poznám pomerne dobre niekoľko ľudí čo tam chodili na strednú, a tuším dvoch čo robili aj pomaturitnú nadstavbu.
tí, čo tam chodili na strednú vraveli, že je to škola všeličoho iného len nie dizajnu. no na dni otvorených dverí som videl aj pekné veci týkajúce sa priemyselného dizajnu, módy a iných odvetví dizajnu.
niektoré veci sa skveli výnimočným nadaním. ale videl som aj kopec prác, z ktorých bolo jasné, že autor je osoba bez nejakého extra talentu - proste len vycvičená technika. to vo mne prebudilo pochybnosti o kvalite a dobrom mene takej súkromnej umeleckej školy.
dôležité je zvážiť reálne možnosti uplatnenia s takým "vzdelaním". podľa mňa je to na pracovnom trhu beznádej a človek musí individuálne na sebe pracovať viac, ako iný s "normálnou" školou. aby si vôbec mal čo napísať do životopisu, lebo maturita z umeleckej znie ako vtip.
@takzvany ..no mna zaujima pomaturitne studium ,, podla mna je to celkom dobra alternativa , pre tych , ktori sa na vysoku umelecku tentoraz nedostali a ziadny iny smer ich nezaujima ale nechcu ani rok ci viac stagnovat .... co sa tyka uplatnenia ,tak to nevidim az tak negativne ... graficke studia , rozne ateliery a pod. sa nepozeraju na zivotopis ale portfolio ...
@ekrazit no keď máš slušné porfolko tak nech sa páči. len ti vravím, aby si rátal s tým, že je to súkromná škola so všetkým čo k tomu patrí, t.j. sú tam aj študenti výrazným talentom nedisponujú a študujú tam preto, lebo si to platia.
keby si chcel, môžem ti dať kontakt na kamarátku, ktorá je asi fundovanejší zdroj ako ja.
@takzvany ...jasne ,ze su tam aj taki ludia ,, samozrejme ,ze nechcem na tej skole ani zakladat ,, ja som len chcel vediet ako to tam chodi - na pomaturitnom studiu ,, tj. ako su hodiny , ako to je s dochadzkou a pod. ... ta tvoja kamaratka chodi na pomaturitne ??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
tí, čo tam chodili na strednú vraveli, že je to škola všeličoho iného len nie dizajnu. no na dni otvorených dverí som videl aj pekné veci týkajúce sa priemyselného dizajnu, módy a iných odvetví dizajnu.
niektoré veci sa skveli výnimočným nadaním. ale videl som aj kopec prác, z ktorých bolo jasné, že autor je osoba bez nejakého extra talentu - proste len vycvičená technika. to vo mne prebudilo pochybnosti o kvalite a dobrom mene takej súkromnej umeleckej školy.
dôležité je zvážiť reálne možnosti uplatnenia s takým "vzdelaním". podľa mňa je to na pracovnom trhu beznádej a človek musí individuálne na sebe pracovať viac, ako iný s "normálnou" školou. aby si vôbec mal čo napísať do životopisu, lebo maturita z umeleckej znie ako vtip.
keby si chcel, môžem ti dať kontakt na kamarátku, ktorá je asi fundovanejší zdroj ako ja.