Zdravím... Ja viem že je veľa ľudí, ktorí sa nevedia rozhodnúť kam na výšku, ale to moje rozhodnutie je za rohom keďže idem do maturitného ročníka. Ako ste vy riešili tento problém ? Obraciam sa na tých ktorí do poslednej chvíle nevedeli kam na vysokú. Od
dievča kľud, ja som maturovala tento rok a minulé leto som vôbec netušila ani aký odbor chcem ísť študovať. ANI ZHRUBA rozhodla som sa niekedy v decembri. a to že na ktorú škole z tých kde ma prijali pôjdem som sa rozhodla asi tri dni pred zápisom.
ani neviem ako som sa vlastne rozhodovala proste nervózna som bola furt, hádala sa o škole s našimi a nakoniec som spravila just sama sebe a išla som študovať to na čo asi vôbec nemám
nooo moje rozhodnutie bolo v celku jednoduche chcela som nasrat jednu ucitelku na strednej co sa mi aj uspesne podarilo ... a v druhom rade som hladala skolu, kam ma vezmu bez primaciek, co sa mi tiez podarilo
V čase, keď som sa chystala nastúpiť do maturitného ročníka, cez prázdniny pred nastúpením do neho, som o nejakej VŠ ani nechyrovala, moja drahá Až tesne pred termínmi posielania prihlášok som sa tým začala zaoberať. Mohla by si si zaobstarať tú knižku, kde sú uvedené všetky VŠ a ideme, vylučovacia metóda...
Mala som podobný problém. Nebola som nijak extra vyprofilovaná, z núdze som si rachla psycholu na 3 školy. Samozrejme že ma nezobrali, a teraz som neviem akým zázrakom skončila na škandinavistike a fínčine na Viedenskej univerzite
Ak ťa baví noska a dejepis, skús právo alebo politológiu, hoci aj tam máš nátresk a absolventov po Boženu...skús uvidíš
nevedela som kam ist dala som si psychologiu+ este jednu skolu...na vsetky 3 psychologie ma vzali ale zistila som ze je to tak zle ohodnotene povolanie ze za tu snahu sa mozem na to vysrat takze mi ostala 4ta skola..o rok aj tak pojdem inam..sla by som na pravo..ale nemam znamosti..a nehccem byt na urade hned
preboha ,presne moja situácia ,moja dilema a nočná mora : disappointed:som zúfalá tiež ..a tiež presne ako ty ,matika nieeeeee zdaleka ,ani chémia ani informa !! a dejepis a noska ma tiež bavia ,asi idem z nich aj matruovať ,ale neviem či deják dám ,skôr asi nad geolou uvažujem ... ale neviem no ako dalej ..vážne neviem ....tiež ...ked mna by možno bavila aj masmediálka (zaručene tam nie je matika !!!) ale zase na to človek potrebuje talent na písanie asi a aj umelecké vlohy .. /a to ani zdaleka nemám ...a čo sa týka teba neviem právo ?ale na to tiež ma rodičia chcú dať,ale ja nechcem ... akosi ma to nebaví,nechytilo ma to,ked sme to brali na noske ...že právo
a ...ešte som kedysi rozmýšľala nad psycholou,lenže tá odpadla /pre moju povahu i ohodnotenie/ ,potom som si chcela dať pedagogiku,lenže to je pass tiež ,takže zúfalstvo isté neviem ti poradiť,lebo ani sebe neviem
Pozri, do decembra v maturitnom ročníku som nevedela kam si vlastne dám prihlášky... v januári si pokukaj čo sa dá, pozisťuj si... ja som mala tú kombináciu (plus ešte maturita z anj a nj) a idem študovať jazyky a som spokojná, v každom prajem šťastnú ruku pri výbere a inak podobne ako @1 ...tiež sa na tú výšku moc nehrniem..som rada, že idem..ale.. ešte rok by som si dala pauzu...ale zase nesťažujem si.
@thatzooey bol, ale ratal som financie a naklady.. mam na to uz trosku insi pohlad.. ten byt, o ktory mame zaujem sa neda akosi zaplnit a stracam trpezlivost.. nemam istotu financovania mojimi rodicmi a popri skole sa trapit brigadou nebudem.. a cistit hajzle po krcmach nemienim.. je tam 100 000 studentov, aku mam sancu, ze najdem riadnejsiu brigadu? =D radsej skusim pracu, doma.. uvidim.. i tak mozem ist na VS o rok, ak to nevyjde..
@kolini čo v istom zmysle vyznieva tak, že asi vôbec nechceš študovať. keby si naozaj chcel, neprihliadal by si, odkiaľ by prišli financie, proste by nejak prišli. ak je zámer, prostriedky sa nájdu
@luc.ka uzitocnejsiu mozno.. hento mi negarantuje nic, vies bojim sa, ze dokoncim skolu a nebudu znamosti ani dobry plat.. a miniem 6050€ na byvanie a nechcem si brat pozicku.. snad ma chapes..
@luc.ka to je sice fakt, ale ja len zvazujem moznosti, myslim si, ze na tom nie je nic zle..
@etelnair muzikologia.. v podstate kraviny a niekolko dobrych volitelnych predmetov.. ja som si to vybral skor preto, aby som tam nadabil na nejake znamosti a skusil hudobnu produkciu pri najlepsom.. cize skusit stastie, nadviazat znamosti, zmenit prostredie, vypadnut z domu, neist do roboty..
