Prosim potrebujem rychlo poradit , ci ist na gympel alebo konzervatorium(hudobno-dramaticke)Velmi ma bavi hudba aj herectvo , ale neviem ci sa po skole s tym nejako uzivis . ci nebude rozumnejsie , ked pojdem na gympel .Dik za radu
Stále sa môžeš venovať hudbe, aj keď pôjdeš na gympel. Na konzervatóriách aj umeleckých vysokých školách ľudia podliehajú takému zaostalému a skostnatelému systému výučby, kt. podľa mňa viac škodí tvorbe, ako pomáha...na gympli aspoň získaš ako taký prehľad a nestratíš svoj záujem o hudbu/herectvo, čo sa ti naopak na konzerve môže stať, keď ťa budú nútiť v umení robiť niečo, čo ťa napr. nebaví, alebo je to proti tvojmu umeleckému cíteniu. Aj ja som svojho času chcela ísť na konzervatórium, a odhovárali ma od toho práve ľudia, čo na konzervu chodili. Tiež poznám aj ľudí, ktorí súbežne robili konzervu aj gympel, tak aj to je možnosť. Musíš proste zvážiť ako veľmi ti na hudbe/herectve záleží a pokiaľ ťa to veľmi baví, uživíš sa s tým bez problémov. Ale akonáhle si nebudeš istá, celé tvoje úsilie môže ísť do kelu. Celé je to o tvojej vlastnej námahe a priebojnosti, ktorú do teba žiadna škola nebude vštepovať...
@4 ... ja osobne som bola tok na gympli ... teraz som na konzerve a som rada, ze som prestupila ... niekedy mam sice depkove stavy, ze by som vsetkych zabila najradsej, ale hudbu mam rada :- )
@lucqa1597 tak cojaviem ... nejak pol roka pred tym som sa pripravovala ... prisla som tam, zahrala som, pockala na vysledky ... ak si dobre pripravena, tak to nieje tazke .. a samozrejme ide aj o to, kam chces ist na konzervatorium ... poznam skoly, kde hviezdia ludia, ktori s hudbou nemaju nic spolocne ... takze tak no ... :- )
@lucqa1597 nie nie ... ja nechodim do blavy ... ale v blave tusim je na prijimackach povinny klavir .. ja ak mam pravdu povedat, na klaviry nic ani len nezatnem ... cvicim den pred tym, ako mam mat hodinu ... mna klavir vobec nebavi ... ty chces ist na konzervu do blavy?
Neviem Ešte uvidím .. ale bývam na druhom konci Slovenska D Takže asi ťažko , len som počula , že je najlepšie na Slovensku Asi pôjdem do Bystrice (to je najbližšie )
Jednoznačne choď na konzervu ! Je to úplne niečo iné ako gympel. Oveľa lepšie. A s tou výučbou to nieje pravda. Učí sa na konzervách a celkom dosť. Každému by som dopriala aspoň týždeň na konzerve pretože je to úžasná škola
Ja si myslím že konkrétne pre hercov sú konzervatória veľmi dobré pretože majú v jednom kuse nejaké kšefty čo im vybavila škola či profesor poznám aj druhákov hercov čo hrali už kade tade
@LucQa1597 určite gympel Uvidíš ako sa ti bude po strednej dariť a keď už by si chcela uspieť tak po gympli môžeš ísť na VŠMU ale po konzervatoriu buď ťa prijímu na VŠMU a potom je malá šanca na dobrú školu sa vysokú inú dostať kedže na konzervatóriu vypadávajú predmety ako chemia, fyzika a pod.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov