Ľudia potrebujem pomoc. Dneska som 7 hodín v kuse chodil a strašne ma bolia nohy. Pravdepodobne dostanem svalovku. Nemáte nejaké rýchle účinné rady, čo pomáha na svalovku? Lebo zajtra idem do Aquaparku zo školy a rád by som tam išiel.
nohy do vyššej polohy ako telo, sprcha kde striedaš teplu vodu so studenou, kvalitná strava...ale to musíš byt dobrý ňuma ked mas svalovku lebo 7 hodín chodíš
@jurito nepovedal som, že ju mám, len že ju možno dostanem. A napísal som to blbo. Skôr to malo byť že som 1 hodinu chodil a 6 hodín stál. A pri státi si viac zaťažuješ nohy, než keď chodíš.
pokus sa to rozchodit a skus si kupit napr. v tescu maju proteinove tycinky z BCAA co si ja davam po posilke na regeneraciu...to s tymi vodami, ci uz tepla ci studena nieje pravda, pretoze pri svalovke sa ti vylucuje kyselina mliecna a je tam fuk aku vodu pouzijes snad si to uzijes zajtra
@_idontf_withyou pozrela si si niekedy zloženie tých tyčiniek č? jebnú na obal velký nápis že tyčinka na 100g má až 30g proteinov a potom v zložení prevažuje z 29,9% sojova bielkovina čo je najvacsia sračka a najlacnejšia zo všetkých a ptom tam je 0,01% normálnej syrovátky....zvyknu tam dat hydrolizovany kolagen,kasenát vápenatý.fruktozový sirup a podobné sračky......samozrejme je tam krásny napis aj 60g sacharidov a z toho minimálne 40g sú obyčajné rýchle cukry ako ked si dáš kocku cukru ....žiadne komplexné sacharidy nečakaj ...
čiže proteinova tyčinka=sračka ....možno 1% na celom trhu je kvalitných
@_idontf_withyou a čo sa týka toho čo som povedal,že horuca voda so studenou pomáha v rámci regenerácie je podložená vec,ktorá sa používa bežne aj v saunách,že si v horku a vyjdeš von rýchlo do studeného bazéna a vrátis sa zase naspat.....toto je bežný postup a je to kvoli regenerácii a ty mu povieš že to je sračka...
@jurito co sa tyka vody: svalovka vznika ked mas nedostatok kyslika pri fyzickej aktivite, co znamena ze glukoza zmenena na piruvat(kyselinu pirohroznovu) sa nasledne pretvori na laktat-kyselinu mliecnu(kyselina=drazdenie), ktora sa musi vyplavit z tela von...a ktora vec transportuje veci v tele? ano presne tak-krv...cize musis roztiahnut cievy...teraz som prisla na to, ze som sa mylila, ale ani ty nemas pravdu ok, vezmime to logicky...elekricke vedenie je teple volne a v zime napnute, cize horuca voda ti cievy roztiahne...ale pripustam ze mozes mat pravdu...ja som sa toto ucila na biochemii takze tomu verim a ja ako byvala aktivna sportovkyna to len odporucam
@_idontf_withyou a ty chapes pojem regenerácia? to vobec neznamená to,že nebudeš mat svalovku žiadnu,nie je to fyziologicky možné dosiahnut aby si nemala žiadnu svalovku pri zátaži ktorá je nad rámec tvojich bežných zvykov ....mna tu nemusíš poučovat o prijebaných poučkách ako vzniká kyselina mliečna,viem o regenerácie a celkovo cvičení toho celkom dost si myslím
A vraciam sa k tomu,že zlepšit regeneráciu znamená rýchlejšie zotavenie potrhaných svalových vlákien,rýchlejši ustup svalovky atd.....a opakujem,nie je fyzilogicky možné nemat svalovku ....ja nosím pri cvičení kompresné oblečenie (zlepšuje prietok krvi atd.),pijem kreatín,dávam studenu/teplu sprchu a aj tak ked odcvičím nohy poriadne tak 2 dni chodím jak keby ma 4 vazni pojebali do zadku
@_idontf_withyou sledujem videá,čítam články ....ale nie na topky,čas,adam a podobné pičoviny ale normálne ,kde su tie veci aj podložení vedeckými študiami .....samozrejme každý je ale jedinečný,čiže neexistuje univerzálne riešenie pre všetkých ani v regenerácie,ani v diéte ani v ničom podobnom...ale zaujíma ma ako funguje ludske telo ohladom tejto veci atd na vacsine ludi a skušam,testujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
čiže proteinova tyčinka=sračka ....možno 1% na celom trhu je kvalitných
A vraciam sa k tomu,že zlepšit regeneráciu znamená rýchlejšie zotavenie potrhaných svalových vlákien,rýchlejši ustup svalovky atd.....a opakujem,nie je fyzilogicky možné nemat svalovku ....ja nosím pri cvičení kompresné oblečenie (zlepšuje prietok krvi atd.),pijem kreatín,dávam studenu/teplu sprchu a aj tak ked odcvičím nohy poriadne tak 2 dni chodím jak keby ma 4 vazni pojebali do zadku