne zlepsenie.
Btw s prichodom free sluzieb MS Live Workspaces (online zdielanie office dokumentov) a Office Web Apps (free office na internete) je pochovane kazde jedno office riesenie.