Ahojte, som cca. v treťom týždni tehotenstva pričom graviditu som zistila dnes dvoma pozitívnymi baby testami. Som fajčiarka a príležitostne som zvykla piť. Hneď po zistení tehotenstva som sa Rozhodla rázne seknúť s cigaretami a alkoholom no chcem sa opýt
Moja spolužiačka má dieťa a počas jeho tehotenstva fajčila. Bola niečo skoro tuhý fajčiar a aj napriek našim radám, to robila stále. Dnes má peknú dcéru a nič jej nie je. Samozrejme, časom sa možno niečo ukáže, ale zatiaľ sú obe zdravé. Neviem ti povedať na 100% že nič sa nestane, ale buď kludná a všetko bude lepšie. Často krát je to len o psychike.
nemalo by, ale teraz naozaj stop tymto veciam...sup do lekarne po kyselinu listovu (ta je dolezita v prvych 3 mes. na vyvin babtka), nestresuj sa a davaj na seba pozor .....btw. si asi tak v5 tyzdni (nie v 3tom...rata sa to inak od datumu poslednej menst.)
Moja bývalá spolužiačka fajčila 4-5 mesiacov potom ako ZISTILA, že je tehotná a skrátka to mala na lehátku. Našťastie je malý Juro chlap jak hora a úplne zdravý
ďakujem a @sorciera myslíš že už v piatom ? presne týždeň mi meškala menštruácia, už sa mi to občas stalo, že mi meškala no tentoraz som sa cítila uplne inak, akoby šiesty zmysel alebo niečo také, dokonca sa mi aj snívalo o tehotenstve a pôrode tak hned včera ako som sa zobudila som utekala s priateľom do lekárne kde som kúpila hned dva tehotenské testy a boli pozitiívne tak nejak tak som si to vypočítala že to budú tri tyzdne, ani neviem ako ma napadlo to číslo ale zatial som nemala ani žiadne obvyklé príznaky ktoré bývajú po 1. mesiaci ako je nevoľnosť, citlivé prsia a pod..
@aliee11 no, ono sa to totiz nerata od pocatia, ale od datumu poslednej menstruacie .....kukni tento link, zadaj datum posledneho menzesu a ukaze ti v kotom si tyzdni a ake je babo velke
To by dieťaťu určite nemalo ublížiť. Aj keď, ťažko povedať... Nakoľko si počala dieťa do tela fajčiarky, je možné, že bude mať v budúcnosti náchylnosť na dýchacie ochorenia. To hovoria knihy, ale prax býva iná, fajčiarky a drogovo závislé rodia zdravé deti a ženy, ktoré sa modlia za dieťatko... Aj tak najdôležitejšie teraz je prestať a úplne super by bolo, ak by prestal aj tvoj priateľ, za predpokladu, že fajčí. Inak, aj tak sa mi to zdá divné, pretože mám pocit, že testy by v 3 týždni tehotenstva ešte nereagovali na HCG. Určite si dobre počítala?
@mariol No na Baby teste bolo napísané, že zisťuje tehotenstvo už od 7 dňa od počatia, tak neviem ja teda a minulý mesiac som mala normálnu menštruáciu ešte.. ako pravidelne mávam. A priateľ fajčí ale asi ho neprehovorím aby prestal, ako ho poznám :/
@aliee11 ked si pisala, ze ti tyzden meska, tak to ti uz kazdy test ukaze....a preto mi bolo jasne, ze to bude viac ako 3 tyzdne.....takze si v 6tom tyzdni....5+nieco je uz 6ty.....ked budes 6+3 napr. budes v 7mom...tak sa to rata ale to ti vysvetli gynekolog tak vela stastia, gratulujem....a ak priatel nechce prestat fajcit, aspon sa ty a potom hlavne babo, ked sa narodi, nezdrziava pri nom (v zafajcenom)....
@sorciera chcela by som sa ešte opýtať či nie je zvláštne keď nemám ešte žiadne príznaky okrem vynechania menštruácie,,, žiadna únava, ranná nevoľnosť, citlivé prsia... absolútne nič
@aliee11 jasne, ze je....ja som nemala takisto priznaky, hlavne, ze ked sme sa kazdy mesiac snazili, tak som si nahovorila tolko priznakov.... a ked sa to naozaj podarilo, tak nic, ziadne priznaky.....az neskor okolo 9-10tyzdna....mi akurat nechutilo moc jest, bola som len na ovoci, ale len do konca prveho trimestra...potom sa chut vratila....a ako som pisala, mne este aj brucho bolo vidno az v 6. mesiaci (aj to len trochu ...proste vobec nemusis mat tehu priznaky, vobec, alebo budu neskor...ale celkovo v tom 6 tyzdni je na priznaky este skoro....takze v pohode, akzda zena preziva tehotenstvo inak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Moja spolužiačka má dieťa a počas jeho tehotenstva fajčila. Bola niečo skoro tuhý fajčiar a aj napriek našim radám, to robila stále. Dnes má peknú dcéru a nič jej nie je. Samozrejme, časom sa možno niečo ukáže, ale zatiaľ sú obe zdravé. Neviem ti povedať na 100% že nič sa nestane, ale buď kludná a všetko bude lepšie. Často krát je to len o psychike.
Moja bývalá spolužiačka fajčila 4-5 mesiacov potom ako ZISTILA, že je tehotná a skrátka to mala na lehátku. Našťastie je malý Juro chlap jak hora a úplne zdravý
- emanuel. práve sa zobudil.
Btw. GRATULUJEEEM!
» tehotenskakalkulacka.sk/...