Ľudia veľká vďaka tiež i pride reálne len to právo aj keď nie som si istá či som ochotný sa toľko biflovať také veci...Veľmi rada by som šla študovať aj tie jazyky, bohužiaľ, ovládam len jeden a to anj druhý mám španielčinu, ale to iba minimálne základy takže s tými jazykmi nemám šancu... Dievčine čo je na tom tak ako ja držím palce a ďakujem za názory
@luc.ka to, k comu mam vztah.. ale je zbytocne sa ma to pytat, kedze na to sam nemam odpoved.. som v stave, kedy neviem co s vlastnym zivotom.. aj preto ta depresia
čakáš, že ti vytvoria odbor na mieru? čo ťa bude baviť a napĺňať po každej stránke, vyjdeš rovno s praxou a do zamestnania s platom 1500€ mesačne? bez trošky realizmu a niekoľkých kompromisov a istého sebazaprenia to ale nepôjde...
ja osobne som to riešil mámvpičizmom a tým že som príjmačky robil viacmenej len zo zvedavosti ako dobre/zle obstojím/pohorím bez prípravy.
tento postup by som ale nejak oficiálne neradil, skôr ma napadá že ak ťa baví deják a noska, tak choď na nejakú politológiu, alebo sociológiu alebo také niečo.
najskôr to bola medicína ešte pred 2 rokmi, neskôr som chcela na psychologiu a nakoniec skoncim pri ekonomii...sú tam veľké možnosti práce - manažérka alebo cestovný ruch...
lepsie smerovanie je chemia, biologia ako dejepis, noska, humanitne orientoveni ludia to maju tazsie... boze, tak chod na ucitelstvo, pravo ta tiez nemusi bavit...
@luc.ka ma nemas vo friendoch? to urcite za tie otazky o skole inak ja som bol vzdy v tom, ze ma nemas rada a tieto drobnosti mojmu stihomamu neprospievaju, heh. no ale qeci: nvm, ako som to nasiel, ale uz strasne vela razy sa mi podarilo najst o mne nejaku zmienku bez toho, aby ma otagovali. asi lovecky instinkt. a to si nechcem ani predstavit, kolko som toho nenasiel a co vsetko sa tam o mne pise...
Moj brat si dal medzi strednou a vyskou rok volno...nejako sa mu na vysku nechcelo...ten rok si nasiel pracu, ale myslim, ze pochopil, ze nechce cely zivot takto makat...a teraz ma za sebou uz druhy rok vysky...
O rok budes mudrejsi, mozno sa za ten cas rozhodnes co vlastne chces robit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
ani neviem ako som sa vlastne rozhodovala proste nervózna som bola furt, hádala sa o škole s našimi a nakoniec som spravila just sama sebe a išla som študovať to na čo asi vôbec nemám
Ak ťa baví noska a dejepis, skús právo alebo politológiu, hoci aj tam máš nátresk a absolventov po Boženu...skús uvidíš
@kolini na elektrotechniku si si dal?
a ...ešte som kedysi rozmýšľala nad psycholou,lenže tá odpadla /pre moju povahu i ohodnotenie/ ,potom som si chcela dať pedagogiku,lenže to je pass tiež ,takže zúfalstvo isté neviem ti poradiť,lebo ani sebe neviem
ja tiez newem kam,ale asi ekonomia,alebo skor farmacia.ale uz sa nemusim tolko rozhodovat
aebo skus jazyky.
nechcem byť zlá, ale JEBE TI? pekne na tú školu choď teraz, ak teraz začneš robiť, tak sa na vš už nevrátiš....
a akú inú? hentá je pre teba ako stvorená.
ekonomika hej? užitočná.... bože, zas ma neser. ZASE utekáš pred novými vecami, lebo sa bojíš.
to nie je pravda..
je. si deprimovaný a demotivovaný, a vymýšľaš sprostosti!
akoze ked mi h8u ukazovala niektore tvoje predmety mi bolo jasne ze to je zbytocny odbor ale nedokazal som z nich vyvodit cim sa presne zaobera
@etelnair muzikologia.. v podstate kraviny a niekolko dobrych volitelnych predmetov.. ja som si to vybral skor preto, aby som tam nadabil na nejake znamosti a skusil hudobnu produkciu pri najlepsom.. cize skusit stastie, nadviazat znamosti, zmenit prostredie, vypadnut z domu, neist do roboty..
aspoň je menej otrepaný a slepačí ako masmedijááálna (čakám, že sa jeden oný zase do mňa obuje
a z tých zmenšených možností, čo je akože to "užitočnejšie"?
mala som dojem, že to, čo si si vybral, je práve TO, k čomu máš vzťah.... tak nevymýšľaj. a skús to.
čakáš, že ti vytvoria odbor na mieru? čo ťa bude baviť a napĺňať po každej stránke, vyjdeš rovno s praxou a do zamestnania s platom 1500€ mesačne? bez trošky realizmu a niekoľkých kompromisov a istého sebazaprenia to ale nepôjde...
ja osobne som to riešil mámvpičizmom a tým že som príjmačky robil viacmenej len zo zvedavosti ako dobre/zle obstojím/pohorím bez prípravy.
tento postup by som ale nejak oficiálne neradil, skôr ma napadá že ak ťa baví deják a noska, tak choď na nejakú politológiu, alebo sociológiu alebo také niečo.
ale že jak sa ozval...
ale jak to vyčíhaš, keď ťa ani netagnem, a ani vo friendoch ťa nemám...
nefandi si, nepíše sa o tebe skoro vôbec v tých friendoch som ťa nikdy nemala, nevidím k tomu dôvod a ani ťa nemám nerada, ani k tomu nemám dôvod.
a ku komu nie som? sarkazmus moje druhé meno... (občas... väčšinou...
Moj brat si dal medzi strednou a vyskou rok volno...nejako sa mu na vysku nechcelo...ten rok si nasiel pracu, ale myslim, ze pochopil, ze nechce cely zivot takto makat...a teraz ma za sebou uz druhy rok vysky...
O rok budes mudrejsi, mozno sa za ten cas rozhodnes co vlastne chces robit...