Ludia, mam iba tri roky do konca strednej. Mna strašne zaujíma právo, ale aj žurnalistika. kde mam isť ak chcem študovať právo? a kde žurnalistiku? Ako sa tam dostať?Hladám radu.
na konci prveho rocnika ma zaujimalo co budem robit cez prazdniny a ci stihnem vsetko co chcem skor ako dorazi september a ked zacal stvrty som si hovoril ze uz by sa patrilo asi najst nejake skoly (nejako som to stihol rozmyslet do decembra a potom som si asi do marca hovoril ze by som sa mohol zacat ucit na matury
Prečo sa mi zdá že sa chceš len pochváliť vo všetkých diskusiách že si žila niekde v Arábii, ideš študovať na francúzske gymnázium vo Viedni a čo ja viem čo ešte??
To sa len zdá... ja len chcem vedieť čo s mojou buducnostou... to je všetko.Už mám všetko rozmyslené, len teraz sa dať do práce A vobec sa nechválim, len vravím moje skusenosti, to je všetko.Tak mi už konečne niekto na otázku priamo odpovie alebo sa nedčkám ani do vianoc???
vyskúšaj všemocný google škôl, kde môžeš študovať právo alebo žurnalistiku je veľmi veľa.
ale tiež mi to príde prehnané "mám len tri roky!" moja zlatá, ja som ešte po druháku prestupovala na úplne iné gymnázium, v tretiaku sme si mali vyberať predmety do maturitného, vybrala som si, čo ma baví, že "niečo s tým pôjdem študovať" a VŠ som si vybrala naozaj na poslednú chvíľu, na jeden odbor som ani nestihla dať prihlášku a čo keď máš vybraté odbory, tak máš času a času lebo najlepšie informácie aj tak vysoké školy uverejňujú na svoje stránky asi tak začiatkom februára čiže mesiac, maximálne tri pred uzávierkou prihlášok... naozaj rozmýšľaj radšej nad nejakou brigádou alebo proste prázdninami
ty kks aj ja uz mam len tri roky .. no to by nebol ten problem :d ale pokial viem tak sa maturitne predmety vyberaju uz na konci druheho rocnika a inak, chod studovat to co sa ti paci nie to co chcu ostatni alebo co je teraz in.. lebo ak to mas rada tak si pracu urcite najdes a to som inak pesimista..
@Lillyl No ja tak podobne ako bublinqac. Byt tebou, skoncim strednu a beriem nohy na plecia a utekaaaaam....najlepsie do Ameriky...Nie je lakava predstava studovat pravo v USA?...ja si myslim, ze je a to poriadna....a este niekde, kde je leto pomaly cely rok ( nie, Alijaska to nie je )...co tak vybrat sa do San Diega v Californii...Jasne, ze to nie je jednoduche, len tak sa dostat na pravo v USA, ved aj na Slovensku je to tazke...ale velkou pomocou je jazykovy kurz, ktory ked absolvujes, robis nieco podobne ako prijimacky a si tam...vygoogli si usuniversitygateway....fakt odporucam, spojis prijemne s uzitocnym..
Aj ja už som nadtým rozmýšlala. Uvidím, pretože čo sa týka práva, to nie je lahká vec, a už vobec nie v USA.Tam právo záleží od štátu, v ktorom si...Ale inak, sa mi pozdáva predstava študovať v Amerike.To hej.
A inak viete kolko sa plati za vysoku v amerike? Staci ceknut "pobocky" anglickych a americkych skol ktore su v CR a SR... a to este nie su plne sumy. Nie nadarmo sa hovori ze amici sa zadlzia len preto aby vystudovali a polku zivota to potom splacali.
Vážení uchádzači o štúdium na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave,
ak máte záujem o poskytnutie rád a materiálov ohľadom prijímacích pohovorov a štúdia kontaktujte ma prosím na e-mail csv@centrum.sk alebo tel. číslo 0944 385 473. Mimo iné viem poskytnúť vlastnoručne vypracované otázky na prijímacie pohovory (absolvoval som aj prípravný kurz na trnavskej univerzite), knihy potrebné do 1. ročníka, vypracované otázky na skúšky a ako som už písal cenné rady.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ale tiež mi to príde prehnané "mám len tri roky!" moja zlatá, ja som ešte po druháku prestupovala na úplne iné gymnázium, v tretiaku sme si mali vyberať predmety do maturitného, vybrala som si, čo ma baví, že "niečo s tým pôjdem študovať" a VŠ som si vybrala naozaj na poslednú chvíľu, na jeden odbor som ani nestihla dať prihlášku a čo keď máš vybraté odbory, tak máš času a času lebo najlepšie informácie aj tak vysoké školy uverejňujú na svoje stránky asi tak začiatkom februára čiže mesiac, maximálne tri pred uzávierkou prihlášok... naozaj rozmýšľaj radšej nad nejakou brigádou alebo proste prázdninami
ak máte záujem o poskytnutie rád a materiálov ohľadom prijímacích pohovorov a štúdia kontaktujte ma prosím na e-mail csv@centrum.sk alebo tel. číslo 0944 385 473. Mimo iné viem poskytnúť vlastnoručne vypracované otázky na prijímacie pohovory (absolvoval som aj prípravný kurz na trnavskej univerzite), knihy potrebné do 1. ročníka, vypracované otázky na skúšky a ako som už písal cenné rady.