Neviem sa rozhodnuť medzi lenovo a536 a xiaomi redmi 1s, nejaky odbornejši nazor ? ten xiaomi ma aj sestra a je to fakt super mobil aj napriek jeho smiesnemu nazvu
ak sa neobávaš dôverovať neznámej značke, tak určite Xiaomi:
• má prepracovaný a vyladený systém MIUI, ktorý je v porovnaní s Lenovo UI naozaj výhodou (mám skúsenosť s obidvoma)
• síce menší, ale kvalitnejší IPS displej s lepším rozlíšením a oveľa širšími pozorovacími uhlami
• procesor od Qualcomu vs. procesor od Mediateku, navyše s vyššou frekvenciou, grafika Adreno 305 vs. Mali 4000
• vnútorná pamäť 4 GB, z čoho systém zaberá vyše 2 GB, je jednoducho málo, minimálne tých 8 GB je nutnosť
• lepší fotoaparát. nič proti optikám Lenova, sama mám zariadenie od tejto značky, ale model A536 má iba 5mpx (čo by až tak nevadilo), a nevie ani len zaostrovať, čiže je použiteľný maximálne na príležitostné fotenie portrétov
• Xiaomi podporuje USB host (OTG), takže si k mobilu môžeš bez problémov pripojiť napr. USB kľúč alebo iné zariadenie, ak potrebuje nutne dobiť "aspoň zopár percent"
@matwoo na druhej strane, veľkou výhodou Lenova je autorizovaný servis a ako značka je podľa mňa dôveryhodnejšia, ďalej pri zariadeniach od Lenovo máš aj pri lacnejších modeloch fajn obsah balenia (fólia a obal na mobil pri tejto cenovej kategórii sú nadštandard, a hlavne tie obaly sú na SK trhu ťažko zohnateľné, resp. sortiment je veľmi úzky). plus neviem posúdiť kvalitu prevedenia hardvéru, životnosť a tak, pri lacných mobiloch je to viac-menej podobne, ale asi by som sa v tomto naklonila skôr k Lenovu. parametrovo ale aj tak Xiaomi jednoznačne vyhráva
@darkestangel vieš čo nakonec som sa nerozhodol ani pre jedno z tych dvoch ale pre lenovo s580 idem už dnes večer do nayky ponho ale chcem počuť tvoj nazor aj tak
@matwoo ta som zvedavý čo na neho hovoríš mne osobne Lenovo vyhovuje p ovšetkých stránkach, nepotrebujem tisic gigove ramky a tisici pixelove foťaky ai cena s580 nie je premrštená, a proste k tomu maš v balení stojan, folie a pod. Najviac si ma získal ten foťak aj ked musiš byť trpezlivy ale pekne zasotruje, vzhladom na ostatné lenova, aj kvalita je super, a potom sa mi pači velky dispej s takmer 180 st. pozorovacimi uhlami a celkvo spracovanie, baterka mi pri bežnom použivani vydrži skoro aj tri dni ale mohol by si sa ozvať ako sa tebe páči/pozdáva a nejaké skusenosti
inak @darkestangel už som registroval tu doživotnú záruku na kossy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
• má prepracovaný a vyladený systém MIUI, ktorý je v porovnaní s Lenovo UI naozaj výhodou (mám skúsenosť s obidvoma)
• síce menší, ale kvalitnejší IPS displej s lepším rozlíšením a oveľa širšími pozorovacími uhlami
• procesor od Qualcomu vs. procesor od Mediateku, navyše s vyššou frekvenciou, grafika Adreno 305 vs. Mali 4000
• vnútorná pamäť 4 GB, z čoho systém zaberá vyše 2 GB, je jednoducho málo, minimálne tých 8 GB je nutnosť
• lepší fotoaparát. nič proti optikám Lenova, sama mám zariadenie od tejto značky, ale model A536 má iba 5mpx (čo by až tak nevadilo), a nevie ani len zaostrovať, čiže je použiteľný maximálne na príležitostné fotenie portrétov
• Xiaomi podporuje USB host (OTG), takže si k mobilu môžeš bez problémov pripojiť napr. USB kľúč alebo iné zariadenie, ak potrebuje nutne dobiť "aspoň zopár percent"
inak @darkestangel už som registroval tu doživotnú záruku na kossy